Incendiu în Complexul Sportiv Dan Păltinișanu: FOTO. Antrenorul Săvoiu stinge focurile

Un incendiu cu două focare a izbucnit în această seară în interiorul Complexului Sportiv ”Dan Păltinișanu”, în apropierea gardurilor împrejmuitoare ale terenurilor de pregătire și joc adiacente principalului stadion al Timișoarei.

Nu cu mult înaintea fluierului de start al manșei I în finala Campionatului Județean Timiș de fotbal pentru juniori C, programată de la ora 18 pe terenul sintetic din Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu” între gazda ACS Poli și vecinii de la LPS Banatul, un incendiu a izbucnit în interiorul împrejmuirii cu gard a acestei baze, mai exact în preajma colțului unei clădiri anexe amplasate pe aliniament în continuarea vestiarelor de tip container, clădire situată la colțurile suprafețelor de joc adiacente, sintetică respectiv de gazon, teren numărul 1.

Un alt doilea focar de incendiu, cu o vâlvătaie mult mai intensă, ridicându-se binișor peste înălțimea gardurilor metalice împrejmuitoare, s-a iscat foarte puțin mai apoi la mică distanță, spre colțul bazei sportive, pe când unul dintre antrenorii din cadrul Centrului de copii și juniori de la ACS Poli Timișoara, Adrian Săvoiu, asistat din preajmă de juniori alb-violeți, se străduia cu succes să stingă primul focar. Fostul atacant al prim-divizionarei Poli a desfășurat un furtun din dotarea respectivei anexe auxiliare și a îndreptat jetul de apă spre focarul inițial, vâlvătaia fiind încet, încet domolită și în cele din urmă stinsă.

Nu este foarte clar ce ar fi putut declanșa focarele de incendiu din baza sportivă a clubului de Liga 1 dar cert este că în zonă a fost o după-amiază cu trepidații, dat fiind tăierea pe atunci a unor ramuri și chiar plopi străjuind un teren adiacent fost de rugby, despărțit de Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu” prin îngusta cale de acces rutier.

Incendiile au creat o oarecare stare de tensiune și neliniște între toți cei aflați la fața locului, incluzând sportivi juniori, fumul generat creând o stare de disconfort pe fondul căldurii atmosferice acumulate peste zi și a temperaturii cu atât mai crescute de focarele de incendiu.

Rândurile de mai sus nu se doresc a fi alarmiste și nici nu sunt publicate în ideea căutării senzaționalului, ci doar pentru a informa în privința unei stări de fapt ivite în interiorul unei baze sportive timișorene, cu puțin înaintea începerii unui joc de fotbal juvenil, ca parte a unei finale a ediției în curs la nivel județean. Despre meciul în sine, în consemnarea viitoare.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: