În colaps: tinerii de la Poli II dau piept cu juniorii Devei

În ciuda numeroaselor avertismente privind retragerea clubului din campionat, în plin sezon, Poli a ajuns şi la runda a 26-a. Timişorenii se află în faţa uneia dintre cele mai uşoare partide din această stagiune de pe stadionul Dan Păltinişanu, adversara Mureşul Deva fiind ca şi retrogradată în liga a treia. Programat sâmbătă, de la ora 11, va fi primul meci de acasă al Politehnicii care nu va fi televizat.

În tur, la Deva, avea să fie 0-3, spre satisfacţia numeroasei galerii poliste. Între timp însă, lucrurile au intrat serios la apă. De ambele părţi...

Resemnaţi, oficialii clubului de sub Cetate au început să se gândească la următorul sezon, urmând a aborda finalul returului cu o echipă formată eminamente din juniori, singurii seniori fiind Daniel Ambruş, Cosmin Lia şi George Apostol. S-a renunţat la opt jucători (Kristaps Dzelme, Jawad Daniane, Rareş Vîrtic, Tiberiu Stan, Sorin Dutciuc, Alin Niculae, Florin Plăviţu şi Mihai Ciparidis), dar şi la un proiect de colaborare cu Dinamo Bucureşti.

Pe lângă faptul că au avantajul terenului propriu şi un lot mai experimentat, bănăţenii au şi avantajul moral al succesului la scor de neprezentare din întâlnirea directă din tur. Pe 30 octombrie, Poli s-a impus la pas, deşi două dintre goluri au fost marcate în finalurile de reprize: Sepsi (45), Axente (59) şi Goga (90). Era cea mai categorică victorie de până atunci a trupei lui Vali Velcea, care a folosit un prim “11” inedit, în special în ceea ce priveşte linia de mijloc: Lepmets – Mera, Scutaru, Ilie, Sepsi – Jitaru, Gorobsov, Poparadu, Sandu – Popovici, Axente.

Clasaţi pe penultimul loc, depăşind doar pe Arieşul Turda, care a abandonat întrecerea după turul campionatului, hunedorenii au suferit cele mai multe înfrângeri în seria vestică, 18, având cea mai slabă apărare, cu 57 goluri primite în 25 de jocuri. În partidele disputate în deplasare doar în trei cazuri au scăpat fără eşec, şi anume cu Luceafărul Oradea, în chiar prima etapă, şi Arieşul Turda, în ambele situaţii câştigând cu 1-0, în timp ce cu FC Bihor au remizat, 1-1. În ultimele opt deplasări, devenii nu numai că au pierdut pe linie, dar nici nu au marcat vreun gol…

După frumoasa victorie de la Târgovişte, “alb-violeţii” revin în propriul fief, acolo unde, în aprilie nu au câştigat niciuna din cele patru partide susţinute. Anteriorul succes datează de pe 23 martie, 2-0, cu ALRO Slatina.

În precedentele campionate în care o formaţie din Timişoara a făcut parte din aceeaşi serie cu gruparea din Deva, reprezentantele oraşului de pe Bega au avut o soartă crudă. Mai întâi, în ediţia 2007/08 a ligii a doua, pe 15 martie, satelitul Politehnicii a pierdut la limită partida directă, cu 0-1, iar la finalul sezonului a retrogradat. Un an mai târziu, CFR Timişoara s-a impus în dauna devenilor, cu 5-3, după un meci de-a dreptul nebun, dar şi ea a coborât în eşalonul al treilea la capătul stagiunii. Istoria s-ar putea repeta în această vară, dacă ameninţarea lui Marian Iancu privind retragerea dosarului de licenţiere va deveni realitate.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: