Iar 2-0 dar… „Mai bine plecaţi cu toţii!” şi „Poli suntem noi!”

Tribune goale, mai goale ca niciodată, nu tu galerie, decît după pauză, şi nici bannere, nu tu joc televizat şi nici vedete în teren. Ci doar rămăşiţele crahului polist respectiv juniorii Mureşului Deva, oaspete ca şi retrogradată, după ce în ultimele 8 deplasări pierdea pe linie şi nu marca vreun gol… Jocul, pe măsura ambianţei: subjugat de apăsarea dificilului moment. Acesta este efectul căderii fotbalului românesc, a competiţiilor şi cluburilor sale, pe mîna unor incompetenţi şi interesaţi. După 2-1 la Chindia, dar şi mai descompletaţi, oferindu-i debutul atacantului Boştină, “alb-violeţii” au căutat un prim succes acasă din 23 martie încoace, de la 2-0 cu ALRO Slatina, mai apoi, în aprilie, necâştigînd nici unul din cele 4 jocuri susţinute: s-a încheiat cu un acelaşi sec 2-0 (0-0; Popa şi Cârstea), Ilie ratînd în final cea mai clară şansă de 3-0. Au contat introducerile lui Rocha şi Popovici, cu impact imediat prin centrările lor de pe stînga şi dreapta. În rest, fotbal modest.

Şi 51 de minute le-au luat poliştilor pentru a sparge gheaţa în plină căldură, Adrian Popa înscriind, 1-0, de la colţul lung, lat cu dreptul pe colţul scurt, după o centrare de pe stînga expediată de Rocha, centrare care a defilat prin careul mic, dovedindu-se aşadar că intrarea sud-americanului la pauză, ca deja a doua schimbare a „violeţilor”, a fost una de bun augur, brazilianul încercînd cu două şuturi pînă la faza deschiderii scorului. Poate că echipa a reacţionat la trezirea galeriei, imediat după pauză, cînd circa 60 de tineri au început să cînte şi să scandeze, cu tot cu tobă şi portavoce: „Mai bine plecaţi cu toţii!”, asta apropo şi de partea administrativ-politică, răspunzătoare într-o oarecare măsură de crah, şi care, desigur, şi-a avut oarece reprezentanţi la jalnica înfăţişare, respectiv „Suntem noi / Poli suntem noi”. Corect şi indubitabil…

De fapt, introducerea lui Rocha pe stînga, în locul lui Pătraş, a mişcat puţin lucrurile, mai întîi şuturile şi apoi infiltrările şi serviciile sale, centrări sau pase, făcînd încet diferenţa. Iar brazilianul nu s-a ruşinat să producă şi nişte artificii a la Copacabana, care au mai dezgheţat atmosfera. O altă înlocuire, cu Popovici intrînd în minutul 75 în locul debutantului Boştină, a avut din nou efect imediat, cu o altă centrare pe colţul lung, şi cap Cîrstea, pentru un rar gol al argeşeanului la care merg miercuri „violeţii”. Căci altfel…

… Din trupa care obţinea în 30 octombrie, sub Cetatea Devei, cea mai categorică victorie de până atunci a trupei lui Vali Velcea, 3-0, doar fundaşii Mera, Scutaru, Ilie şi Sandu s-au regăsit şi în anostul joc de sîmbătă, cu Lepmets, Gorobsov, Poparadu şi nerefăcutul Popovici acum între rezerve, deficit valoric ce s-a resimţit într-o primă repriză încheiată la zero. Zero fotbal, zero goluri.

Mureşul, cu o echipă formată mai ales din juniori, cu excepţia căpitanului Daniel Ambruş, un fundaş central care a respins mai tot, pe jos sau din aer, şi a lui Cosmin Lia şi George Apostol, după ce a renunţat zilele trecute la opt jucători, a scăpat teafără într-o primă jumătate de oră în care poliştii au avut 5 cornere şi şi mai multe şuturi la poartă, cu o sumedenie de centrări de pe stînga şi una de pe dreapta abia în minutul 24, ineficienţă ce l-a determinat pe Velcea să apeleze din minutul 37 la Cârstea, în locul lui Fuchs.

6-2 la cornere, 10-2 la reluări la poartă, însă doar 2-0 la şuturi pe poartă, acesta ar fi bilanţul primei părţi: 0-0. La reluare a fost 1-0 la cornere, 9-2 la şuturi la poartă şi 2-0 pe poartă. Cu două goluri. 

Hunedorenii, care au suferit cele mai multe înfrângeri în seria vestică, 18, având cea mai slabă apărare, cu 57 goluri primite în 25 de jocuri, s-au apărat supranumeric şi rareori au ajuns la poarta polistă, obţinînd totuşi două cornere în prima parte. În deplasare, Mureşul n-a pierdut decît la Luceafărul Oradea, în chiar prima etapă, şi Arieşul Turda, în ambele situaţii câştigând cu 1-0, în timp ce cu FC Bihor a remizat, 1-1.

Poli Timişoara – Mureşul Deva 2-0 (0-0)

Stadion „Dan Păltinişanu”, teren excelent, timp călduros, sîmbătă 12 mai 2012, ora 11.

Spectatori: 250.

Au marcat: 1-0, minutul 51, Adrian Popa, de la colţul lung, lat cu dreptul pe colţul scurt, după o centrare de pe stînga expediată de Rocha, centrare care a defilat prin careul mic; 2-0, minutul 77, 2-0 Rover Cîrstea, cu capul, de la colţul lung, din 6 metri, puţin lateral stînga, pe colţul scurt, după ce Popovici a intrat pentru Boştină şi a centrat perfect de gol, de pe dreapta.

Poli Timişoara (antrenor Vali Velcea): 12. Mario Kirev – 14. Ioan Mera, 13. Cristian Scutaru, 6. Florin Ilie, 3. Florin Sandu – 8. Marian Fuchs (11. Rover Cîrstea, 37´), 15. Adrian Zaluschi, 23. Răzvan Dobricean, 20. Artur Pătraş (30. Rafael Rocha, 46´) – 22. Adrian Popa, 4. Alexandru Boştină (18. Alex Popovici, 75´). Pe bancă: 1. Sergei Lepmets – 19. Nicolas Gorobsov, 5. Adrian Poparadu, 7. Cătălin Chiş.

Mureşul Deva (antrenor Ioan Petcu): 1. Corneliu Apostol – 2. George Apostol, 5. Ambruş, 15. Geacă, 3. Lia – 4. Petresc (7. Sava, 75´), 17. Dan, 11. Ungur, 10. Cîrstoiu – 19. Medrea (9. Lucacs, 72´), 8. Buda. Pe bancă: 12. Igna – 21. Jiscanu, 22. Bedea.

Cartonaşe galbene: Dobricean (35) – Geacă (61), Sava (90).

Arbitri: Mazilu (Satu Mare) – Vodă (Alba Iulia), Bălan (Cluj).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Iar 2-0 dar… „Mai bine plecaţi cu toţii!” şi „Poli suntem noi!”

  1. A T E N T I E !!! spune:

    Daca pleaca „astia” care ziceti voi, sa va vad cum o tineti voi pe POLI? E pacat sa te vinzi pe nimic la un om politic! Rusine! Noroc ca nu a fost televizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 7 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: