Într-un dezinteres ca și total, ACS Poli achită doar baremul de arbitraj, iar Săvoiu, juniorii E de 2006, părinții și un sponsor califică Timișoara la semifinala FRF pe țară, primii în Zona 7 la Reșița

Acest fenomen s-a mai petrecut în trecut, în perioade de restriște și mare dificultate ale diferitelor cluburi activând peste ani în Complexul Sportiv ”Dan Păltinișanu”, și cu atât mai mult în acute momente de criză ale grupării și în special a garniturii de seniori, așa încât n-ar fi nimic nou și implicit n-ar mai constitui o mare știre. Dar reapariția neplăcutului neajuns relevă esența problemei, și anume că ”pepiniera” Centrului de Copii și juniori timișorean n-a avut niciodată un desăvârșit și complet sprijin la nivelul susținerii ce s-ar cuveni acordate acestui esențial sector, perceput mai degrabă ca un apendice decât un vital organ avid de investiții adecvate pentru a asigura ungerea benzii de producție spre seniorat.

Covârșită repetitiv de aceleași dificultăți ciclice date de grijile curente și de actualitate imediată ale principalei formații de seniori a clubului, și care revin din timp în timp tocmai pentru că niciodată nu s-au reașezat ca la carte bazele structurii juvenile, ce ar asigura peste ani sănătatea organică a întregii activități, gruparea de pe ”Dan Păltinișanu” a probat și în acest ultim caz lipsa viziunii de ansamblu dar în schimb axarea strict pe prioritățile imediate și pe termen scurt, în absența implementării și aplicării unei strategii interconectate cu bătaie lungă.

Implicit, câștigătoarea la zi a Campionatului Județean Timiș în ediția 2016/7 a întrecerii juniorilor E, echipa de categorie a grupării ACS Poli, prima cu punctaj maxim la capătul celor 16 etape din Seria 1 de 2006 și ulterior prima în turneul play-off județean de 4 echipe, a fost pur și simplu lăsată de izbeliște de propriul club la ora reprezentării fotbalului din acest cel mai vestic județ al țării în faza Zonei 7, derulată sub egida FRF la nivel național, în cazul concursului vestic la Reșița.

Atât ca pregătire organizatorică și logistică a participării campioanei Timișului în capitala județului Caraș-Severin, cât și ca prezență ori măcar interes ulterior a cel puțin unui reprezentant din partea executiv-administrativă a clubului, ACS Poli a fost ca și inexistentă în preajma juniorilor săi E înaintea, în timpul ori după calificarea de pe primul loc spre semifinalele pe țară.

Tehnic, în scriptele federale, clubul ACS Poli apare ca fiind calificat în etapa semifinală în calitate de câștigător al Zonei 7 în Campionatul Național U11, dar faptic și practic gruparea de pe ”Dan Păltinișanu” s-a afișat doar cu numele la ora competiției cărășene sub egida FRF, tot greul și responsabilitatea reducându-se la efortul comun al antrenorului, în absența vreunui delegat, al elevilor săi juniori de 2006, a părinților acestora și a unui sponsor.

Cu tot ceea ce a contribuit clubul în cazul alinierii la start a campioanei județene în exercițiu la Reșița se reduce strict la achitarea a 400 de lei pentru acoperirea baremului de arbitraj, însă absolut nimic mai mult.

Agravant, la urechile părinților a răzbătut dinspre club înaintea turneului leitmotivul că n-ar fi timp și resurse la ora actuală decât mai ales doar pentru echipa de seniori, în ideea salvării sale de la retrogradare, cu îndemnul ca grupul fără stăpân și păstori să se descurce pe cont propriu, cum poate. Paradoxal, după turneu tăcerea a fost absolut asurzitoare la urechile acelorași părinți, nimeni din colectivul ad-hoc antrenor, părinți, elevi juniori E, sponsor, nefiind întrebat despre deznodământ și fără nici cea mai mică explicație post-eveniment, relevând de ce s-a ajuns într-o asemenea situație limită.

Clubul de Liga 1 pur și simplu și-a lăsat reprezentanta de la juniori E să se descurce cum poate la Reșița. Lăsând la o parte lipsa de profesionalism a factorilor decidenți în abordarea acestei prezențe la start, dezarmantă este lipsa de omenie a diriguitorilor complet dezinteresați ulterior de modul cum s-au descurcat la urma urmei niște copii de 11 ani, în condiții de deplasare, căldură excesivă, nopți de cazare și tot tacâmul. Nici măcar cel mai mic semn…

Astfel, în absența unui delegat și cum antrenorul Adrian Săvoiu avea suficiente alte responsabilități cumulate, la ședința tehnică premergătoare competiției patronate de FRF a fost prezent un părinte, ca emisar al grupului abandonat de clubul prim-divizionar.

Abandonat și în plan medical dacă n-ar fi fost grija și diligențele unui cadru asistent medical dintre mamele juniorilor, doamnă dotată cu întregul arsenal necesar, absolut vital pentru copiii de 11 ani în condițiile date la fața locului. Astfel, dat fiind starea vremii în weekend în Valea Domanului, cu temperaturi ridicate, suprafața sintetică de joc a încins și mai mult temperatura la nivelul solului, resimțită din plin de juniorii E, rezistând cu greu în ghetele ce parcă luau foc. Au existat în plus și accidentări prin julirea la alunecare de suprafața artificială, totul fiind rezolvat cu bine de părintele providențial, însă în absența desăvârșită a unui ajutor în acest sens din partea clubului ACS Poli.

Totodată, transportul dus-întors la fața locului, Timișoara – Reșița și retur, ca mijloace de locomoție dar și combustibil, a căzut strict și precis exclusiv în grija părinților. Mai mult, cele două nopți de cazare au fost achitate integral de părinți, una dintre ele, respectiv de un sponsor, cealaltă.

Chiar și așa, juniorii E de 2006 și-au făcut datoria și s-au calificat la faza semifinală națională, între primele 8 grupări pe țară, nivel la care această garnitură a mai ajuns în trecut în competiții, însă fără ca ulterior grupul prezent la Reșița să recepționeze vreun semn din partea propriului club. Cum a fost? Ce-ați făcut? Cum v-ați descurcat? Cum vă este? Și nici cea mai mică explicație pentru lăsarea de izbeliște, cât despre scuze, pare-se că nici nu mai poate fi vorba. Părinții ar fi însă obișnuiți, din moment ce toate turneele din acest an au căzut în grija lor financiară.

ACS Poli și-ar putea spăla acum păcatele prin a găzdui una dintre grupele turneului semifinal din 2-4 iunie, reunind 4 formații cu elevii lui Adrian Săvoiu în rol de amfitrioni, însă poate se cere prea mult de la foarte preocupații iresponsabili din gruparea de elită. De fapt, în lumina modalității în care un antrenor cu juniorii săi și părinții acestora au fost lăsați de izbeliște la ora unui turneu zonal al Campionatului Național FRF, toți cei în funcții de conducere la ACS Poli cu linie directă sau indirectă de responsabilizare în acest caz ar trebui în mod normal să zboare din post în secunda următoare.

Ca rezultate, ACS Poli a remizat 2-2 cu CS Luceafărul Cluj și s-a impus cu 3-2 la lovituri de departajare, Ioan Vermeșan și Denis Tătaru marcând în timpul regulamentar, respectiv a dispus tot în grupa triunghiular cu 8-0 de ACS Viitorul Aiud, Ioan Vermeșan marcând 5 dintre goluri, după care a câștigat finala Zonei 7 cu 3-2 în dauna gazdei CSM Școlar Reșița, care pătrundea în ultimul act printr-un 3-1 cu Viitorul Arad și 1-0 CS FC Hunedoara, toate cele 3 goluri fiind înscrise de același Ioan Vermeșan, declarat cel mai tehnic jucător al turneului.

Cealaltă reprezentantă a Timișului în faza regională a întrecerii Campionatului Național FRF U11 de juniori E, LPS Banatul, calificată de pe locul 2 după turneul play-off 1-4 al AJF Timiș, a învins cu 7-4 la debutul în Zona 8, la Cluj, pe Primavera Satu Mare, și a remizat 3-3 cu Plimob Sighetu Marmației.

Întrecerile juniorilor E se dispută în jocuri cu două reprize a 25 de minute și în echipe de 6+1, pe suprafețe de teren cu dimensiuni de 60×40 metri.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: