Încă din primul sfert de oră: ASU Politehnica – Foresta 2-0. Antonio Foale: ”Mă bucură tare mult că am reușit să promovăm un copil care promite, Gașpar” Florentin Petre: ”Am venit în 13 după o cursă nebună noaptea cu autocarul”

Alb-violeții au pus punct așa cum trebuie aparițiilor pe ”Știința” în acest campionat, bisând succesul la zero cu Sportul Snagov din 5 mai printr-o depășire încă din primul sfert de oră a ultimei clasate. Miercuri de la ora 18, în antepenultimul meci jucat în ediția în curs, timișorenii au repetat parțial figura de la finele sezonului de toamnă, când câștigau chiar de 3 ori la rând pe ”Știința” fără a primi vreun gol: ASU Politehnica – ACS Foresta Suceava 2-0 (2-0).

Obligați să se impună la ultima înfățișare pe ”Știința” în sezonul 2017-2018, ultima acasă în cele 3 runde rămase de disputat fiind pe ”Dan Păltinișanu” cu Ripensia, poliștii s-au desprins rapid în fața celor circa 300 de spectatori, mai adăugând o piatră de moară la gâtul Forestei, rămasă la două puncte în urma ocupantei ultimului loc salvator de menținere în Liga 2, CS Pandurii Lignitul.

A fost de fapt și prima victorie a ”violeților” de la ASU în dauna sucevenilor în aceste două ediții de campionat de la promovarea bănățenilor în eșalonul secund, după un insucces cu 2-3 pe ”Dan Păltinișanu” la a treia apariție în Liga 2 în urma sosirii din divizia a treia, urmat de două remize cu 2-2 în nordul țării. Iar dat fiind și rezultatele de până acum ale etapei intermediare, în cele 7 meciuri jucate miercuri și înaintea ultimelor două programate în runda a 35-a joi de la ora 18, ASU Politehnica a fost și unica formație gazdă care s-a impus la zero. A ieșit soarele și la propriu, și la figurat, într-o seară de miercuri în care norii și cerul plumburiu al dimineții cu ploaia torențială ce a muiat și gazonul de pe ”Știința” a lăsat locul acalmiei vremii.

La începutul partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria comentatorului sportiv Cristian Ţopescu, plecat în ceruri luni la vârsta de 81 de ani, iar trupa lui Antonio Foale a început furtunos la poarta juniorului Sebastian Bîlbă, după nouă minute obținând o lovitură de la 11 metri, la faultul lui Mateciuc asupra lui Sorescu.

Plămadă a șutat însă slab pe jos, în stânga tânărului portar, care a reținut balonul chiar fără probleme, ASU ratând astfel încă un penalty în actuala campanie, însă nu au trecut nici două minute și arbitrul Cristian Codrea a dictat din nou ferm pe poziţie o nouă lovitură de la 11 metri pentru gazde. Același Sorescu a fost faultat de același Mateciuc, care a primit şi cartonaşul galben, iar tot Sorescu a luat mingea, a așezat-o pe punctul cu var și a înscris cu un șut în dreapta portarului: 1-0.

Puțin mai apoi, în minutul 14, s-a făcut chiar 2-0 pentru ”violeţi”, Vasile Nicolae șutând fără nici o şansă pentru portarul oaspeţilor, din marginea careului de 16 metri, la o aşezare a mingii din partea lui Plămadă. Avea să devină și scorul final…

Mai apoi, ambele echipe au ratat câteva mai bune oportunităţi de a înscrie în repriza a II-a, în special violeţii, dar rezultatul a rămas cel stabilit în primul sfert de oră. Iar la mijlocul părții secunde a fost desfășurat pe scenă și plusul reprezentației fanilor viola, galeria afişând din minutul 65 un banner legat de gestul de la Șiria, ”Într-o societate plină de probleme / Nu schimbi nimic fără gesturi extreme”.

*

ASU Politehnica Timișoara: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Coadă (min.58, Giuricici), Krausz – Sorescu, Poparadu (min. 80, Alexandru Gaşpar), Nicolae (min. 68, Schieb) – Plămadă.

Antrenor: Antonio Foale.

Pe bancă: Borbei, Scutaru, Ursu, Ghinescu.

Foresta Suceava: Bîlbă – Onofraş, Opriş, Makriev (min. 25, Martin), Mateciuc – Stănescu, Dănilă – Muşea, Sumanariu, Lupuşor – Matei (min. 44, Netea).

Antrenor: Florentin Petre.

Pe bancă: -.

Au arbitrat: Cristian Codrea (Baia Mare) – Doru Zamfir (Slatina) şi Casian Băla (Arad). Arbitru de rezervă Alexandru Gornic (Arad). Observator de arbitri Fevronia Ion (Craiova), iar delegat de joc Adrian Lucaciu (Arad).

Iată declarațiile antrenorilor și câteva fotografii…

Antonio Foale (antrenor principal ASU Politehnica): ”Este o gură de oxigen, felicit băieții că au jucat cum le-am cerut, ofensiv, ne-am creat multe ocazii de a marca. Multe situații au fost tratate cu mai puțină seriozitate din partea jucătorilor mei, dar per ansamblu sunt mulțumit de jocul prestat. Îi felicit pe băieți, adversarul e adversar, au fost momente de relaxare, poate și pe fondul oboselii psihice, sunt mulți jucători care au evoluat în toate partidele. Ce mă bucură foarte mult e că am reușit să promovăm un copil care promite, pe Alexandru Gașpar, și sperăm ca și în campionatul viitor să fie lângă noi, în lot”.

Florentin Petre (antrenor principal Foresta): ”Într-adevăr, avem o mare lipsă de jucători. Am venit în 13, nu am avut portar de rezervă. E o situație foarte dificilă, e rezultatul lucrurilor care nu au fost la locul lor atunci când trebuia. Dar pentru meciul acesta vreau să-i felicit pentru agresivitatea și atitudinea pe care au arătat-o în repriza a doua. Am avut și ocazii de gol, pe care le-am tratat cu o mare ușurință, ieșită din comun, și meritam cel puțin un gol azi. Am întâlnit un adversar bun, cu tineri interesanți, combinați cu jucători mai cu experiență, iar ASU Politehnica e o echipă de viitor. Noi am venit după o cursă nebună de 14 ore cu autocarul, noaptea. E greu să ajungi la un nivel fizic bun. Mai sperăm cât avem șanse, avem două meciuri acasă cu Miroslava și Snagov, și unul afară. Dacă le câștigăm, scăpăm, astăzi ne-au ajutat și rezultatele contracandidatelor”.

Rezultatele din runda a 35-a în Liga 2, a 14-a din sezonul de primăvară, pe coloana clasamentelor, laolaltă cu programul viitor, în antepenultima etapă ASU Politehnica jucând duminică de la ora 11 la CS Luceafărul Oradea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: