În ciuda aparențelor, Băban n-a rezolvat de fapt deloc problema antrenorilor lui Mama Mia, care rămâne pasibilă de amenzi și depunctări în C4

Returul în Seria a IV-a din eșalonul trei stă să înceapă vineri după-amiază dar marile probleme acumulate la finalul anului trecut în dreptul grupării CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic nici nu s-au evaporat în pauza de iarnă, nici nu s-au rezolvat din senin și nici n-au dispărut prin preluarea responsabilităților de către Marcel Băban, care va găzdui de luna aceasta în bătătura propriului club din Jimbolia partidele acasă în C4 ale alb-roșilor.

Cosmin Stan, unicul antrenor din fotbalul românesc care a dus în sezoane consecutive până în 16-imile Cupei României grupări diferite din liga a patra respectiv a treia în abia primul an pe banca lor tehnică, eliminate fiind abia de FC Viitorul respectiv Astra

Cosmin Stan

Mai exact, conform înscrisurilor oficiale la zi, Cosmin Stan și Mihăiță Hromei sunt și la ora actuală antrenorii formației strămutate din Becicherecu Mic, în condițiile în care contractele lor nu au fost reziliate, iar Dan Mănăilă, cel care s-a ocupat în tur de pregătirea divizionarei D ACF Băban Marcel Jimbolia și ar fi vizat de Băban pentru a continua la cârma respectivului efectiv și în C4 sub denumirea CS Nuova Mama Mia, nu poate implicit lua loc pe banca tehnică a echipei divizionare C în absența semnării unui angajament contractual înregistrat ca atare la forurile federale, o imposibilitate câtă vreme trupa în roșu-alb este încă legată în acte de tehnicienii ei de drept, care sunt totodată pe punctul de a depune noi memorii după 5 martie, aferente lipsei încasării drepturilor financiare din perioada noiembrie 2016 – februarie 2017.

În plus, prin prisma ultimei hotărâri dictate de F.R.F. la mijlocul lunii februarie, în ședința Comisiei de Disciplină, forul de la București a decis termene precise pe adresa divizionarei C pentru a-și onora obligațiile financiare față de antrenorii la zi, Stan și Hromei, în baza memoriilor pe drept depuse de tehnicieni spre încheierea anului trecut.

Lucrurile stau însă în acest caz și mai rău de-atât pentru clubul din C4 ce se pregătește pentru jocul de vineri de la ora 15 cu nou-promovata arădeană CS Gloria Lunca Teuz Cermei, pe arena timișoreană CFR, dat fiind o însumare de flagrante încălcări ale regulamentelor.

Comisia de Disciplină a F.R.F. a constatat, conform înștiințării remise antrenorilor neplătiți și de care clubul timișean din C4 a încercat în toamnă să se descotorosească în forță, că ”debitorul CS Nouva Mama Mia Becicherecu Mic nu a efectuat plata și a fost sancționat cu o penalitate de 3.000 de lei, acordându-i-se un termen de grație de 5 zile pentru executarea integrală a obligațiilor de plată conform Art. 24 litera C alineat 1a din regulamentul privind Statutul și transferul jucătorilor de fotbal și Hotărârii nr. 322/CL din 8.12.2016, rămasă definitivă prin nerecurare față de Dumneavoastră. Comisia de Disciplină a acordat termen în data de 8 martie 2017, ora 15, dată la care debitorul să prezinte dovada plății față de Dumneavoastră, pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”. Dosarul în cauză al antrenorului principal Stan este înregistrat cu numărul 6 pe 2017 la Comisia de Disciplină iar cel al secundului Hromei, cu 7.

Responsabilizat prin preluarea în iarnă a dezastruoasei gestiuni a celor de la CS Nuova Mama Mia, Marcel Băban nu a achitat drepturile bănești ce li se cuvin lui Stan și Hromei, divizionara C preluată în curtea Jimboliei fiind implicit pasibilă începând de joi 9 martie 2017 cu câte un punct de penalizare în cazul ce îl privește pe Cosmin Stan respectiv cu încă un punct în cazul antrenorului secund Hromei. În cazul întârzierii plăților, CS Nuova Mama Mia poate pierde și ulterior alte câte două puncte la fiecare săptămână în cazul neachitării sumelor pentru care tehnicienii au activat anul trecut conform înțelegerii contractuale, drepturile referindu-se la intervalul martie 2016 – octombrie 2016.

Cu alte cuvinte, Mama Mia a trecut la începutul acestui an doar cu numele la Jimbolia, însă fără foștii săi jucători care s-au pregătit pe unde au putut după nefasta experiență din toamnă la cei din Becicherecu Mic, iar fosta codașă în liga a patra județeană ACF Băban Marcel Jimbolia a preluat rolul divizionarei C pentru returul din Seria a IV-a, dar problemele au rămas în suspensie. Într-adevăr, Dan Mănăilă a rămas să-și pregătească tinerii ex-divizionari D, așa cum consemna și Sporttim pe marginea partidelor de verificare din ultimele săptămâni, dar pentru a continua în C4, însă nu s-a întreprins nici o acțiune întru rezolvarea situației contractuale a antrenorilor din înscrisurile oficiale. Nu există nici urmă de reziliere a angajamentelor cu Stan și Hromei, de unde că implicit nici CS Nuova Mama Mia nu se poate momentan afișa oficial pe banca tehnică cu noi antrenori.

Mama Mia nu a înscris în foaia oficială de joc de la ultimele patru partide disputate în turul Seriei a IV-a numele antrenorilor cu care este legată contractual, iar dat fiind faptul că Mănăilă nu poate figura vineri ca antrenor principal în documentele oficiale ale întâlnirii cu arădenii câtă vreme înregistrarea unui nou contract la forurile abilitate este incompatibilă cu lipsa rezilierii precedentelor, divizionara C este implicit pe punctul de a bifa cea de-a cincea confruntare fără numele tehnicienilor în actele meciului, ceea ce i-ar putea atrage noi probleme.

Mai exact, conform unuia dintre cele două articole din regulamentul disciplinar referitoare la antrenori, dacă un club refuză în mod repetat să înscrie numele tehnicienilor în foaia de joc, gruparea este amendată cu suma de 5.000 de lei, iar ulterior cu alte câte 5.000 de lei pentru fiecare meci după aplicarea amenzii la care s-ar repeta situația în speță.

Stan și Hromei sunt și la ora actuală în posesia înscrisului oficial de identificare la meci, I.D., în vreme ce cardurile lor de licență, A în cazul lui Stan, B în cel al lui Hromei, sunt la clubul divizionar C. Caz în care întrebarea este cât se poate de simplă pe adresa Școlii Federale de Antrenori, și anume ce păzește fără a lua atitudine și a-i apăra pe tinerii antrenori licențiați!? Împotriva regulamentelor federale, cei doi tehnicieni au fost aruncați pe drumuri fără a li se plăti cu lunile drepturile bănești, pe care încă le așteaptă fără ca nici noul gestionar să nu facă un demers în acest sens, dar și încălcându-li-se în toamna trecută prin forță dreptul legitim de a-și exercita profesia la cârma celor de la Mama Mia. Ceea ce a fost de fapt valabil și mai apoi. Iar în contrast, divizionara C este la un pas de a aborda returul cu antrenori care nu sunt înregistrați oficial ca înlocuitori, Mănăilă pregătindu-i în toamnă pe tinerii divizionari D ai Jimboliei iar cel cu portarii, Gheorghe Stoianov, neavând nici licență.

Totodată, un alt articol din regulamentul disciplinar referitor la antrenori stipulează că dacă un tehnician a fost demis, clubul are drept timp de 30 de zile să activeze fără antrenor pe bancă sau cu unul necalificat, perioada de grație expirând însă de mult în cazul celor de la CS Nuova Mama Mia, preluat de Marcel Băban la Jimbolia, iar capac la toate cei doi antrenori sunt și în continuare, conform actelor, tehnicieni ai trupei din Becicherecu Mic.

În plus, Stan și Hromei au căutat cu bună credință, în toată această perioadă din momentul în care Mama Mia a forțat vânturarea lor de pe bancă, să-și continue și pe mai departe activitatea, solicitând în nenumărate rânduri primirea unui program pe baza căruia să deruleze ciclul normal de pregătire. În acest sens, au remis trei notificări scrise, toate rămase fără răspuns, și nu li s-a comunicat nici un program.

Singurul înscris recepționat dinspre divizionara C, la vremea toamnei, și anume un proces verbal conform căruia Stan urma să continue la ”pepiniera” juvenilă a celor de la Mama Mia, n-a fost urmat de nici o altă înștiințare pe adresa antrenorului, care însă se conforma și participa la toate antrenamentele juniorilor, sau mai bine zis la cele la care a fost posibil așa ceva, căci în rest adesea s-a întâmplat ca lacătul să fie pe ușa de acces la ora stipulată de club, 8 dimineața, la care tehnicianul ar fi trebuit să semneze condica de prezență, tot conform cerințelor conducerii. Antrenorul are și o sumedenie de înregistrări video dovedind întocmai aceste stări de fapt, pentru a completa sacul tot mai greu de dus de Mama Mia și preluat de Marcel Băban. Iar Stan a semnat chiar și foaia de joc ca antrenor al oaspeților în Campionatul Județean Timiș al categoriei 2002, CS Unirea Sânnicolau Mare – Mama Mia, scor 3-1, partidă la care lua loc pe banca tehnică, la încheierea stagiunii de toamnă.

Cazul este așadar în plină derulare iar Marcel Băban a tărăgănat rezolvarea situației pe care a moștenit-o prin preluarea lui CS Nuova Mama Mia, situație care, evident, nu poate dispărea de la sine dar în schimb poate agrava cauza amenințatei timișene cu retrogradarea.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: