Impresii

Am susținut mereu ca echipele departamentale care au aparținut Miliției și Armatei să fie desființate. Sunt consecvent acestei idei, chiar dacă apar ecouri pozitive în această direcție. M-am săturat de războiul dintre FCSB și CS Steaua pentru întâietate, legalitate și palmares. Această dispută este o preocupare majoră care distrage atenția tuturor de la problemele reale ale fotbalului românesc.

Infatuatul George Becali declara recent, plin de emfază, că FCSB va redeveni Steaua și că va prelua palmaresul. Nimic mai fals, deoarece a apărut o hotărâre judecătorească definitivă care îl contrazice evident pe Becali.

Mâine, 7 mai, se vor împlini 32 de ani de când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni. În loc ca acest eveniment să fie sărbătorit cum se cuvine, atenția noastră este polarizată de o altă măgărie de-a lui Becali, care, înaintea unui meci decisiv cu CSMS Iași, îi face o ofertă lui Chakaa, de la echipa adversă. Un asemenea demers, în orice țară civilizată, ar fi sancționat ca atare, dar la noi acest gest este apreciat ca unul de curaj și mărinimie. Cei din conducerea FRF-ului au alte preocupări majore, cum ar fi amicalul cu Finlanda, în loc să aplice măsurile care se impun.

În zona noastră de interes, ACS Poli pierde încet-încet speranțele de supraviețuire în prima ligă. Mă întreb dacă este o pură coincidență că de la debarcarea lui Ionuț Popa echipa nu se mai regăsește. Mai mult, Popa este blamat și acuzat de probleme care nu-i aparțin. Când a atras atenția asupra subțirimii lotului și a devenit vocal pentru ca jucătorii să fie plătiți, a fost determinat să plece. Chiar dacă ACS Poli avea în staff un antrenor cu licența Pro, cu studii în România și Elveția, mă refer la Octavian Benga, el a fost ocolit și a fost preferat Adrian Neaga, care nu are nici o calificare de antrenor. Probabil că acest aspect nu este cunoscut de conducerea clubului, cum probabil nu se știe că Daniel Benzar și Petre Iovanovici sunt timișoreni.

ASU Politehnica a reușit o victorie importantă în fața echipei CS Snagov, în timp ce Ripensia a cedat la două goluri diferență la Călărași, contribuind la promovarea echipei de pe malul Dunării. UTA a făcut scor în partida cu Foresta Suceava, o echipă care poate fi învinsă de jumătate dintre echipele din seria a patra a ligii a treia. De remarcat cele trei goluri reușite de Darius Buia, jucător pe care ACS Poli l-a cedat gratis la Cermei.

În liga a treia, Sebișul a învins Lugojul într-un meci important pentru configurația superioară a clasamentului. Lipova a învins Ghiroda la un scor neașteptat, în timp ce tinerii, mai bine-zis copiii, de la CNP Timișoara au învins la Bălești, acolo unde alte echipe cu pretenții au fost învinse.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 14

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: