ÎN DIRECT din C4, alternativ de la ora 14: Millenium Giarmata – Caransebeş 0-0 şi Mama Mia – Vulturii Lugoj 1-0: Telescu 59

Finish, 0-0. Giarmata a dominat, Caransebeş şi-a atins obiectivul. 

Schimbări pe final: Mihuţa cu Pleşcan (84) şi Gideon cu Furdean (89). Fuchs a intrat în prelungiri în locul lui Negoescu. Patru minute de prelungiri.

Minutul 86. Suru, eliminat, pentru două galbene.

*

Finish, 1-0, după 3 minute de prelungire. Mama Mia, prim succes stagional într-un derby al Timişului.

Minutul 90. Iese Hodiş şi intră Mancaş.

Perioada finală a fost mai vioaie.

Minutul 88. Ştefanovici intră la Mama Mia în locul lui Radu.

Minutul 86. Miculescu în locul lui Hârdău.

Minutul 85. Vole al lui Stoica, în transversală, la un contraatac rapid al Vulturilor.

*

Dominare a gazdei Millenium, cu oportunităţi în special pentru Călin, neconcretizate însă. Mai sunt 6 minute şi rămâne 0-0…

Minutul 69. Călin, cap respins. 

Negoescu, scăpat pe dreapta, e blocat de Gârlea.

Călin, în locul lui Jichici, în minutul 60.

*

Iese Ardelean, Ilie Rotariu înlocuindu-l cu decarul Dobra. Mai sunt cam 8 minute.

Vântul, tot mai tare pentru Mama Mia. Tot 1-0.

Minutul 78. Călin Toma, în locul lui Centea. Iar Iordache, accidentat, iese, înlocuit fiind de Micşa.

Minutul 74. Şut Zurbagiu de la 30 de metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga.

Minutul 73. Iese Ştreangă, intră Radosav.

Minutul 70. Stoica vede cartonaşul galben.

Minutul 66. Galben pentru Luţă, care nu îl păcăleşte pe arbitru cu simularea sa în careu.

Minutul 65, primă schimbare. Ploscariu în locul lui Ţoţu.

Minutul 61. Zurbagiu, în bara dreaptă a porţii lui Iordache.

Minutul 60. Rogozinaru, gol turcesc, la centrarea lui Ardelean.

*

Din păcate, modestă prestaţia celor din Caransebeş, cu tot cu timişorenii din echipă. Este jenant cât de mult încearcă oaspeţii a specula aproape la fiecare fază, cerşind parcă obţinerea unor decizii favorabile prin căzături teatrale. E fotbal, nu balet, dar liderul pare a fi de altă părere. Dar poate nu e ziua sa. Căci diferenţa între spusele lui Artimon despre evoluţia echipei şi realitate e destul de mare…

Totuşi, echipele par apăsate de trac, de frica de a nu greşi. Dar erorile tot apar. Prea multe chiar…

Mijlocul gazdelor e mai combinativ iar Dancia are o evoluţie bună. La fel Naidin şi Rosenblum.

0-0 la Giarmata, unde se joacă mai mult la mijlocul terenului, fără ocazii clare.

*

1-0, minutul 59. Telescu, cu capul, de la 6 metri, la colţul lung, din lovitură liberă, executată de Centea de la 25 de metri. Ştreangă, pentru proteste, vede cartonaşul galben.

Mama Mia e cu vântul în spate dar evoluţiile sunt la fel de palide. Joc mult mai modest decât Mama Mia – Giarmata (1-2).

Minutul 56. Şi al doilea fost jucător al Jimboliei, Hârdău, vede galben.

Minutul 53. Galben pentru Ţoţu.

Minutul 50. Ocazie a gazdei Mama Mia. Marius Toma, pe lângă colţul barelor, din centrarea lui Luţă.

Pauză la Becicherecu Mic, 0-0, după două minute de prelungiri.

*

Gârlea se remarcă în minutele 40 şi 41. La un şut de la 20 de metri, cu stângul, expediat de Constantinescu, şi la o lovitură de cap.

*

Se joacă slab. Evoluţia echipelor clasate pe locurile 5 şi 6 în liga a treia lasă de dorit. Nivelul fotbalului românesc, mult mai scăzut decât oportunista prezenţă la baraj a selecţionatei reprezentative.

Mihăiţă Hromei, antrenor al celor de la Auto, prezent şi el la joc.

Partidă fără şuturi zdravene pe poartă, dar cu reluări mai degrabă ca la rugby.

Telescu respinge cu capul o lovitură liberă executată de şeptarul Ardelean, înalt în careu.

Meci echilibrat la Becicherecu Mic. Rezervele, trimise la încălzire, de ambele părţi. Banca lugojeană, cam supărată pe maniera de arbitraj, protestând la decizii legate de acordarea loviturilor libere şi apropo de ofsaiduri.

*

Minutul 29. Mihălceanu, şut imprecis.

Minutul 27. Gideon, din 7 metri, în portar. Giarmata, mai periculoasă. Caransebeşul, sporadic şi ineficient pe atac. Mai mult se apără şi faultează. Plus cu tăvălelile de rigoare. Parcă n-ar juca liderul. Ciupitativ, la trecerea timpului şi la poate pică ceva…

*

Suntem în minutul 24. 0-0. Au mai venit ceva spectatori. Ca joc, lugojenii sunt mai periculoşi. Şi acum o liberă a Lugojului, de la 35 de metri, executată de Rogozinaru, în zid.

Contraatacuri ale gazdelor, cu două centrări ale lui Hodiş.

Minutul 11. Lugojul, 5-0 la cornere.

Minutul 7. Hodiş cerşeşte un penalty iar arbitrul lasă jocul să continue. Poate merita un galben.

*

Giarmata, dominantă în debut. Caransebeşul, doar o liberă de la 20 de metri lateral, respinsă de la colţul lung de Gârlea.

Minutul 7. „Liberă” executată de Dancia la colţul lung: gol. Asistentul semnalizează însă ofsaid. Gideon se afla în ofsaid pasiv. Incursiunea, şi de data aceasta, a fost a lui Rosenblum, iar Dubei a primit cartonaş galben pentru fault.

Minutul 5. Bară transversală ochită de Gideon, cu capul. Mingea cade pe linia porţii.

*

Lugojenii au 3 cornere în primele 3 minute, toate executate de Rogozinaru, dar rămase fără rezultat.

*

Vreo 100 de spectatori iar terenul din Giarmata e foarte bun. Millenium, în albastru. Oaspeţii, în roşu-negru. Iar gazdele atacă spre câmp.

CS Millenium Giarmata: Gârlea – Mihălceanu, Dancia, Oneţ, Gârba – Leucă – cpt., Naidin – Rosenblum, Mihuţa, Jichici – Gideon.

Pe bancă: Nariţa – Călin, Dârvaru, Boldea, Furdean, Pleşcan, Stoican.

CS FC Caransebeş: Laurenţiu – Artimon, Dubei, Goşa, Zele – Suru, Constantinescu, Artean, Şandru – Negoescu, Steop.

Pe bancă: Cioloca – Bona, Vătafu, Fuchs, Todorov, Gheju.

Şi-acum trecem la Giarmata…

*

Puţini spectatori la Becicherecu Mic, vreo 30. Mai multe maşini decât privitori. Adie puţin vântul. Mama Mia în roşu iar Vulturii în alb-albastru. Terenul, aproape ca vai de lume.

Mama Mia: Rusu – Miheţ, Telescu – cpt., Marius Toma, Negruţ – Zurbagiu, Radu, Luţă, Centea – Magdaş, Hodiş.

Rezerve: Culda – Molcuţ, Silaghi-Perju, Damian, Ştefanovici, Mancaş, Călin Toma.

Vulturii Lugoj: Iordache – Vlădia, Loga, Ştreangă, Neagu – Precupanu, Ţoţu, Rogozinaru, Ardelean – Hârdău, Stoica – cpt.

Rezerve: Micşa – Ploscariu, Miculescu, Dobra, Radosav, Marta, Pop.

*

Patru dintre primele 6 clasate în C4, liga a treia, se întâlnesc de la ora 14 în localităţi din preajma Timişoarei, cu ocazia rundei a doua a returului Diviziei C, în etapa a XIII-a.

Aici, în direct de la Giarmata şi Becicherecu Mic, derularea jocurilor Millenium – CS FC Caransebeş şi Mama Mia – Vulturii Lugoj.

Partide de interes prin prisma faptului că la finele celor 22 de etape tur-retur, dintre care 16 vor fi bifate în cursul acestui an, până în 6 decembrie, doar primele şase clasate vor obţine calificarea în play-off, fază a sezonului în care respectivele vor mai disputa alte 10 runde exclusiv între ele, dar pornind în clasament cu rezultatele pe care le-au înregistrat în întâlnirile directe din actualul tronson al competiţiei.

Aşadar, fiecare punct contează.

Anul 2013 mai programează alte 3 etape, în 22 şi 29 noiembrie, respectiv în 6 decembrie, iar vinerea viitoare  Millenium va sta, pe când Mama Mia va juca la Rovinari iar Vulturii va primi vizita Hunedoarei, însă până atunci să ne axăm pe vizita liderului la Hunedoara respectiv pe al patrulea duel direct timişean din actuala stagiune, la Becicherecu Mic.

La Giarmata, CS Millenium aşteaptă cu un moral bun derby-ul de podium cu liderul cărăşean, dat fiind că băieţii lui Călin Cojocaru şi Ilie Stoican n-au mai pierdut de aproape două luni, răstimp în care şi-au conturat palmaresul 8 5-3-0 12-5. Alb-albaştrii cedau ultima oară pe 20 septembrie, 3-1 la Lugoj, la o etapă după ce pierdeau în premieră în acest campionat, dar cu cântec, dintr-un penalty acordat în ultimele clipe, 3-2 pe 6 septembrie, tocmai la Caransebeş.

Millenium nici n-a pierdut acasă în actuala ediţie, înregistrând palmaresul 3-2-0 9-3, după cum urmează: 3-1 AFCM Reşiţa 2012, 0-0 Jiul Rovinari, 2-1 FC Avrig, 3-0 FC Hunedoara, 1-1 Muncitorul Reşiţa.

Veniţi după două deplasări în care au smuls 4 puncte, timişenii deschid astăzi seria meciurilor găzduite de cluburile din judeţul nostru şi având-o drept vizitatoare pe CS FC Caransebeş, care prin deplasări a conturat palmaresul 4 3 0 1 6-4: 1-0 la Hunedoara, 2-1 pentru Pandurii, 1-0 la Rovinari şi 3-2 la Avrig.

Şi cărăşenii vin pe val, după desprinderea cu 2-0 de FC Hunedoara, într-un joc pornit de la egalitate de puncte, în fruntea clasamentului. Ecartul dintre CS Millenium şi elevii lui Alin Artimon este de 6 puncte, fiind interesant de văzut cum se vor descurca numeroşii timişoreni din formaţia gugulanilor. După cum a explicat Artimon într-un interviu acordat în „Fotbal vest”, ar părea că liderul evoluează de senzaţie şi poate aspira la mai mare.

*

Dincolo, la Becicherecu Mic, CS Nova Mama Mia a stat la debutul returului, după ce încheia turul cu două victorii acasă, pe când Vulturii se prezintă cu două succese cu goluri multe, ambele pe teren propriu, în dauna unor nou-promovate.

În tur a fost 0-0 iar acum e vorba de un duel între ocupantele locurilor 5 şi 6, ce mai par a fi momentan ameninţate în privinţa calificării în play-off doar de Jiul Rovinari, plasată a şaptea.

Mama Mia, pregătită de Sorin Bălu şi Narcis Petre, a navigat bine în calitate de nou-promovată, făcând scorul campionatului la ultima sa prestaţie pe teren propriu, unde are palmaresul 5 3 1 1  13-6: 1-1 cu Jiul Rovinari, 2-1 cu FC Avrig, 3-2 cu Muncitorul Reşiţa, 1-2 cu Millenium Giarmata şi 6-0 cu AFCM Reşiţa 2012.

Vulturii în schimb n-a fost prea descurcăreaţă în deplasări, rămânând cu cele 3 puncte obţinute în chiar debutul sezonului, pe 30 august, în judeţul Sibiu: 3-1 la Avrig, 1-0 pentru FC Hunedoara, 2-1 pentru Pandurii II, 2-1 pentru CS FC Caransebeş, 4-1 pentru Rovinari.

Iată, pentru conformitate, şi rezultatele directe din tur între timişene: Vulturii – Mama Mia 0-0, Vulturii – Millenium 3-1 şi Mama Mia – Millenium 1-2. Mama Mia este aşadar unica grupare locală care n-a tranşat încă un derby al judeţului. De văzut dacă Vulturii lui Ilie Rotariu îi vor permite s-o facă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: