Infrastructură fotbalistică timişoreană părăginită (II): bălării…

Fotoreportajele „Terenuri în paragină” pot avea parte, din păcate, de multe episoade. Căci jalnică este starea de fapt într-un fotbal timişean aproape la sapă de lemn. Noi, bănăţenii, ne mîndrim că suntem mari gospodari, dar clişeele demonstrează contrariul, ca o usturătoare palmă. După noi, potopul…

După ce în urmă cu câteva săptămâni am reliefat în imagini strigătoare la cer situaţia stadionului UMT, dus pe apa sâmbetei prin distrugerea şi desfiinţarea acestuia, acum vă prezentăm alte două terenuri din oraş, Elba şi Stăruinţa, unde s-a jucat pe dreptunghiul verde vreme de peste 3 decenii. După desfiinţarea echipei Elba, terenul a fost folosit de Srbianka Giuchici, începîndu-se în paralel şi lucrări de reamenajare. Între timp însă a fost abandonat…

Terenul Stăruinţa, care se află în spatele AEM, a găzduit mai multe echipe din oraş, şi anume Stăruinţa Banatul, Electrotimiş şi Elanul SUT, toate trei din Timişoara.

Clişeele vorbesc de la sine. Fotbalul local este în mare suferinţă, nu doar ca performanţe ci şi ca infrastructură, ignoranţa cu care a fost lăsată în paragină baza materială, ce aduce acum cu o eră post-industrială, vorbind de la sine despre suficienţa nepăsătoare cu care este tratată avuţia unei naţiuni în colaps. Iar dezastrul este mai mare decît simpla cădere în paragină a unor foste arene, suma acestor terenuri de sport pierdute din circuit implicînd un corolar de neajunsuri ce ţin de sistematizarea urbei, de lipsa spaţiilor de recreere şi joacă pentru tineri şi copiii deopotrivă, de pulverizarea „tălpii” acestei ramuri sportive, fundament fără de care întreaga piramidă suferă.

Bagă cineva de seamă? Noi constatăm, noi auzim.

Somn uşor. (clic pe fotografii pentru mărirea pozei)

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Municipiu, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Infrastructură fotbalistică timişoreană părăginită (II): bălării…

 1. Dani (Urseni) spune:

  sunteti tari, asa va vreau dar sa fie toate siturile si ziarele sportive ca voi ca tara are nevoie de oameni ca dumneavoastra

 2. cstm spune:

  Interesant articol legat de terenurile de fotbal abandonate (desi rpesupun ca motivul principa e ca toate astea sunt particulare acum). La UMT poate cu reaparitia Ripesiei si cu juniori de la Electrica in aceasi locatie se va reusi reintroducerea si fostului stadion UMT in aceasi baza sportiva.

  Eu sper sa urmeze si un articol legat de stadionale actuale (unele chiar bine intretinute), sa vedem ca autorul articolului vede si partea pozitiva a lucrurilor ca la cum e scris as spune ca suntem intr-o regiune defavorizata a tarii.

  Si pe bune acum: „oraş în decădere”? asta mi se pare chiar aiurea si chiar nepotrivit in articol, ca suntem un oras in plina dezoltare si extindere nu decadere.
  Iar fotbalul desi nu este in top (liga1) nu pute spune ca avem un fotbalul local/judetean in suferinta ca doar avem destule echipe in ligile 2,3 sa nu mai spune de ligile 4,5,6 unde sunt mai multe echipe decat in orice alt judet … iar la centre de copii si juniori chiar avem cu ce ne mandri, ca se bat an de an acolo sus.

 3. Doar un microbist spune:

  Doar nu va asteptati ca Giuchici sa faca ceva ?!

 4. alex spune:

  Este o realitate trista ! Terenuri de sport dispar unul dupa altul si nimeni nu raspunde . De la stadionul UMT putem sa ne luam adio deoarece pe acel loc se va construi un hotel!!!! Se lucreaza de zor acolo pt. demolarea tribunelor din beton. Afost unul din cele mai vechi si de traditie stadioane din Timisoara si chiar din tara. Aici a jucat vestita Ripensia, dar cui ii pasa….

 5. un nimeni spune:

  Parca era vorba ca nicio baza sportiva nu-si poate schimba destinatia,ca de restul nu mai are rost sa vorbim.Veniti sa vedeti juniorii de la actuala ACS Timisoara in ce conditii se schimba .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 8

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: