Industria, neînvinsă în 2017, ia la Giarmata primul gol în retur dar și toate punctele, din lovituri libere pe final

ACS Industria Galda de Jos a urcat prima în ierarhia Seriei a IV-a din Liga 3 pentru a doua vineri la rând tot printr-o victorie în Timiș la două goluri diferență, repetând și în această etapă a 18-a reușita de săptămâna trecută de pe arena CFR, 2-0 la Mama Mia, prin a dispune cu 3-1 (1-1) de CS Millenium la Giarmata, unde, deși a încasat primul gol în retur, fruntașa neînvinsă în 2017 din județul Alba a smuls toate punctele printr-o desprindere din lovituri libere în ultimele zece minute.

Industria a luat așadar la rând cele mai modest clasate divizionare C timișene, depășindu-le în fiecare caz prin două goluri înscrise fără replică după pauză, în ciuda faptului că vizitatorii s-au confruntat cu probleme de efectiv, însă nu într-atât de mari încât să nu fructifice în cele din urmă plusul de experiență competițională.

În absența lui Artimon și Codrea – suspendați, și în continuare a lui Semenea – accidentat, CS Millenium aborda întâlnirea cu neînvinșii în retur după două remize pe teren propriu și un eșec la limită în Ciarda Roșie cu Ripensia, iar începutul de meci i-a fost nefavorabil, centralul clujean Vlad Inoan indicând punctul cu var după un duel Maghici – Mureșan, care i-a luat fața în lateral stânga, Cernea transformând în minutul 16: 0-1.

Egalarea a survenit cum nu se poate mai repede, în minutul imediat următor, chiar și după două bare în aceeași fază, Domșa reluând o așezare în transversală de la circa 10 metri iar apoi și Florin Olariu trimițând cu capul tot în transversală, înainte ca Anagor, din preajma liniei porții, să trimită în plasă mingea deviată: 1-1. Era primul gol încasat de Industria în sezonul de primăvară…

Marcatorul african a ochit apoi la rândul său transversala, în minutul 44, cu un șut din unghi, din interiorul careului, spre vinclu, balonul ricoșând în fața porții.

Partea a doua s-a derulat fără mari ocazii de poartă însă două faze fixe au decis soarta partidei, la prima, executată de la 30 de metri, Miklos boxând defectuos iar Lupșan, reprofilat fundaș central, reluând din semi-foarfecă în minutul 80, când Industria a preluat a doua oară conducerea, iar la cea de-a doua, de la 25 de metri, proaspăt intratul Cioară ochind din stânga pe lângă zidul de 2 jucători colțul scurt, pe jos: 1-3 în minutul 85. Timișenii au rămas astfel fără victorie în retur și cu numai două puncte din 15 posibile în sezonul de primăvară.

Răzvan Leucă, antrenor al gazdelor, a spus după CS Millenium Giarmata – ACS Industria 1-3 (1-1) că ”a fost un joc foarte echilibrat, însă experiența mai mare a adversarilor a contat decisiv. E o înfrângere care vine după un joc bunișor, asemănător celui cu Ripensia. De fapt, la final, antrenorul lor (n.n.: Paul Ciucă) a venit și mi-a spus n-am fost cu nimic mai buni ca voi. În afară de prima repriză a deplasării la Lugoj, în care am fost depășiți, n-au fost mai buni adversarii ca noi. La Ripensia am pierdut după o lovitură liberă, aici după două. Dar au fost și prea multe faulturi acordate oaspeților la circa 30 de metri de poarta noastră, interpretând diferit intrări prin alunecare. Am pierdut însă n-avem cum să retrogradăm la jocul și prestația noastră. Așa am fost informați la începutul sezonului, că două echipe retrogradează direct din fiecare serie, plus cea mai slabă clasată dintre cele care sunt a treia din urmă, iar ulterior n-am mai fost informați că ar fi altfel…”

CS Millenium: Miklos – Mihălceanu (82, Trifu), Todorov, Maghici (75 Soare), Ciobănică – Domșa, Nicoară (55, Mihai Olariu) – Stoica (77, Simionov), Ghighilicea, Florin Olariu – Anagor.

Rezerve: Pricop, Mandachi, Leucă.

Industria: Ştef – Olar, Haiduc, Lupşan, Boancă – G. Goronea (74, Cioară), Costea, Vonya (76, P. Man), Cernea – Mureşan (88, Al. Man), David (68, Weiner).

Rezerve: Iancău – Baghiu, Savin.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: