Impotentă la nou-promovată: Poli, henţ şi prim eşec după 5 luni

Cumul al impotenţei. Violeţii au încheiat sâmbătă lângă Oradea a patra lor deplasare la rând în B2 fără victorie respectiv a doua succesivă fără gol marcat, înclinând steagul în faţa unei nou-promovate dintr-o fază fixă, în cel de-al treilea minut de prelungire, după ce au jucat din minutul 64 în 10 oameni, prin eliminarea lui Goga pentru un henţ echivalând cu al doilea cartonaş galben: 1-0 pentru Luceafărul Oradea. Nu doar un duş rece de octombrie, ci şi un semnal de alarmă înaintea vizitelor Târgoviştei, vineri 21 octombrie, şi Stelei, joi 27 octombrie…

Insistând cu Chiş şi Gorobsov într-un compartiment median-ofensiv neschimbat, liderul a excelat la cumul de cartonaşe, fiind finalmente eclipsat de o fostă divizionară C care, deşi după un sfert de oră fără unicul vârf volant aliniat, s-a impus cu… capul unui fundaş.

Cu doar 6 goluri marcate în 5 deplasări, dintre care 3 reuşite surveneau în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate, în chiar prima şi ultima victorie externă, smulsă la potou pe malul Oltului, Poli a suferit în Bihor primul eşec oficial după exact 5 luni de zile, de la seara de duminică din mai în care aspiraţiile la titlu se înecau în Dunăre.

Atunci măcar violeţii au egalat dar sâmbătă, la matineu şi la Sânmărtin, n-au mai avut timp să reacţioneze în urma unei faze fixe, cu Zeno Bundea la pupitru, executând o lovitură liberă de pe stânga, la care fundaşul central Lupuţ a marcat de la 8 metri, cu capul şi largul concurs al defensivei poliste în frunte cu Lepmets.

Fără Scutaru, scos în faţă în disperarea unei noi vânzări la solduri, dar în schimb în apărare cu Ilie şi Sepsi, respectiv identică de la mijloc în sus formulei câştigătoare la limită cu o altă nou-promovată, cea din Baia Mare, aspiranta la promovare degeaba a reacţionat la eliminarea lui Goga prin introducerea unor forţe proaspete în atac, din nou cu Popovici înlocuindu-l pe Axente, de această dată mai târziu decât sâmbăta trecută, şi cu Zăgrean, autor al dublei din acţiune cu maramureşenii, substituit de Pătraş, revenind totodată şi Curtean, căci pierderea de turaţie pe alte terenuri este cât se poate de elocventă.

Zero în faţa nou-promovatei lui Călin Moldovan, venită după două eşecuri la rând, printre care şi unul pe teren propriu, cu ALRO, tot lângă Oradea mai impunându-se în acest sezon şi Mureşul Deva, în chiar prima rundă. Numai Poli nu, ca un efect previzibil al unui parcurs tot mai gâfâit, lipsit de vivacitate şi efervescenţă, cu numai 14 goluri la activ în 9 etape…

E drept, atacanţii au avut şansele lor în prima parte a mitanului întâi, Zăgrean în chiar primul minut, iar Axente, dintr-o poziţie ideală, în minutul 18, fiind blocaţi de portarul Miron, care le-a deturnat şuturile în corner, tot în urma unei lovituri de colţ, dar la poarta violeţilor, Mera respingând o lovitură de cap a nou-promovaţilor, după un sfert de oră de joc. Şi tot Mircea Axente a ochit plasa laterală, la mijlocul primei părţi.

Dar Poli s-a rezumat să pericliteze buturile bihorene mai ales din faze fixe, tot în urma unor cornere şi la reluare, mai apoi Svarczkopf încercând să-l lobeze pe Lepmets, ca un semnal al echilibrului disputei.

Iar din momentul în care Dorin Goga a văzut roşu pentru henţ, în minutul 64, Poli n-a mai avut soarta în propriile mâini. În cele din urmă, primul eşec i-a bătut la uşă iar violeţii au deschis: 1-0.

Poli a început în formula Lepmets – Dăruială, Ilie, Mera, Sepsi – Chiş, Gorobsov, Tameş (79, Curtean), Goga – Axente (76, Popovici), Zăgrean (69, Pătraş). Rezerve: Kirev – Sandu, Dobricean, Zaluschi.

Luceafărul i-a eclipsat pe timişoreni în formula Miron – Mihuţ, Letan (cpt), Lupuţ, G. Bogdan – Ianc (76, Blănaru), Svarzkopf (85, Andor), Pocian, Bundea, A. Achim – T. Moldovan (14, Popescu). Rezerve: Sălăjan – Miculescu, Dobrescu, Cura.

Cartonaşe galbene: Ilie (21), Mera (26, 64), Goga (35), Dăruială (90) – Svarczkopf (29), Lupuţ (39), Letan (70), Mihuţ (74), Bogdan (84).

Cartonaşe roşii: Goga (64).

Arbitri: Dan Florin Dreve, Petrică Ionuţ Câmpeanu şi Monica Rigo (toţi din Cluj). Rezervă: Kegyes Ervin (Satu Mare). Observatori: Grigore Macavei (Deva), Mircea Sârbu (Hunedoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Impotentă la nou-promovată: Poli, henţ şi prim eşec după 5 luni

 1. MARIUS D. spune:

  Chiş şi Gorobsov. Aduși de mintoșii din club: Chivorchian și Stanciu, în loc să joace cu cei din Timișoara. Nu l-am uitat nici pe portarul ”lungan” Kirev care freacă banca de rezervă și blochează locul tinerilor din cadrul centrului de juniori. Bătaia de joc continuă la Timișoara. Îmi vin dracii când asist la mereu aceleași anomalii puse în ecuație de către Chivorchian și ”caftoiul” Stanciu. Doi indivizi care omoară pe zi ce trece fotbalul din acest colț de țară prin impunerea cu orice preț a fotbaliatorilor aduși de ei și prin sfidarea timișorenilor. Nu este echipă în centrul de la Politehnica în care să nu-și bage nasul Chivorchianu. Și nu oricum, ci printr-o impunere la modul imperativ. Oare până când vor tace antrenorii și vor accepta bătaia de joc și rolul de marionete. Deja, atât la echipa ”mare” cât și la ”satelit”, ridicolul a trecut peste margini în ceea ce privește exprimarea antrenorilor. D-lor tac și tac și fac ceea ce li se spune, li se precizează ori li se cere. Ei sunt Mapeți. Niște oameni fără caracter și fără personalitate și aceste ”calități” îi descalifică permanent; o demonstrație care le și eclipsează valoarea, evident, dacă o mai au sau au avuto vreodată… Chivorchian face meniul, chivorchian face echipele, chivorchian face schimbările, chivorchian programează antrenamentele, chvorchian dă semnalul de plecare și de întoarcere. Ceilalați sunt proști!? Clubul timișorean este condus într-un stil infect cu aer de jargon, prin folosirea unor procedee de vechil, de parcă cei de aici sunt idioții satului de pe plantație. L-a sfidat și jignit pe Dembroschi, în permanență aduce jigniri antrenorilor și-i pune la colț pe aceștia, exact ca mentorul Iancu de la București. Atmosfera din interior este plină de sictir, jenantă și de tot spanacul. Nu mai este mult până buba se sparge definitiv. Și atunci să vă observăm noi Chivochene și Stanciule pe unde scoateți cămășile… …

 2. jihad spune:

  Din pacate asa este,totul este condus dupa regulile comunistului Chivorchian.
  Stau si ma intreb,cum pot unii accepta sa stea capra si sa pupe in cur pe acest jeg de om,chiar nu aveti putina demnitate,sau va place sa fiti prostituate…..Va da Chivorchian echipa in plic,incepand de la 1 echipa pana la echipele de juniori,nu avrti caractere ca antrenori sau conducatori.Tocmai de aceea valoarea dumneavoastra una medie spre mica,nu aveti curaj sa va reprezentati interesele….

 3. MARIUS D. spune:

  …. Era să uit. La Oradea, cuplul de șmenari – Chivorchian/Stanciu – nu au avut chef de vorbă. Au făcut pe supărații, pe bosumflații, pe interesanții. Au plecat valvârtej din stadion de parcă vina este a noastră, a celor care încă mai urmăresc această echipă adusă de cei doi (Chivorchian și Stanciu), la malul prăpastiei. Dar ei continuă să ardă gazul pe tărâmul timișorean fără nici o rușine, să nu mai vorbesc de jenă. Au un tupeu maxim. Răbdarea își dă ultimile răsuflări. Cred că ar fi mai bine ca amintiții să plece singuri. Să-i transmită lui Inacu demisiile. Cred că este mult mai onorabil decât să fie alungați de te miri cine. Se aude? Hai, sictir netrebnicilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: