În zece, ACS Dumbrăvița pierde primele puncte acasă, CS Hunedoara îi stopează seria de 5 victorii

După ce sâmbăta trecută a dispus acasă cu 3-2 de liderul CS Șoimii Lipova, căruia i-a pricinuit primul eșec în actualul campionat, ținându-l totodată la egalitate de puncte cu urmăritoarea de care era egalată în frunte, CS Hunedoara a înscris și în această după-amiază tot de 3 ori, dar în deplasare, pe terenul celei de-a doua clasate, căreia i-a provocat astfel întâia înfrângere după o serie de 5 succese.

CS Hunedoara a luat la rând în această ultimă decadă din octombrie fruntașele Seriei a IV-a din Liga 3, obținând a doua victorie în deplasare din acest campionat dar totodată și consecutivă pe alte terenuri, 1-3 (0-1) la Dumbrăvița, unde a deschis scorul în prelungirile reprizei I, la puțin timp după ce amfitrionii în alb-verde rămâneau în inferioritate numerică.

Opt puncte și 5 trepte în clasamentul seriei vestice le despărțeau pe gazda nou-promovată de pe podium și vizitatorii hunedoreni înaintea întâlnirii de la ora 15 din cadrul etapei a X-a în Liga 3, însă ACS Dumbrăvița nu și-a mai prelungit și astăzi seria victorioasă, din contră, cedând primele puncte pe arena ”Ștefan Dobay” de la promovarea în eșalonul terț, mai precis după 5 triumfuri acasă, prin a înregistra întâiul eșec din 14 septembrie încoace, atunci un dureros 7-2 pentru CS Șoimii Lipova.

Deși cu o medie de două goluri primite pe meci în primele 9 runde, doar CSC Ghiroda și Giarmata Vii respectiv codașa CS Ocna Mureș încasând mai multe până săptămâna trecută, CS Hunedoara a scos astăzi balonul din propria plasă doar în prelungiri, când gazdele au redus la limită handicapul, diferență ce n-a rezistat însă decât un minut, oaspeții punctând apoi din nou: 1-3 (0-1).

Aceasta a fost de fapt a doua vizită în Timiș a hunedorenilor în actuala campanie, după cea din urmă cu 4 săptămâni, 2-2 la Ghiroda pe 28 septembrie, cu mențiunea că albastru-albii au revenit în C4 în ediția în curs, după ce încheiau pe locul 5 sezonul 2015-2016, la finele căruia ASU Politehnica promova din această întrecere în Liga 2, ulterior hunedorenii pierzând contactul cu eșalonul terț.

Astăzi, prima ocazie a aparținut gazdelor, în minutul 12, în urma cornerului executat de Stancu şi reluat cu o lovitură de cap de Dan Silaghi, de la 6 metri, puţin peste transversală. Iar după numai cinci minute, un alt corner cu acelaşi Stancu la pupitru şi Telescu cu capul de la 7 metri, spre gol, dar portarul Cobliș a respins de lângă bara din stânga.

Din nou o mare ocazie pentru alb-verzii lui Sorin Bălu și în minutul 25, la şutul de la numai 6 metri al lui Silaghi, respins din nou de portarul oaspeţilor. Care au ripostat în minutul 33 printr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din lateral, expediată spre careu, de unde Kocsis a reluat cu capul spre poartă dar mingea a căzut pe plasa din spate.

În minutul 42 avea să se deruleze cea mai controversată fază a meciului, în care Doboş a căzut la centrul terenului și a ţipat tare, Silaghi căzând peste el involuntar şi arbitrul scoțând surprinzător cartonaşul roşu, vehement contestat de gazde. Cu atât mai mult cu cât centralul nu ştie cui să îl acorde, înfățișându-l derutat către doi jucători, ca apoi să se îndrepte spre Silaghi, la insistenţa colegului asistent. Iar Silaghi era eliminat şi, foarte curios, Doboş avea să râdă. Nu avea de fapt absolut nimic, însă gazdele rămâneau în 10 jucători. S-a ajuns în sportul competițional de astăzi să râzi la eliminarea din concurs a unui partener de întrecere, dar și acesta constituie un eșantion sugestiv al societății în care trăim.

Jocul se relua dar cel eliminat încă nu părăsise gazonul, aspect sesizat de arbitru, care a  oprit din nou disputa, reluată apoi cu o lovitură liberă pentru vizitatori.

Diferență numerică din minutul 42, diferență și pe tabela de marcaj din prelungirile reprizei I. Căci, în al doilea minut de prelungiri oaspeţii din Hunedoara au punctat în urma unui contraatac, în care Kocsis a pasat lateral stânga lui Daniel Creciunesc, intrat în careu, de unde a înscris cu latul la colţul lung… 0-1 la pauză. Un rezultat neconform cu realitatea celor petrecute în cele 47 de minute din prima repriză.

Și totuși, dumbrăvițenii izbuteau părți secunde reușite în acest campionat, așa încât nu totul părea pierdut pentru bănățeni.

Repriza secundă a început furtunos iar în minutul 48, decişi să-și apropie cât mai mult și mai rapid victoria, vizitatorii au atacat periculos și au ratat majorarea scorului prin Kocsis, printr-un şut din 13 metri, respins de Miklos, ca apoi și şutul lui Tecsi de la 14 metri să treacă peste transversală.

Și totuşi, în minutul 53 avea să fie 0-2, Kocsis şutând de la 15 metri iar portarul respingând, însă până la Iulian Tecsi, care, de la 8 metri, a punctat cu latul. Iar după numai un minut Herci şuta puternic din lovitură liberă de la 25 metri şi Mikloş respingea de sub transversală, deturnare în corner.

Gazdele au forţat golul care să le aprindă speranţa dar nu au mai reuşit mai nimic, tot oaspeţii din județul vecin la est fiind mai aproape de gol dar ratând câteva situaţii mari de a se desprinde clar.

În minutul 84, la un corner executat de Liuba, timișenii au solicitat o lovitură de la 11 metri la un henţ inexistent, jocul continuând. Și totuşi, a venit şi golul gazdelor, ca o răsplată a eforturilor depuse, cornerul lui Liuba fiind fructificat cu capul din 6 metri de Telescu, care a redus din diferenţă în cel de-al doilea minut de prelungiri.

Ar fi putut smulge ”verzii” o miraculoasă remiză în prelungiri, în doar 10 jucători? Din contră…

Căci imediat cum au reluat jocul de la centrul terenului, oaspeţii şi-au mărit avantajul prin reuşita lui Vladimir Scînteie, la o pasă excelentă primită de la Andrei Kocsis, implicat în tot și în toate. Hunedorenii semnau surpriza etapei, victorioși pe terenul ocupantei locului secund…

Dumbrăvițenii vor juca etapa viitoare la Giarmata iar în restul meciurilor acasă din tur cu cei din Alba Iulia și Reșița, pe când CS Hunedoara va primi în runda următoare vizita lui ACS Industria Galda iar deplasări în programul din 2018 va mai avea la Cermei și Lugoj.

Bilanțul acasă în acest campionat al alb-verzilor a devenit 6 5 0 1 18-8 15 puncte, în vreme ce CS Hunedoara a echilibrat bilanțul deplasărilor din actuala ediție: 5 2 1 2 8-9 7 puncte. Până acum, hunedorenii pierdeau cu 2-0 la Alba Iulia și 3-1 la Reșița, remizând apoi la Ghiroda și învingând cu 2-1 cel mai recent la Ocna Mureș.

*

ACS Dumbrăviţa – CS Hunedoara 1-3 (0-1): Laurenţiu Telescu 90+2 – Daniel Creciunesc 45+1, Iulian Tecsi 53, Vladimir Scînteie 90+3.

ACS Dumbrăvița: Miklos – Soare (min. 52, Ștefan), Gălan, Telescu, Podină, Udrea, Stancu (min. 77, Liuba), Briciu (min. 52, Centea), Nanu (min. 68, Pecarov), Bîrză, Silaghi.

Antrenor Sorin Bălu.

Rezerve: Ureche, Casian, Jinga.

CS Hunedoara: Cobliş – Iacob, Daniel Creciunescu, Ionică, Doboş (min. 90, Obreja), Bloj (min. 75, Cristian Creciunescu), Dan, Herci (min. 87, Ciucurescu), Marinca, Tecsi (min. 77, Scînteie), Kocsis.

Antrenor Mircea Alic.

Rezerve: Paşca, Ionicescu, Bularda.

Au arbitrat: Alexandru Gornic (Arad) – Emeric Tocai şi Daniel Nagy (ambii Sibiu). Observator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), iar delegat de joc Antonie Burtea (Reşiţa).

Rezultatele zilei de vineri în C4, clasamentul actualizat și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: