În 10, ACS Poli dă 3 goluri în 5 minute, de la 3-4: revanșă cu Pandurii după eliminarea din Cupa României

Un duel juvenil absolut dramatic și cu de toate între garnituri ale unor cluburi prim-divizionare aflate într-o dispută directă și la nivelul seniorilor, pentru evitarea retrogradării din Liga 1. ACS Poli – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu s-a încheiat astăzi 6-4 (2-3) într-un meci jucat la Timișoara ca episod secund al cuplajului fotbalistic din Seria de Vest a Ligii Elitelor, bănățenii luându-și o dublă revanșă în confruntarea de la ora 14 a formațiilor categoriei sub 17 ani.

Astfel, după ce echipele de juniori mari de la ACS Poli și Pandurii au fost despărțite de un singur gol în partida de la ora 12 din Liga Elitelor U19, 0-1 în favoarea gorjenilor, înfruntarea juniorilor B ai acelorași cluburi s-a soldat cu nu mai puțin de 10 goluri, dintre care unele cu totul aparte, și după răsturnări de scor, de la 2-0 la 2-3 dar și de la 3-4 la 6-4.

Implicit, ACS Poli s-a revanșat în campionatul Seriei de Vest a grupei de vârstă sub 17 ani pentru înfrângerea pe care o suferea acasă pe 30 noiembrie în optimile de finală ale Cupei României la aceeași categorie de concurs U17, Pandurii calificându-se atunci cu 3-0, după care gorjenii erau eliminați în sferturi, 0-2 acasă cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Juniorii B olteni au înscris și astăzi de mai multe ori pe terenul 1 din complexul sportiv ”Dan Păltinișanu”, dar timișorenii au revenit totuși prompt din urmă, răsturnând scorul în doar câteva minute din ultima pătrime a întâlnirii din etapa a 21-a în Seria de Vest, deși în inferioritate numerică. Astfel, ACS Poli i-a egalat la puncte în clasament pe învinșii lor de pe locul 8, primul din jumătatea a doua a ierarhiei, fiecare cu câte 24 înaintea ultimelor 5 runde din retur.

După cum începea întâlnirea, cu două goluri ale bănățenilor în prima jumătate a reprizei I, se părea că gazdele se vor desprinde fără complicații de oponenții lor. Mai întâi, în minutul 15, Belu a deschis scorul cu o lovitură de cap din centrarea lui Iseini de pe stânga, iar apoi însuși Iseini a dublat avantajul în minutul 19, din preajma porții goale, după o așezare a lui Bonda de pe dreapta: 2-0.

Pandurii a ripostat cât se poate de prompt, reducând din handicap printr-o lovitură de cap după un corner și egalând rapid după o incursiune ofensivă pe flancul drept, însă gorjenii nu s-au oprit aici. Din contră, în minutul 29 au și preluat conducerea, 2-3, rămânând în plus și în superioritate numerică. Nimeni altul decât portarul timișorenilor a fost eliminat din joc pentru un fault în suprafața de pedeapsă, după o ieșire întârziată dintre buturi în urma unei șarje a vizitatorilor pe axul central, iar antrenorul Cristian Contescu l-a sacrificat dintre jucătorii de câmp pe Ursu pentru a-l introduce între buturi pe Ureche în locul lui Mosoarcă. Oaspeții n-au ezitat însă de pe punctul cu var, 2-3 din lovitură de la 11 metri, iar ca problemele timișorenilor să fie cu atât mai mari și Demenescu a văzut cartonașul galben pentru protestele lansate în faza acordării penalty-ului.

În dezavantaj numeric din minutul 29 și așadar și la începerea părții secunde a meciului, ACS Poli a mai contabilizat un cartonaș galben și în minutul 45, în dreptul lui Iseini, pentru un fault prin imprudență, dar timișorenii nu s-au lăsat și Rafan a egalat în minutul 55 din centrul careului, 3-3, după o combinație pe stânga cu Iseini, în urma unei intercepții a lui Firan.

Gazdele s-au mai văzut însă încă o dată conduse după ce David a încercat fără succes să degajeze balonul, Pandurii făcând 3-4 cu o reluare de la 15 metri în dreapta lui Ureche, însă ACS Poli a avut câteva minute de grație în care a răsturnat scorul, deși cu doar 10 juniori pe teren.

Pe ploaie, care a căzut necontenit în cursul disputei juniorilor B, fără însă a influența starea gazonului, care s-a ținut bine după ce până atunci, tot astăzi, pe același teren 1 și seniorii au efectuat antrenamentul de dimineață iar juniorii U19 au deschis cuplajul cu 90 de minute de joc, ACS Poli a mai egalat o dată în partea secundă, 4-4 prin Iseini, cu un spectaculos șut în vinclu din afara careului, în minutul 65.

Minutul 66 avea să aducă o remarcabilă răsturnare de scor în inferioritate numerică, prin Rafan, după o lansare în adâncime pe stânga din partea lui Iseini, iar Firan avea să completeze desprinderea timișorenilor în 10 în minutul 68, cu o torpilă de la 30 de metri, tot în vinclu. Goluri memorabile într-un memorabil come-back.

Întinat însă puțin mai apoi, în minutul 70, de o dublă eliminare, Bonda primind și el cartonașul roșu după ce l-a lovit cu pumnul pe oponentul său, ca reacție la provocarea din partea juniorului Pandurilor, însângerat la gură. Ambii, trimiși să se răcorească, după ce au optat să-și facă singuri dreptate în urma unei faze în care balonul trecuse de ei…

ACS Poli U17 a răsturnat în 10 scorul de la 3-4 la 6-4 bazându-se pe efectivul Mosoarcă – Andreca, David (65, Săplăcan), Belu, Firan – Demenescu, Bonda, Rafan (79, Grosu), Ursu (29, Ureche), Iseini (75, Tîrțău), Stănilă (80, Buga).

Urmează sâmbătă o deplasare în etapa a 22-a la LPS Bihor, tot ca parte a unei ”duble” a juniorilor A și B în Liga Elitelor, de la orele 12 și 14, cu orădenii.

Cristian Contescu a remarcat la final ca aspect pozitiv ”reușita de a marca goluri, ne-am revenit la acest capitol, dar rămâne totuși ușurința cu care și primim goluri. A fost un meci spectaculos, ce-i drept între echipe din jumătatea a doua a clasamentului, un joc deschis, plăcut, dar umbrit din păcate de ieșiri care nu-și au rostul. Nu era nici o calificare în joc, nimic. Trebuie să eliminăm aceste probleme de indisciplină, căci efectivul nostru numeric și valoric nu este destul de competitiv și te încarci fără rost cu cartonașe cărora le vom plăti tribut”.

O notă bună gazonului de pe terenul 1 din complexul sportiv ”Dan Păltinișanu”, rezistând azi cu bine succesiunii continue de antrenamente și jocuri, în care după pregătirile prim-divizionarei ACS Poli și meciurile echipelor sale de juniori a urmat descinderea oaspeților din Liga 1 de la Gaz Metan, spre seară.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: