Începe returul Diviziei D Timiș. Noi achiziții, programul etapei a XVIII-a, arbitrii

Nu există mai mult ca sigur țară europeană în care ahtierea după poziții, scaune, funcții, recunoaștere, varii mici avantaje induse sau patetica validare socială într-o cloacă de nedescris care este societatea românească să fie atât de mare precum în bătătura carpatină, dar și închipuirile celor interesați că sunt indispensabili și valoric valabili, prostia și fudulia merg doar mână în mână, iar un microcosmos al tragediei conștiințelor și abisului moral din această nație pervertită este conturat de Asociația Județeană de Fotbal Timiș, cap al peștelui care a împuțit cadrul general pus în scenă. Duhnește de-a binelea dar factori de decizie sunt mulțumiți de sine, ferm convinși că bine fac ceea ce fac, când de fapt o primenire reformatoare a apelor ar fi tot mai necesară, cu cât AJF Timiș se afundă tot mai mult de la an la an în propria-i rătăcire.

Ar fi imperativ primordială o schimbare a mentalităților, care sunt însă și cel mai greu de schimbat, punct de plecare mereu ignorat dat fiind imposibilitatea de a fi abordat de către un cerc opac, inert și osificat care mai ales nu poate dar nici nu vrea, vechile metehne rămânând pe teren fertil în siajul reflexului pleacă ai noștri, vin ai noștri, status quo conformist cu complicitatea decisivă la fiecare câțiva ani la urne a primarilor și micilor trăgători de sfori din umbră, iar acesta este climatul în care repornește oficial motoarele într-un nou an calendaristic campionatul Diviziei D Timiș, principală întrecere a forului județean de lângă Gara de Nord a Timișoarei, și această competiție după chipul și asemănarea asociației care o păstorește, mai diluată calitativ și valoric ca niciodată.

Un prim semn de însănătoșire pe calea schimbării mentalităților ar fi dat de conștientizarea patinării în eroare, o greșeală asumată ar fi mai ușor înlăturată, dar nici urmă de așa ceva, credibilitatea activității AJF Timiș fiind indirect și implicit compromisă, și pesemne nimic altceva decât disperarea este cât se poate de mare, din moment ce se poate rezista pe metereze până în pânzele albe, contrar oricăror norme la o adică de bun simț. O mână o spală pe alta și un umăr îl proptește pe altul, absolvenți întârziați de bacalaureat și inculpați cu dosar penal în incidente rutiere, acesta fiind nivelul mlăștinos de la care se operează. În consecință, așteptările pe adresa unei asemenea activități ar trebui să fie ca și nule, plecare de la premiza că orice indiciu cât de cât bun ar fi un cîștig în condițiile în care ”fotbalul mic” timișean își târăște zilele sub imperiul și apăsarea infiltrațiilor de care are parte dinspre vârf, alterat și perimat.

Câtă vreme, în ciuda a tot ceea ce emană dinspre forul județean, AJF Timiș rămâne totuși înțepenită în non-proiect, păstrând linia testată și rătăcită spre nicăieri, deși în mod normal ar fi constrânsă să întoarcă foaia, bunăoară de exemplu și joi seară cu Nicolae Grigorescu în prezidiu la ședința Comisiei Județene de Arbitraj Timiș, asta în contradicție și cu litera regulamentului, dar și cu repere de-acum ca și inexistente în România precum onoare sau integritate, nu va fi absolut deloc de mirare că efectele ”din iarbă” nu se vor lăsa așteptate. 

Calitatea actului fotbalistic în sine este la nivelul oroare, și nu onoare, dâră palidă a jocului de altădată de la acest nivel, pigmentată și cu petulanța exersată a unora dintre protagoniști, iar participanții își pot face la o adică de cap tocmai pentru că un segment precum arbitrajul e scăpat de sub control cu un asemenea pilot trist-vesel la volan, iar altul precum observarea e pe principiul lasă-mă să te las, cât să fie consemnat acolo ceva, că tot sunt toți în aceeași biată barcă, iar toate aceste nișe au cam luat-o razna exact pentru că AJF Timiș e vraiște. 

Nu poate fi altfel cu un diriguitor al Asociației Județene de Fotbal care fie și prin prisma parametrilor săi fizici nu este de fapt apt pentru a conduce o asemenea activitate totuși complexă, și unde mai pui că exersează atribuții administrative în arena fotbalistică și într-un alt plan paralel, nu atât o incompatibilitate cât o imposibilitate de a face față unor evidente rigori, inapt în condițiile în care tinde spre rostogolire, pășitul greoi devenind o constantă.

Acestea sunt etaloanele și reperele de frunte ale ”fotbalului mic” timișean, acesta este implicit și eșantionul valoric de referință, de unde că, repetăm, așteptările sunt ca și nule. Nule pe adresa a ceea ce e de fapt o biată mică mașinărie de vot a FRF, cu cordon ombilical și os de ros. Surprindeți-ne, surprindeți cumva plăcut opinia publică sportivă! Însă nu ne mai surprind în schimb absolut deloc, scame pe umăr, derapajele mârlănești ale incorigibililor crezând că li se cuvine din noua ”democrație”, indivizi teribil de alergici la reliefarea evidențelor realității factuale, fie oarece dregători prin ”Asociație”, fie oarece purtători de ghete cu legitimație și aere cu spălătură craniană în vidul neuronal de sub freza musai bibilită. Efecte ale climatului general în care activează.    

Sunt însă ai noștri ca brazii, așa încât să glisăm de la realități la iluzii, iluzii sufocate de deșertăciune și astfel programate. Sâmbătă va demara returul campionatului din liga a patra Timiş, care propune și 3 etape intermediare, în 1 aprilie, 22 aprilie şi 13 mai.

Pentru început, runda a XVIII-a, sâmbătă 7 martie, cu şase jocuri de la ora 11…

ACS Pobeda Star Bîşnov – CS Cocoşul Orţişoara (în tur 2-2)

La Pobeda au sosit în această iarnă portarul Ion Ciocani (Unirea Tomnatic), Alin Pricop (Millenium Giarmata), Raul Brici (CSC Dumbrăviţa) şi Marius Sârbu (Avântul Periam). Gazdele au promovat la seniori doi juniori: Claudiu Colompar şi Sergiu Halai.

La Cocoşul au venit Andrei Terek (Fortuna Becicherecu Mic), Răzvan Haiduc (AS Seceani), Răzvan Popovici (CSO Făget) şi Alexandru Moricz (Unirea Tomnatic).

Arbitri: Ionuţ Lefter – Gabriel Drăguţ şi David Şvaia. Observator de arbitri Daniel Ionescu iar delegat de joc Claudiu Păsculescu. Pronostic: 1x.

CS Timişul Şag – CS Millenium Giarmata (în tur 2-0).

La liderul de toamnă a revenit Raul Dragomirescu – după o accidentare mai îndelungată, nou sosiţi în această iarnă fiind Alexandru Dubou (CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Alex Prodana (ASU Politehnica), Robert Foldi (Electrometal), Cristian Racoceanu (AS FC Bazoșu Vechi) şi Dragoş Coroban (Unirea Sânnicolau Mare).

CS Millenium a pornit cu acelaşi antrenor-jucător Cosmin Goia, nou sosiţi în această pauză fiind Paul Trică (AS Seceani), Dănuţ Brădean (ASO Deta), Dumitru Schinteie (ACS Carani), Aleksandar Radovan (Timişul Şag) și Florin Natanticu (ASO Deta).

Arbitri: Cosmin Ripan – Mădălin Bulgăraşu şi Claudiu Boici. Observator de arbitri Marcel Boboc iar delegat de joc Alexandru Onaca. Pronostic: 1.

CSM Lugoj – CS Unirea Sânnicolau Mare (în tur 3-1).

Au sosit la ex-divizionarii ”C” Ciprian Badea – născut în 2002, de la CSM Reşiţa, Viorel Socaci – 2001 (CSŞ Lugoj), Bartheleny Loic Tenlep (n. 1998), Sanchez Nchout (n. 1999), Njoya Nijifakue Aziz (n. 1996) – toţi trei din Camerun, Iuki Shimizu, Issei Sugimoto și Suguru Ieda, ca portar, toţi din Japonia.

Adopții spunând multe despre restriștea din fotbalul lugojean, în contrast de la rău la bine și de la est la vest, CS Unirea, cu acelaşi antrenor, Cristian Contescu, şi acelaşi lot de jucători, cel mai fraged din acest eşalon, dar fără nici un transfer.

Arbitri: Daniel Vărzaru – Bogdan Gheorgheoiu şi Patrik Sandu. Observator de arbitri Cornel Avram iar delegat de joc Ionel Bolog. Pronostic: 1.

AS Peciu Nou – CS Phoenix Buziaş (în tur 0-3).

”Lanterna roșie” AS Peciu Nou, cu un nou antrenor principal Daniel Rupa şi Marius Mureşan reîntors la club în funcţia de preşedinte, a transferat mulţi jucători: Denis Bud (CSC Dudeştii Noi), Adrian Ilie (Voinţa Maşloc), Flavius Ion (Flacăra Parţa), George Beloescu (Rapid Săcălaz), Alin Gîrz (AS Petroman), Andrei Capstrâmb (revenit la echipă din Germania după o pauză de 2 ani), Alin Liuba (CSC Ghiroda și Giarmata Vii) și un portar de la CS Timişul Şag, Boșca.

Și nou promovata în liga a patra, Phoenix, și-a întărit lotul cu experimentaţii Florin Nanu şi Mădălin Stancu (ambii de la CSC Dumbrăviţa), Cosmin Negoescu (Progresul Ezeriş) și Alex Birău (Chişineu Criş).

Arbitri: Claudiu Gaitin – Flavius Ciorogar şi Marius Ţepeş. Observator de arbitri Ioan Lazăr iar delegat de joc Olteanu Tiberiu. Pronostic: 1×2.

AS Seceani – AS FC Rapid Săcălaz (în tur 2-3)

Gazdele au pornit în pregătiri cu un nou antrenor, Sorin Gheju, care l-a înlocuit pe Arafat Diab, principalul având drept obiectiv salvarea echipei de la retrogradare. Nou sosiţi în această iarnă: portarul Iulius Rădulescu, Cătălin Petri şi Bogdan Moroşan (toţi trei de la ACS Carani).

Şi cei de la Rapid au un nou antrenor, Petre Vlătănescu, fostul antrenor Robert Lupu devenind director tehnic al clubului. Nou sosiţi în această iarnă: Răzvan Plopeanu (CSC Dudeştii Noi), Octavian Taşcă (ACS Poli), Irinel Pană (AS Seceani), David Covaciu, Alexandru Şteţu și Dianu Morariu.

Arbitri: Elisei Balaj – Horaţiu Lotrean şi Marius Cioară. Observator de arbitri Dan Gabriel iar delegat de joc Paia Pecarov. Pronostic: 1.

ASO Deta – AS Progresul 1906 Ciacova (în tur 0-0)

Verzii din Deta vor beneficia de serviciile a opt jucători nou sosiţi: Remus Barburescu (CS Phoenix Buziaş), Alexandru Lungu, Vlad Rusu și Alex Rusanda (toţi trei de la LPS Banatul), Constantin Iacob (Progresul Ciacova), Nicu Bona şi Ioan Vlad (Dudeştii Vechi) și Gigi Pais (Flacăra Parţa).

Oaspeţii s-au reorganizat în această iarnă cu o nouă conducere, preşedinte al clubului fiind Alin Ardelean, iar antrenor principal Zoran Davidovici, care a preluat ştafeta de la Adrian Cuvejdean. Nou sosiţi la penultima clasată la sfârşitul turului: Ionuţ Muj (Universitatea de Vest din Timişoara), Dragoș Cătău (CS Millenium Giarmata), Iulian Vântură (Minerul Anina), şi Viorel Şabac, Ionel Ropotă şi Alexandru Şişcă – toţi trei de la AS Petroman.

Arbitri: Eugen Gheorgheoiu – Petru Gaşpar şi Marius Talpoş. Observator de arbitri Ioan Manole iar delegat de joc Ilie Dumbravă. Pronostic: 2.

Alte trei meciuri de la ora 15, după cum urmează…

CS Unirea Tomnatic – CS Universitatea de Vest din Timişoara (în tur 1-0)

CS Unirea beneficiază de un număr de cinci jucători noi: Gabriel Drăguş (Pobeda Dudeştii Vechi), Adrian Negruţ (AS Peciu Nou), Daniel Dragu (CSC Dudeştii Noi), Petru Măgulean (Voinţa Maşloc) și Alexandru Nichiforel (Cocoşul Orţişoara).

Antrenorul-jucător Emanuel Pătraşcu abordează returul fără Ciobanu şi Mureşan – plecaţi la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, dar în schimb cu Mario Roberto Voin (Rapid Săcălaz), Andrei Horcea (Ripensia Timişoara), Nicolae Jula (CS Phoenix Buziaş) şi Alin Pârjol (AS Seceani).

Arbitri: Daniel Neagoe – Călin Cimponeriu şi Alexandru Gherman. Observator de arbitri Cornel Făniţă iar delegat de joc Ionel Poclid. Pronostic: 1×2.

ACS Carani – ACS Voinţa Maşloc (în tur 2-1)

Gazdele, record de antrenori perindați în prima parte a campionatului: Cosmin Stan, Petre Vlătănescu, Florin Trif. Din retur, cu antrenorul-jucător Bogdan Străuţ. Au sosit: Raul Cochinţu, Cristian Pădurariu, Remi Ochea şi Marco Buga (toţi de la ACS Poli).

Şi oaspeţii au un nou antrenor, a revenit Adrian Şeţu, înlocuindu-l pe Daniel Rupa. A revenit şi portarul Cosmin Amarinei, pe lângă mijlocaşul Alexandru Gaidoş (AS Peciu Nou).

Arbitri: Costel Dobrişan – Vlad Boicu şi Corado Roşu. Observator de arbitri Ioan Franţ iar delegat de joc Traian Dejeu. Pronostic: 1.

CSC Dudeştii Noi – CS Avântul Periam (în tur 1-3)

La gazde, a venit la echipă un singur jucător, Sebastian Lobonea (de la CS Phoenix Buziaş).

La vizitatori: Alexandru Ciui (Pobeda Dudeştii Vechi), Dragan Paulevici (ASO Deta), Valentin Mager (Progresul Pecica) și Andrei Nemiţeanu (Unirea Tomnatic).

Arbitri: Alexandru Manea – Roxana Cismaş Malac şi Alin Botaş. Observator de arbitri Zaharie Ciev iar delegat de joc Gheorghe Ilici. Pronostic: 2.

Clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ opt = 14

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: