ÎN DIRECT din Divizia D Timiş (etapa 14): CFR Timişoara – ASU Politehnica Timişoara 0-4: Popoviciu 33, Obrejan 40, Făgeţan 44, Birău 63. Cu coadă la intrare, 5 lei biletul. CFR – fără Pobega, Vântură, Iorgovan

Spectatorii au venit în număr mare la meci: CFR Timişoara - ASU Politehnica 0-4, în D Timiş

E gata, 0-4. A şaptea victorie polistă în deplasare, din 7!

Birău, cartonaş galben în minutul 90.

Iorgovan, şut de la 12 metri, peste transversală. Cea mai mare ocazie ceferistă.

Ieşise şi Vucea, a intrat Brânzan, minutul 70.

Ce-ar mai fi de nou? Schimbări. Burtic iese, intră Rogojină. Iese şi Opriş, intră Popa. Fiecare lot are câte un Popa, rezervă. Minutul 72, cartonaş galben. Primul, care a fost văzut de Livădaru, de la CFR. În continuare tot 0-4…

Iese Ilie, intră Oberşterescu.

Minutul 63. 0-4: Birău, pe centrul porţii, de la 12 metri. Făgeţan îi lăsase mingea, după pasa lui Popoviciu.

Minutul 52. Intră Domşa în locul lui Berar.

Rezultate la pauză: Dragşina – Auto 0-1 (Rotaru 40), Orţişoara – Şag 0-0, Racoviţa – Peciu Nou 3-0 (Laczko 13, Cristian Ignea 26, 30), Unirea – Arsenal Flacăra Făget 2-0.

CFR îl introduce la pauză pe Sergiu Iorgovan, în locul lui Bonda.

Pauză, 0-3. ASU Politehnica a marcat de 3 ori în ultimul sfert de oră al primei părţi. La Gătaia, la pauză, e 1-1, Moga egalând în minutul 41 pentru gazda Progresul. ASU are acum două puncte avans faţă de fostul lider şi 3 faţă de Ghiroda.

0-3, minutul 44. Făgeţan speculează pasa moale înapoi a lui Oberşterescu, driblându-l pe portar şi înscriind.

La Gătaia, Pătraşcu a deschis scorul din penalty, în minutul 35, pentru oaspetea CS Ghiroda. Ierarhia în această clipă ar fi 1. „Poli” 37 puncte, 2. Ghiroda 36p, 3. Gătaia 34p.

0-2, minutul 40. Obrejan împinge în plasă o minge ce „dansează” în careu în urma loviturii de colţ a lui Ilie. Liderul se distanţează, CFR-ul pare a rămâne în triaj.

0-1, minutul 33. Popoviciu prinde o „torpilă” de zile mari, în vinclu. Şut în cross. Iar galeria „explodează”!

La Gătaia e 0-0 în Progresul – CS Ghiroda. ASU Politehnica are înaintea acestei runde 34 de puncte, Progresul tot 34 iar CS Ghiroda 33.

Vişan, schimb de pase cu Făgeţan, şi şut de la 11 metri în braţele lui Rain. Dominare polistă, iar CFR mai trece de mijlocul terenului. Galeria scandează clasicul refren cu „Nu-i echipă ca Poli!”

Suporterii au desfăşurat un uriaş banner marcând anii pe aceeaşi lungime de undă cu susţinătorii grupării de 5 ori campioană a Bundesligii şi dublă câştigătoare a Cupei UEFA.

Coregrafie de nota 10, cu iz continental. Fraternitatea cu fanii Borussiei Mönchengladbach, salutată din tribună de galeria polistă.

Suntem deja în etapa a 14-a şi ar mai fi doar alte 3 din cursul turului Diviziei D, în care alb-violeţii au cedat momentan numai două puncte, deşi nou-promovaţi fiind. E ceva…

ASU Politehnica în jumătatea adversă, dominând începutul meciului. CFR nu prea ajunge la poarta dinspre tabela de marcaj şi liniile de cale ferată. Va pierde probabil astăzi trenul…

Circa 1.000 de spectatori, majoritatea în tribuna vestiarelor.

Minutul 5. Făgeţan ocheşte bara: în stâlpul din stânga porţii lui Rain. Primă mare ocazie.

5 lei, biletul de intrare, iar la porţi sunt cozi. Să tot fie deja peste 300 de spectatori în tribune iar încă pe-atâţia la intrare. CFR este însă fără antrenorul Andrei Pobega – suspendat 3 etape de Comisia de Disciplină, dar şi fără „gurile de tun” Iulian Vântură – accidentat, şi Sergiu Iorgovan – rezervă.

CFR Timişoara: Rain – Neamţu, D. Oberşterescu – cpt., Baidoc, Livădaru – Berar, Parfenie, Şuleap, Crişan – Hriţcan, Bonda.

Pe bancă: Chelbu – Vlad, Iorgovan, Iakab, G. Popa, Ciobanu, Domşa.

ASU Politehnica: Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Mărănescu – Ilie, Opriş, Popoviciu – cpt., Vucea – Vişan, Făgeţan.

Pe bancă: Rogojină – S. Oberşterescu, Secotă, Brânzan, Florea, D. Popa, Panc.

Arbitri: Drăgoi – Damaschin, Chiţoiu. Observatori AJF Timiş: Caia, Dejeu.

*

Unica divizionară D cu punctaj maxim în deplasare, ASU Politehnica, autoare a 6 victorii în 6 jocuri pe alte terenuri, caută să-şi consolideze şefia într-un duel local în spatele Gării de Nord, pe stadionul CFR, într-un derby de centrul Timişoarei.

Amfitrioni sunt alb-vişiniii, care nu mai au parcursurile de altădată, din contră, primind gol în fiecare dintre cele 7 meciuri disputate pe stadionul CFR. Mai mult, elevii lui Andrei Pobega au în cont o singură victorie în ultimele 6 etape, 4-3 în urmă cu două săptămâni, acasă cu AS Peciu Nou.

Dar iată cum şi-au conturat alb-violeţii procentajul maxim în deplasare: 9-2 la Făget, 5-2 la Şag, 4-0 la Dragşina, 6-1 la Chişoda, 3-0 la Giroc şi – cel mai strâns – 2-1 în urmă cu două săptămâni, la Jimbolia. Palmares polist în deplasare: 6 6 0 0 29-6 18 puncte.

Liderul reînscăunat în urma derby-ului victorios de 2-0 cu Progresul Gătaia, pe care a detronat-o după 8 etape, va juca şi cu gândul la duelul Progresul – CS Ghiroda, între celelalte două trupe de podium.

CFR în schimb, a 11-a şi cu a patra cea mai penetrabilă apărare a ligii a patra, nu este tocmai în cea mai bună poziţie, după ce acasă a înregistrat rezultatele 2-3 cu Chişoda, 4-3 cu Giroc, 5-1 cu Jimbolia şi tot 5-1 cu Dragşina iar apoi 1-1 cu Cocoşul Orţişoara, 2-3 cu Sânnicolau Mare şi 4-3 cu AS Peciu Nou.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: