Insolvența, un colac de salvare?

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este în continuare cultivat de unele posturi de televiziune și de ziare de sport. Probabil din lipsă de subiecte.

Iar nea Mitică continuă cu inepțiile, indiferent ce temă abordează. În ultima vreme susține că într-adevăr fobalul românesc a slăbit, deoarece duce lipsă de conducători pricepuți, aceștia fiind la închisoare. Cu alte cuvinte, trebuie să-ți faci ucenicia la pușcărie. Asta, în accepțiunea lui Dragomir. Dacă ne amintim bine, prin anii ’90, și Mitică a stat puțin după gratii. Mai vrea să-i declare nevinovați pe arbitrii care au fost condamnați: Corpodean, Lică și Gheorghe Constantin. Adică oameni, care, din postura lor, au hotărât soarta unor echipe fără nici un discernământ.

Un alt termen la modă este insolvența, care, de fapt, este o formă camuflată de a mai amâna agonia financiară în care se zbat marea majoritate a cluburilor. Nu mai puțin de șase echipe din prima ligă și-au declarat insolvența. Acestea nu vor mai putea evolua în competiții europene. În general, cluburile nu au un buget clar, ele apelând la o serie de subterfugii ca să poată face față cheltuielilor.

În goana după câștiguri imediate, managerii încheie contracte cu valoare foarte mare cu jucătorii pe care voi să-i vândă în străinătate. Și astfel, mulți jucători români pleacă pe bani mulți la echipe străine, ca nu după multă vreme să se renunțe la ei. Exemplele sunt numeroase, iar Pintilii și Nicoliță sunt cele mai recente. Așa că nu trebuie să ne mire starea actuală a fotbalului românesc.

A rămas mai puțin de o lună până la reluarea activității fotbalistice. Este perioada jocurilor de pregătire, echipele încercând să își evalueze jucătorii cu care vor ataca returul. ACS Poli a evoluat în ultimele trei partide în fața a trei echipe arădene: Șoimii Pâncota, UTA-Bătrâna Doamnă și Național Sebiș. Dacă în primele două partide a fost secetă de goluri, în cea de-a treia, ACS Poli a surclasat liderul seriei a IV-a a diviziei C cu un neverosimil 8-0. Acest scor ar trebui să îi dea de gândit domnului Feieș, primarul Sebișului, care se străduie de câțiva ani să promoveze în divizia B cu Național din localitate. Ar fi regretabil să rateze obiectivul și anul acesta.

Se anunță de pe acum o luptă acerbă în trei, între Sebiș, UTA și Becicherecu Mic. Ar fi bine ca promovarea să se stabilească numai pe gazon.

Nu-i invidiez deloc pe jucătorii echipei Metalul Reșița care sunt amăgiți la fiecare pas, încât nici ei nu mai știu ce să creadă. Un lucru este cert: le cam bate vântul prin buzunare…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: