Ilegalitate? Litigiu? Cioara vopsită. Sporttim îi repetă lui Robu din 2012 că vinul e contrafăcut

Saturația de a tot reaminti de peste 3 ani și jumătate încoace în ceea ce privește linia lui ACS Poli în baza unui start furat este de ceva vreme absolută, iar urmările și efectele respectivelor începuturi mai mult decât discutabile ale emanației de pe ”Dan Păltinișanu” sunt doar cât se poate de previzibile, dar și deja banale variații pe aceeași temă, că e una, că e alta, așa încât un titlu publicat de Sporttim în august 2012, ”Marea coțcărie în numele Timișoarei, lansare oficială la apă”, poate fi ajustat acum la ”Marea coțcărie în numele Timișoarei, ape mai mult decât tulburi dar foarte murdare”.

Tribuna I, ca și goală pe ”Dan Păltinișanu” și la început de 2016. Plin e sacul problemelor lui ACS Poli

Tribuna I, ca și goală pe ”Dan Păltinișanu” și la început de 2016. Plin e sacul problemelor lui ACS Poli

 

Un așa zis proiect, falimentar moral încă din capul locului prin profitul fără a clipi din ochi de pe urma promovării în 2012 în Liga 2 a grupării unui oraș din județul Timiș implicit lăsat ulterior la vremea aceea fără o echipă măcar în categoria ”Promoție”, scârțâie cu fiecare săptămână în plus din toate încheieturile, ca o proiecție din lumea sportului a unui aproape complet ciclu electoral local în urma căruia cei mai lipsiți de discernământ or simți că pășind agale prin Piața Libertății ar fi precum într-un oraș european dar alții s-ar întreba dacă se mai plimbă cumva prin orașul lor. Bine, bine, dar unde e Timișoara!? N-o fi fost clonată și ea!?

Căci fotbalul său la vârf, un mutant de partid, de stat și de catedră, are picioarele tare moi de vinul contrafăcut. Dar de înțeles, căci pe undeva, într-o țară în care hoția la vârf și șmecheria la patru ace sunt pe alocuri legiferate și în orice caz carte de căpătâi și oarece titlu de onoare pentru destui, există invariabil și resortul mental de a considera că până și prin sport ți s-ar cuveni acel ceva în plus, în cazul nostru un loc al altuia în B2.

În sport, Timișoara a avut mai mereu o poziție mai nealiniată prin formațiile sale studențești în arena carpatină, dar prin ambițiile edilului ales de nici 60 de mii de votanți dintr-un total de aproape 300.000 de localnici cu drept de prezență la urne a fost din nou redirijată în a se da ca stil cu alții, pe brazdă în cel mai mioritic stil cu putință, reamintind și de alte încercări, pe la începutul deceniului trecut.

În consecință, marii imposturi din capul locului, de a șterpeli un loc în Liga 2 adjudecat pe teren de cei din Recaș, i se adaugă alte și alte minusuri generatoare de tot mai mari huiduieli. Nu, nu pe ”Dan Păltinișanu”, unde scoicile alb-violet sunt la fel de goale – cu excepția vizitei care confirmă regula a celor de la FCSB – precum erau și în iunie 2012, la ora câștigării de către FC Timișoara dar fără licență a seriei vestice și pe când unuia dându-i târcoale ANI se trezea primar grație unei legislații electorale permisive și caragialescului ”dar eu cu cine votez?”

Ci în oraș vuietul e tot mai mare. Căci, în numele și pe banii Timișoarei, s-a ajuns într-un impas și în ceață. De parcă n-ar fi altceva de făcut și Municipalitatea n-ar avea o groază de alte probleme prioritare de pus pe roate, consilierii locali au fost băgați în ședință, dintr-o dandana în alta, acum în ceea ce privește contractarea sau nu a unor servicii juridice externe pentru a contraataca rezultatul raportului Curții de Conturi, neplăcut în legătură cu legalitatea finanțării grupărilor sportive dependente de banul public, deloc puține dar emblematice pe Bega.

Merita tot circul? Ambițiile și insistența până în pânzele albe ale unui ales dând asigurări cu vorbele ”suntem în absolută legalitate” în ședința Consiliului Local din 13 iulie 2012, la ora făuririi marii emanații, au târât Municipalitatea dar mai ales sporturile de echipă de pe Bega într-o situație în care primarului i-a mai rămas de spus la începutul acestei luni că ”nu m-am pronunțat asupra legalității”. Nu-i așa?

În Timișoara, consilierii optează în favoarea unor avocați din afara Municipalității pentru a răsturna decizia Curții de Conturi, în București clubul ACS Poli e nevoit să treacă la recurs în litigiul cu unii dintre jucătorii care și-au cerut drepturile, în acest caz Alexandru Lazăr și Alexandru Popovici, și cărora, conform hotărârii, s-ar obliga să le achite restanțele, plus prima de obiectiv, în situația celui de-al doilea.

Ce mai paradox, apropo de vorbele sforăitoare ale profesorului Ionescu, la ora lansării din 2012, cum că mutantul ar fi fost de fapt cel mai pur sânge bănățean dintre toate echipele alb-violet din decursul deceniilor, ca la ora actuală un cândva copil și junior crescut în violet, Popovici, să-și câștige drepturile prin litigiu în dauna clonei. O făcătură încă din start, degenerând pe zi ce trece, într-un fotbal românesc spoit cu prost gust sub luminile LPF și ale Ligii 1. Un fotbal mai ales cu tribune goale dar și cu drepturi de difuzare controversat asigurate, un fotbal dependent de banii dinspre televiziuni ca supape de supraviețuire pentru cluburi dar și de micul ecran, ambele ochiul dracului.

Și de-ar fi doar aceste aspecte în privința bumerangului imagistic pe nume ACS Poli Timișoara. Ușă rotativă, personal neplătit, staff din toate zările la nici 4 ani după praful în ochi cu proiectul cel mai bănățean dintre toate cele dar cu antrenor și manager de peste munți, târcoale de la ANAF, câte și mai câte variații pe aceeași temă, inevitabile efecte ale unui start furat.

În aceste ape murdare demarează nou-promovata, luni de la ora 18, a doua tentativă de evitare a retrogradării din Liga 1, după cea nereușită în 2014. Va avea de astă dată succes? Un prim răspuns, în urma deplasării la Chiajna, pentru jocul cu Concordia, din etapa I în play-out.

Dar cum speranța moare întotdeauna ultima și dacă tot e un ieftin circ românesc în Liga 1, atunci măcar bal cu investitori exotici să fie! Că tot suntem robi la nivel local, euro-regional, continental și mondial al minunatei globalizări, neo-marxism fascist ca unealtă de înrobire a omenirii sub forma unui cult satanic.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: