Impresii

Perioada de întrerupere a activității fotbalistice a adus o serie de permutări în loturile echipelor din liga întâi și liga a doua. Ca un déjà vu, George Becali, finanțatorul FCSB, a anunțat cu emfază noile achiziții, ceea ce nu l-a împiedicat să fie ținut în șah de Dunărea Călărași. Cele mai multe transferuri le-a realizat echipa Dinamo la insistențele antrenorului Mircea Rednic, a cărui poziție în structura de conducere a clubului nu e prea clară.

Dacă tot suntem la capitolul antrenori, să menționez că au apărut nume noi pe banca tehnică la câteva echipe din primul eșalon. Mihai Teja este noul antrenor al echipei FCSB, fără să aducă un plus valoric în comparație cu fostul antrenor Nicolae Dică. Eduard Iordănescu a ajuns la Gaz Metan Mediaș și speră să aducă această echipă în play-off, deși rezultatul de egalitate de pe teren propriu cu Astra Giurgiu nu este prea încurajator. Concordia Chiajna l-a numit antrenor pe Adrian Falub, care nu este recomandat de rezultate semnficative la echipele din liga întâi la care a mai activat.

Reluarea campionatului le-a prins pe nepregătite pe unele echipe. Dunărea Călărași e reușit un meritat rezultat de egalitate în fața echipei FCSB. Antrenorul Dan Alexa are meritul că a crezut în jucătorii săi și s-a bazat pe trei jucători timișoreni, Luchin, Dobrosavlevici și Mediop, cei care au fost dezavuați de specialiști gen Daniel Stanciu și Gheorghe Chivorchian.

La capitolul surprize se poate înscrie și rezultatul de egalitate al echipei din Sibiu reușit pe terenul echipei CFR Cluj. Ultima clasată, FC Voluntari, a obținut o victorie clară în fața unei echipe apatice, Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă recunoscută pentru dispciplina tactică și puterea de luptă.

O falsă problemă a fost creată în jurul lui Nicolae Stanciu, care a preferat să părăsească echipa Sparta Praga în favoarea unei echipe din Golf. În definitiv, fiecare jucător își hotărăște singur soarta, dar nimeni nu mă va convinge că jucătorii care merg în Golf o fac pentru performanță sportivă și nu pentru avantaje materiale.

Echipele din liga a doua și-au reluat pregătirile, mai ales că în trei săptămâni vor relua întrecerea. ACS Poli, cu un nou antrenor, Valeriu Răchită, este într-o perioadă de căutări pentru a cristaliza un lot unde și-au păstrat locurile Bârnoi și Drăghici. Ripensia Timișoara pare echipa cea mai echilibrată și se pregătește în Antalya. ASU Politehnica dispută multe jocuri amicale pentru a atinge o formă bună în perioada competițională.

UTA a făcut mai multe achiziții, dintre care trei se remarcă în mod deosebit: Șeroni, Melinte și Kanda. Prin aducerea acestor jucători, Ionuț Popa speră să fie scutit de emoții în acest campionat. În schimb, jucătorul Albert Stahl este purtat periodic pe ruta Arad – Dortmund, ceea ce consider că este în detrimentul continuității în pregătire.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: