Intrat la pauză, Szekely semnează prima corecție a Centrului în deplasare pe 2018

Tribune cu mai mulți spectatori, semn că a meritat schimbarea zilei de găzduire a meciurilor, un gazon impecabil și un joc frumos, cu un bun ritm, consistent, partidă cu nerv și fără timpi morți, numai plusuri pe marginea unui duel timișean derulat sâmbătă după-amiază în Seria a IV-a din Liga 3 și decis după mijlocul reprizei a II-a de unicul gol al ”vulpoiului” Szekely Szabolcs, la reușita spectacolului sportiv aducându-și cu prisosință aportul juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara, care au dat o replică în crescendo seniorilor gazdă: 1-0 (0-0) pentru CSM Lugoj.

Care a mutat cu succes în 2018 de la meciurile găzduite până în toamna trecută vineri după-amiaza, la cele organizate sâmbăta, cu un aport numeric în tribune.

Iar după mai bine de jumătate de an și 15 etape de la deznodământul meciului tur de la Timișoara, tranșat de lugojeni cu 0-3, gazda favorită CSM a fost nevoită să se limiteze la un minim 1-0 în duelul de astăzi de la ora 17 cu juniorii ”Centrului”, deși amfitrionii abordau această a șaptea rundă a sezonului de primăvară de pe o poziție cu 8 locuri mai sus în clasament și un număr aproape dublu de puncte față de adolescenții vizitatori.

CSM, care câștiga mult mai detașat în Vinerea Mare la Jimbolia, cu 1-5, a dominat ca posesie prima repriză a meciului de astăzi din etapa a XXII-a, echilibrat după pauză de juniorii îndrumați de Cristian Petcu, care au dominat finalul întâlnirii, însă fără efect pe tabela de marcaj.

A fost suficient un unic gol al ex-prim-divizionarului Szekely, 1-0 în minutul 71, la capătul unei acțiuni personale în interiorul careului, finalizată cu un șut cu dreptul la colțul lung, de la 10 metri, parafând întâiul eșec în deplasare în 2018 al juniorilor ”Centrului”, învinși în rest în retur numai de ”satelitul” Craiovei, pe terenul LPS Banatul.

CNP Timișoara a dovedit însă și pe malurile Timișului că rezultatele înregistrate în 2018 nu sunt deloc întâmplătoare, juniorii izbutind 3 victorii dintre care două la zero și o remiză, de exemplu cu 4 puncte adjudecate din 6 posibile contra celor din Filiași și chiar maximum împotriva ghirozenilor. Iar semn al încrederii căpătate prin evoluții în creștere, juniorii au avut temeritatea de a aborda fazele finale inclusiv cu portarul urcat în careul advers la corner, în căutarea egalării, tentativă ce ar fi putut avea un efect de bumerang, gazdele declanșând un contraatac în superioritate numerică dar Bozian alegând varianta căutării plasei printr-un șut din cercul de la centrul terenului, trecut pe lângă buturi.

La bare a fost în schimb 1-1, lugojenii având-o pe prima într-o repriză I controlată ca posesie a balonului, la o lovitură de cap a lui Pădurariu, iar juniorii ”Centrului” în replică după pauză, când au mai făurit și alte incursiuni ofensive și reluări pe poartă, CSM replicând prin două acțiuni periculoase, Sărăcin fiind de exemplu imprecis în tentativa sa de lob.

Una peste alta, gazdele net mai experimentate au reușit conservarea minimului avantaj pe propriul teren, însă finalul de joc i-a găsit adăpostiți în apărarea punctelor, cu teamă de rezultat, permițând juniorilor o mai bună prezență în jumătatea adversă și ca posesie a balonului, accentuată în ultimele circa 10 minute, când lugojenii s-au retras nepermis de mult pentru pretențiile ocupantei podiumului după sezonul de primăvară.

Chiar și așa, CSM Lugoj a trecut cu bine primul dintre cele două meciuri la rând acasă, urmând cel cu ACSO Filiași, pe când juniorii ”Centrului” vor primi în runda de la mijlocul returului vizita Gloriei Cermei.

Lipsit astăzi de aportul a nu mai puțin de 5 jucători suspendați, și anume Păduraru, Miculescu, Fridrich, Roșie și Velici, dar și a lui Alexandru Dan și Popan – accidentați, Cosmin Petruescu a salutat replica juniorilor oaspeți, remarcând că ”cele 20 de puncte câștigate de Centrul Național de Pregătire nu sunt deloc întâmplătoare, multe dintre acestea fiind obținute în compania unor oponente din prima jumătate a clasamentului, de exemplu un punct cu CSM Școlar Reșița, 4 din 6 cu ACSO Filiași, victoriile cu ACS Ghiroda, cea cu Șoimii Lipova…”

*

CSM Lugoj: D. Filip – Precupanu, Radak, Nicolescu, Daniel Filip – Olariu (85, Sărăcin), Vlădia, Dobra (70, Ciubotariu), Mărmăneanu (46, Bozian), Grega (46, Szekely), Pădurariu.

Rezerve: Iordache – Secoșan.

CNP Timișoara: Dobre – Stoianovici, Țiereanu, Goța (77, Trip), Popa – Coroiu – Jurj, Casian (85, Bănceanu) – Peter (70, Kovari), Burghele (62, Marius Filip), Chera.

Rezerve: Pădure – Pop, Gîdea.

Rezultatele etapei a 22-a în C4, fără victorii în deplasare dar cu 5 ale gazdelor și două remize, pe coloana clasamentelor și programului viitor.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = opt

 


Alte articole legate de acest subiect: