În loc de 0-3, ASU Politehnica egalată în zece de la 0-2 în ultimele nici 10 minute de o codașă nou-promovată la al 4-lea punct acasă din 21 posibile: 2-2 (1-0) la Bacău

ASU Politehnica a fost în această după-amiază pe punctul de a egala cel mai clar succes al său din sezonul în curs în Liga 2, acel 2-0 cu Ripensia, ”violeții” conducând încă din minutul 54 cu 0-2 la Bacău, însă au fost în cele din urmă egalați în prelungiri, risipind astfel două prețioase puncte cu care ar fi rămas în imediata apropiere a liderului craiovean. În zece în ultima peste o jumătate de oră după eliminarea lui Axente, timișorenii în premieră cu Alexa într-adevăr pe banca tehnică au pățit-o doar pentru a treia oară în acest campionat să încaseze mai mult decât un gol într-un meci, după cele 3 primite în remiza din precedenta deplasare, tot la o nou-promovată, în Maramureș, respectiv două în unicul eșec al stagiunii, cel de la Miercurea Ciuc. Penultimii clasați au smuls primul lor punct acasă după două luni fără o zi respectiv 9 etape, mai precis din 26 septembrie, când semnau unicul triumf pe teren propriu, 3-2 cu harghitenii: CS Aerostar Bacău – ASU Politehnica Timișoara 2-2 (0-1).

Cât de puțin le-a lipsit bănățenilor să-i doboare pe ”înaripații” de la Aerostar… Deși în grafic până spre încheierea deplasării din etapa intermediară a Ligii 2, alb-violeții puteau fi totuși avertizați de stăruința moldavilor, manifestată și duminică tot pe arena ”Aerostar”, unde nou-promovații au forțat revenirea în fața Rapidului, înscriind atât la 0-2 cât și la 1-3, dar și de bilanțul mai bun al celor de pe Bistrița în luna noiembrie, în cursul căreia, pe rând, au remizat 0-0 în Oltenia la liderul craiovean și au surclasat-o pe Petrolul cu 4-1 săptămâna trecută la Mogoșoaia, cedând apoi abia în urmă cu 3 zile, 2-3 acasă cu vișiniii din Giulești.

Iar remizând astăzi la potou în etapa a XIV-a, Aerostar a stopat implicit o serie de 3 înfrângeri pe teren propriu în Liga 2, după 2-3 cu nou-promovații din Recea, 0-3 cu urmașii lui ACS Șirineasa și 2-3 duminică în fața bucureștenilor, pricinuind bănățenilor doar a cincea apariție din 13 în actuala campanie a Ligii 2 în care să scoată balonul din propria plasă. Căci ASU mai încasase doar un gol acasă cu Farul, pe final, două la AFK Csikszereda, unul și pe ”Știința” de la Dunărea Călărași respectiv 3 la Baia Mare.  

Cu o singură noutate în 11-le de start față de formula de sâmbătă contra Petrolului, Ignea în locul lui Coadă – indisponibil, ASU Politehnica a punctat prin căpitanul Mera la mijlocul primei părți și puțin după pauză printr-un alt ”vulpoi” rutinat, Ivanovici, dar nu mult mai apoi rămânea în zece jucători, inferioritate numerică resimțită pe fondul modificărilor efectuate de gazde, două la pauză și încă două în minutele 61 și 65, când Aerostar beneficia deja de sportivul în plus pe teren.  

În contrast, mizând pe experiența a jumătate dintre componenți și omogenitatea grupului, Alexa a schimbat pe final și abia după ce băcăuanii au redus din handicap în minutul 83, apelând tot la Sergiu Popovici și Vasile, precum sâmbătă, dar puțin mai târziu decât împotriva ploieștenilor, fără a-l mai solicita și pe Casado, intrat în weekend în ultima jumătate de oră, în locul lui Coadă.

Pentru Aerostar a fost în schimb al doilea joc consecutiv în superioritate numerică, deținută vreme de o oră duminică împotriva Rapidului, iar ceea ce n-a izbutit în weekend, a reușit în partida de astăzi de la ora 14. De fapt și unica a săptămânii pentru moldavi, eliminați deja din Cupa României, spre deosebire de poliști, care sâmbătă vor juca în 16-imi pe ”Ion Oblemenco” contra liderului U Craiova 1948.

Reușită la potou, la finele celui de-al patrulea minut de prelungiri dictate de brigada feminină din sud, în urma unui ”zmeu” lung și înalt dintr-o fază fixă spre careul lui Hindrich, unde balonul respins a fost preluat de amfitrioni și șutat cu sete de rezerva Alexandru Cristian Zaharia, spre vinclu, din marginea suprafeței de pedeapsă: 2-2.

Același dintre frații Zaharia intrat pentru ultima jumătate de oră în locul lui Mihalcea, cel trecut prin fotbalul timișorean precum căpitanul moldavilor, Vraciu, care Alexandru Cristian Zaharia intra și duminică din minutul 63, atunci împreună cu Bobaru, astăzi titularizat între cele 3 noutăți preferate de Daniel Munteanu în 11-le de start de la un meci la altul, alături de Mihalcea, introdus de la pauză în weekend, și Danale, unicul component neutilizat acum 3 zile și care a intrat astăzi în schemă.

”Poli” tocmai își scosese în prelungiri și marcatorul de sâmbătă, pe Plazonja, după ce îl înlocuise și pe marcatorul din partea secundă, Ivanovici, în condițiile în care oricum nu-l mai avea în teren pe Axente, eliminat, săgeți ofensive în absența cărora căuta conservarea avantajului.

Care se înjumătățise în minutul 83, 1-2, puțin după ce Alexa era ”îngălbenit” de bucureșteanca Trandafir, Horia Ilie spărgând gheața din careu, unde era găsit liber în dreapta, șut sub bară de la 7 metri, în urma unui susținut atac băcăuan, blocat pe rând dar nu la nesfârșit de ariergarda ”violet”.  

Până atunci, ASU controlase disputa, fiind nu departe de cel de-al treilea gol, la mijlocul părții secunde, capul fundașului Scutaru din centrarea lui Munteanu trecând peste bară de la numai câțiva metri.

Chiar și așa, timișorenii erau înscriși pe drumul reeditării deplasărilor fără gol primit în Liga 2, 1-0 la Cluj și Târgu Jiu respectiv 0-0 la Reșița, căpitanul Ioan Mera realimentându-și apetitul de gol cu un balon strecurat la colțul scurt din careul mic, cap în minutul 27 la centrarea lui Ivanovici din suprafața de pedeapsă, la prima bară: 0-1.

Până atunci, Vraciu scuturase plasa din ofsaid, Munteanu îl testase pe Cebotari, Aerostar se arătase a fi imprecisă și pe contraatac, și din fază fixă, dar și Axente fusese agățat în careul băcăuan în minutul 17…

Apoi, la pauză, unul dintre cei 3 jucători înlocuiți de Aerostar în 11-le de start dintre titularii din weekend, Manole, a fost introdus ca parte a unei duble schimbări ofensive, fiind însă din nou înlocuit, și spre mijlocul reprizei a II-a, cu Gavrilă, și acesta titular schimbat în urmă cu 3 zile și care n-a mai figurat astăzi la start.   

Manole reducea de fapt din handicap în eșecul duminical, 2-3 (1-2) cu Rapid, înscriind în minutul 41, pe când Aerostar era deja în superioritate numerică după golurile încasate în primele 10 minute, încă unul primind și în primele minute ale reprizei a II-a, în care Chirilă a stabilit scorul final în minutul 69.

Iar Aerostar a încasat un gol și astăzi în primele minute după pauză, coautorul deschiderii scorului, Petre Ivanovici, finalizând un contraatac deși flancat fiind, plasat lângă bară din centrul careului, unde făcea o fentă pe interior, după ce șarja, lansat cu o minge peste: 0-2 în minutul 54.

Poliștii mai scuturau plasa și în minutul 58, prin Plazonja, dar faza se lăsa cu eliminarea lui Axente pentru cel de-al doilea cartonaș galben, Trandafir înroșindu-l în ideea că atacantul oaspeților îl împiedicase pe fundașul Ardei, fault într-un atac în superioritate numerică, doi contra unu.

La care Aerostar a efectuat alte două schimbări iar insistența a dat în cele din urmă roade, bilanțul polist în deplasările Ligii 2 devenind 6 2 3 1 7-7 9 puncte din 18 posibile, cu mențiunea că ASU n-a prea fost de fapt în largul ei în mai multe ieșiri mai la nord, pierzătoare în Harghita, egală nou-promovatelor în Maramureș și Bacău…  

Mult mai rău stau băcăuanii acasă pe ”Aerostar”, cu 3 înfrângeri la zero, 0-1 cu ”U” Cluj și CSM Reșița dar și 0-3 cu urmașa lui ACS Șirineasa, în rest înscriind de cel puțin câte două ori, 3-2 cu harghitenii, 2-3 cu maramureșenii și Rapid, dar și 2-2 astăzi… 7 1 1 5 9-15 4 puncte din 21 posibile.

Oricum, a fost prima remiză în deplasare în 6 partide ale etapei a XIV-a în Liga 2, în zile dominate de gazde în intermediară… Cea de-a doua, în meciul de la ora 17, Petrolul – SCM Gloria Buzău, 1-1 la Ploiești.

Și urmează deplasarea spre Craiova, pe când Aerostar va mai juca toamna aceasta doar la Buzău, la finele săptămânii viitoare…

Rezultatele rundei a 14-a în Liga 2 și programul etapelor 14-15, pe coloana clasamentelor.

+

Dan Alexa a spus după remiză că „a fost un meci controlat de noi, de la început până la final. Iar la momentul eliminării lui Axente, în situaţia în care Plazonja înscria golul de 3-0, ce poţi să spui despre un asemenea meci!? Am jucat foarte mult timp în zece oameni și în zece oameni am avut tot noi ocaziile mai mari… La Axente, din punctul meu de vedere, niciodată fault, dar niciodată al doilea galben. Plazonja a dat și gol, a fluierat după ce a dat în minge…” Tehnicianul alb-violeţilor mai consideră și că primul gol al gazdelor a fost marcat în urma unei alte erori: “La primul gol noi am dat mingea în aut și mingea de arbitru a fost dată lor… Dar nu vreau să comentez arbitrajul…” Cât despre starea de spirit a alb-violeţilor după joc: “Supărați după un meci foarte bun. Am jucat mai mult de jumătate de oră în zece oameni și nici în zece nu am avut nici un fel de problemă…”

CS Aerostar Bacău: Cebotari – A. Alecsandru, Ardei, Chirilă, Bobaru, Popescu, Corban (46, Burlacu), H. Ilie, Mihalcea (61, A. C. Zaharia), Vraciu – cpt., Danale (46, Manole; 65, Gavrilă).

Rezerve: Petrișor – A. I. Zaharia, Oteliță, Belciu, Bobârnac.

Antrenor: Daniel Munteanu.

ASU Politehnica: Hindrich – Radu, Scutaru, Mera – cpt., Pamfile – Munteanu, Codrea, Ignea, Ivanovici (86, S. Popovici) – Plazonja (90+2, Vasile), Axente.

Rezerve: Deronja – Jurj, Casado, Manea, Toader, Andrei, Iosif.

Antrenor: Dan Alexa.

Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); asistenți: Mihaela Țepușă (Bucureşti) și Daniela Constantinescu (Craiova); rezervă: Ana Maria Terteleac (Berceni / Ilfov). Observatori: Silviu Veronel Ioan (Galaţi) și Ciprian Anton (Suceava).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: