În premieră 3 succese la rând? Și peste ASA? Andone (ASU): ”Dacă învingem, sigur urcăm pe 5” Coadă: ”Dorința e cu atât mai mare cu cât îi putem depăși în clasament”

Neînvinsă de 4 etape și în premieră fără gol primit în două apariții consecutive în Liga 2, ambele adjudecate cu 2-0, cu Luceafărul Oradea și la Ripensia, ASU Politehnica Timișoara este și în fața premierei în acest campionat de a triumfa de trei ori la rând, ceea ce n-a izbutit în primele trei tentative de acest gen, ocazia ivindu-se din nou sâmbătă de la 12, pe ”Știința”, în ultima rundă a turului, propunând un duel cu ex-prim-divizionara ASA, deținătoare a unui punct în plus în ierarhie, a cincea și cu două poziții mai sus decât ”violeții”.

”Este un joc deosebit de important deoarece este ultima etapă a turului și întâlnim o echipă bună, în formă prin prisma celor 3 victorii consecutive, iar ASA a avut la început de sezon ca obiectiv promovarea, fiind un club cu un buget poate de 4 ori mai mare decât al nostru. Târg-mureșenii au o formație cu jucători de calitate, de valoare, deci ne așteaptă un examen extrem de dificil din punctul acesta de vedere”, a început prefațarea partidei de mâine antrenorul principal Bogdan Andone în conferința de presă de astăzi de la ora 10,15.

Andone a mai semnalat apoi: ”Cu toate că am reușit să acumulăm destul de multe puncte în ultimele etape, n-am reușit totuși să și urcăm în clasament, de aceea meciul de sâmbătă este cu atât mai important, deoarece cu o victorie am urca 100% pe poziția a cincea și am încheia turul pe +6 la adevăr”.

Întrebat în privința dorinței majorității cluburilor din Liga 2 de a nu mai juca în primele două etape ale returului, programate tot în acest an, și care ar fi trebuit implicit lăsate pentru februarie 2018, Bogdan Andone a fost pe linia adoptată just de clubul ASU Politehnica, printre puținele în aceeași notă, și anume că ”din punctul nostru de vedere este foarte limpede, căci în vară s-a decis de către Comitetul Executiv ca primele două etape din retur să se dispute în acest an, în sezonul de toamnă, iar dat fiind că vremea este extraordinar de bună pentru această perioadă, nu văd nici un motiv de a amâna acele prime două runde din retur pentru 2018. Adică la mijlocul săptămânii viitoare se poate disputa Cupa României, în optimi, dar la 3 zile mai apoi, în condițiile unor temperaturi de 8, 10-12 grade Celsius, n-ar mai fi posibilă continuarea cu startul returului în Liga 2!? Nu înțeleg, așa cum ar fi de neînțeles de ce s-ar aglomera sezonul de primăvară, pe care ar trebui să-l începem pe 15 februarie în loc de 25, când este mai frig… Unde înghesuim atunci etapele intermediare într-un sezon de primăvară destul de scurt, dacă ar fi 19 etape în 2018!? Așadar, dacă s-a stabilit odată în vară iar toate cluburile au fost atunci de acord, nu înțeleg de ce nu s-ar urma acest program!?”

Din fericire, în ciuda dorinței unor grupări de a amâna pe 2017 și primele runde din retur programate în decembrie 2016, întâia ediție de campionat în serie unică n-a abandonat planificarea adoptată inițial în vară, ceea ce este de așteptat și în cazul competiției în curs. Altfel, spre deosebire de alte etape anterioare, Andone a răsuflat mai ușurat: ”Suntem fără probleme, acesta este lotul, subțire cum îl știți, dar din fericire fără probleme pentru mâine…”

Cât despre situația financiară a grupării oaspete din Târgu Mureș, care s-a impus în ultimele 3 apariții, cu câte 4 goluri marcate acasă, 4-2 cu Olimpia dar și 4-1 cel mai recent cu Pandurii, în deplasările în campionat alternând în ultima vreme eșecurile cu succesele, 2-1 pentru CS Mioveni dar și 2-6 la Balotești, 3-0 pentru Dunărea la Călărași însă și 1-2 la Șiria contra lui UTA, Andone a spus că ”nu intru în detalii, din păcate clubul lor a ajuns în faliment iar într-o asemenea situație nu ar mai putea continua întrecerea în orice țară normală, însă la noi este anormal, de pe-o zi pe alta toate lucrurile se schimbă. Jucătorii lor practic n-au însă nici o vină și bravo lor că au reușit să continue și să reușească lucruri foarte bune, ASA fiind o echipă echilibrată, cu jucători de calitate, care vor să se afirme, jucători tineri. Bravo lor pe plan sportiv că și-au făcut treaba și merită felicitări pe această cale!”

Tot în legătură cu dificultățile unor divizionare secunde, ”la ceea ce s-a întâmplat în campionatul trecut, cu mai multe retrageri, și la cum a început cel în curs, cu câteva formații amenințate cu retragerea din întrecere, Foresta întâmpinând probleme încă din prima etapă, este bine că toate echipele participă în continuare dar este un semn de întrebare câte vor începe sezonul de primăvară”.

În fine, Bogdan Andone și-a făcut într-adevăr toate calculele: ”Dacă vom câștiga acest meci, cu siguranță vom trece pe locul 5, căci una dintre ele, Afumați și Clinceni, dar poate chiar amândouă vor pierde puncte în meciul direct, iar atunci am încheia la egalitate pe locul 4, dar cel mai important este să ne vedem de meciul nostru și sper ca suporterii să vină mâine în număr cât mai mare, căci e nevoie de sprijinul lor. Vremea este destul de bună, ora este bună, de la 12, iar jucătorii au nevoie de susținerea fanilor, și ori de câte ori ne-au încurajat, meci de meci, au reușit jocuri bune, rezultate bune. Este important ca pe acest final de tur să adunăm puncte, pentru a avea o iarnă cât mai liniștită”.

Dintre jucători a vorbit tânărul Ionuț Coadă, ultima oară titular în draw-ul de la Suceava iar sâmbăta trecută intrat în sfertul final de oră în Ciarda Roșie: ”Este un meci dificil pentru noi dar atitudinea trebuie să-și spună cuvântul iar cuvântul de ordine este echipa, cuvânt care va predomina în cea mai mare parte a jocului de sâmbătă. Suntem în creștere de formă ca echipă, avem atitudine și dorință de a câștiga, de a trece peste ei în clasament, iar de aceea este cu atât mai mare, mai ales că este finalul de tur iar prima și ultima impresie contează. Suntem motivați, avem încredere în puterile noastre, deoarece suntem în creștere de formă, mai mare ca ei, iar sper ca totul să fie spre binele nostru. Este un lucru important să câștigăm și să ne mulțumim suporterii pe această cale. Atmosfera este bună ținând cont că în ultimele două meciuri am învins, și sperăm să mergem tot așa înainte!”

Sporttim va transmite LIVE TEXT jocul de sâmbătă de la ora 12, din etapa a XIX-a, inaugurată astăzi de la ora 14 de meciul CS Știința Miroslava – Ripensia, cu sătmăreanul Marius Omuț la centru, asistat de Timar (Marghita) și arădeanul Casian Băla.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: