International Vest Liga la aniversare, cu 8 echipe din Serbia și multe din țară. 88 de jocuri la generațiile 2007-2010, pe Colterm în organizarea lui Juventus Timișoara

Așa cum s-a obișnuit în fiecare an, Juventus Timișoara organizează și în 2018 “International Vest Liga”, singurul turneu de fotbal pentru copii și juniori ținut de un club sportiv privat în Timișoara cu participanți străini. Anul acesta se vor alinia la start 8 echipe participante din Serbia dar și formații de tineri jucători nu doar din regiune, de exemplu din Arad ori Reșița, ci din toată țara, din Brașov, Zalău, Râmnicu Vâlcea sau Drobeta-Turnu-Severin…

Pentru ediția din acest an, promotorii și-au propus să aducă pe teren patru generații, și anume 2007, 2008, 2009 și 2010, respectiv două grupe a câte 4 echipe la fiecare categorie, însumând un total de 88 de jocuri. Competiția se va desfășura la Baza Sportivă Colterm Timișoara în organizarea celor de la ASC FC Juventus, care se pregătesc de meciurile din turneul Zonei 7 a Campionatului Național FRF de juniori E, găzduit la Sânicolau Mic în organizarea lui Atletico Arad, cei de pe Bega urmând a juca vineri 25 mai cu Unirea Alba Iulia iar sâmbătă de la 11 cu AS Sorii Junior s Lupeni, iar în cazul unei calificări, în finala din aceeași zi de la ora 17, pentru intrarea în fazele semifinale pe țară. Cealaltă reprezentantă a Timișului la zonale la nivelul juniorilor E, LPS Banatul, va juca la Cluj, în organizarea Academiei Luceafărul, în Zona 8.

Revenind la ”International Vest Liga”, organizatorii subliniază că ”pentru jucătorii noștri talentați și devotați tinem să organizăm un eveniment competitiv, dar și plăcut. Avem trei motive pentru a sărbători împreună, printr-un concurs sportiv, ziua de 1 iunie: Ziua Copilului, 5 ani de existență a F.C. Juventus Timisoara și a V-a ediție a turneului International Vest Liga, în perioada 1-3 iunie 2018”.

Activitatea clubului Juventus a fost inițiată la 1 iunie 2013, exact cu 5 ani în urmă, iar gruparea timișoreană a organizat încă din primul an de activitate turneul “Vest Liga”, mai exact în martie 2014.

Competiția a debutat angrenând 32 de echipe de juniori născuți în 2005 și 2006 și s-a desfășurat în 5 etape pe 8 terenuri amenajate la Baza Sportivă Covaci dar și la Baza Sportivă Colterm Timișoara. Evenimentul a primit votul de încredere al FRF prin participarea lui Ilie Balaci și a lui Miodrag Belodedici, două dintre legendele vii ale fotbalului românesc, arătându-și susţinerea pentru competiţia lansată, iar la meciurile de debut a participat și Ciprian Paraschiv, director la departamentul de cercetare-dezvoltare în cadrul aceluiaşi for, precum și Adrian Tal, din fruntea DJST Timiș.

A doua ediție a turneului Vest Liga, destinat copiilor născuți în anii 2005 și 2006, s-a desfășurat în martie 2015 și a fost găzduită de Baza Sportivă Colterm Timișoara. Turneul s-a desfășurat pe parcursul a 5 etape iar ca invitat special a onorat cu prezența fostul internațional Ionel Ganea.

Iar prin participarea mai multor clubului străine competiția a devenit încă de la cea de-a 3-a ediție “International Vest Liga”. Astfel, în anul 2016, în luna octombrie, la acea a treia ediție a turneului Vest Liga au participat 24 de echipe din patru țări, și anume România, Serbia, Croația și Bosnia & Herțegovina, fiind o premieră participarea echipelor străine la turneul din orașul de pe Bega.

În continuarea proiectului lansat în 2014, cea de-a patra ediție din 2017 a sporit într-o minunată competiție cu 64 de juniori fotbaliști din patru țări diferite, distribuite în 5 grupe, și anume 2007, 2008, 2009, 2010 și 2011.

Iată și programele detaliate ale întrecerii din 1-3 iunie, pentru fiecare generație..

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = optsprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: