Ionuț Popa (ACS Poli): ”Am pregătit antrenamentul de dimineață așa încât să plecăm cât mai repede și primul lucru să mergem direct la stadion, să vedem starea gazonului”

ACS Poli este ultima echipă care a câștigat în actualul sezon la Târgu Mureș, pe 21 decembrie, cu 4-2 în manșa I a semifinalelor Cupei Ligii, iar timișorenii vor încheia deplasările din turul fazei play-out tocmai acasă la codașa ASA, în Sâmbăta Mare, după-amiaza, în Ajun de Paști. Despre meciul din etapa a 6-a între cele 14 din grupa secundă valorică a vorbit astăzi de la ora 10 antrenorul Ionuț Popa.

23maiionutpopa-365x201

ASA Târgu Mureș n-a pierdut acasă în play-out, 2-1 cu Concordia și 0-0 cu Pandurii, dar nici spre finalul sezonului regulat, când a trecut cu 2-0 de FC Botoșani și cu 3-0 în controversatul joc cu Pandurii, remizând apoi 0-0 cu ACS Poli dar și cu FC Voluntari. Ultimul eșec pe teren propriu al târg-mureșenilor datează din 25 noiembrie, 0-2 cu FC Viitorul, dar rezultatele sugerează că ASA se bazează în special pe punctele adjudecate acasă, în deplasare pierzând recent cu 2-0 la Mediaș și la Botoșani iar cu 2-1 la Voluntari, toate în play-out, după ce în ultima ieșire din sezonul regulat remiza 1-1 la FCSB, în urma unor eșecuri cu 1-0 la Astra și 2-0 la CFR Cluj.

Bilanțul lui ASA în meciurile zonei 7-14 este ”în oglindă” în comparație cu cel al timișorenilor, târg-mureșenii fiind ”pe minus”, 5 1 1 3 3-7 4 puncte, pe când ACS Poli, care va juca apoi joi 20 aprilie de la ora 18 acasă cu Gaz Metan, a progresat în continuare și în zona a II-a valorică, 5 3 1 1 6-3 10 puncte.

ACS Poli a obținut în deplasările din play-out deja două victorii, la Botoșani și Drobeta Turnu Severin, intercalând eșecul la Iași, iar acasă n-a primit încă gol în 7-14, 1-0 cu FC Voluntari și 0-0 cu Concordia.

Ionuț Popa a vorbit înaintea antrenamentului de la ora 11 prin a remarca: ”Noi am pregătit antrenamentul de vineri dimineață să-l facem cât mai repede, așa încât cel târziu la 1 să plecăm spre Târgu Mureș și să mergem direct la stadion, să vedem terenul. Când am jucat acolo în Cupa Ligii, ne-am dus dimineața înainte de joc și terenul era înghețat iar oamenii puseseră ceva uree, îngrășăminte, dar am impresia că respectivele ard și de-aici porțiunile de iarbă dispărute. Ei au vrut atunci să facă bine, să înlăture gheața, zăpada înghețată. Am văzut și noi acum la televizor, că terenul lor arată rău. Când ai un teren ce nu e nivelat, nu cu iarbă, ți-e frică să joci, căci e vorba de o alunecare, de un contact, de un unu la unu, la o săritură, însă nu știu cum e terenul, dar de aceea vom fi și prezenți acolo cât mai vremelnic, să-l vedem. Trebuie să vedem terenul cu o zi înainte. Astfel, poți depista mai repede crampoanele, ghetele care trebuie utilizate…”

”E un joc destul de complicat pentru noi, datorită faptului că dintre cei 5 incerți și înaintea meciului cu Pandurii, toți au rămas la fel… Sunt incerți. Întâlnim o echipă care din punctul meu de vedere are câțiva jucători ce ar putea apărea la orice echipe, și ar fi Marius Constantin, Gabriel Mureșan, Gorobsov, Ferfelea, Nicoliță, jucători cu experiență, maturi, și de aceea cred că va fi un meci foarte, foarte greu, așa că va trebui să jucăm ca și cum ar fi pe viață și pe moarte, cu un sacrificiu imens, pentru un rezultat cât mai bun”.

Ionuț Popa a mai spus: ”Nu știu cât contează, nu prea mult și nu ne interesează schimbarea antrenorului la ei, ci ne interesează să nu pierdem. Am socotit că ne trebuie minim 30 de puncte să te salvezi de la retrogradare. Și normal că dacă nu pierzi, ești mulțumit, dar ar fi chiar un caz fericit dacă am remiza. Nu știu nici situația clubului lor, nici cea contractuală, nu le privesc cu interes, ci tot ce mă interesează este să aliniem o echipă cât mai bună, să facem un joc cât mai bun și să avem un arbitraj cât mai bun, așa cum am avut în ultima vreme”.

”La noi salariile s-au dat ieri, s-a plătit pe luna ianuarie, dar toate cluburile au probleme, ei au probleme, nu știu unii să nu aibă. Ba cu antrenorii, alții cu jucătorii, alții cu banii, alții cu conducerea”.

Legat de faptul că jucătorii ”mai bătrâni” ar fi ”săpat” antrenorul, cum s-a exprimat Tudor Chirilă în apărarea fratelui său Ionuț Chirilă, care n-a rezistat pe banca tehnică la ASA nici cât Ilie Stan, și că Mureșan ar fi dat pase ”aiurea”, Ionuț Popa a răspuns prin a spune că ”nu cred. De exemplu pe Gabi Mureșan am vrut să-l aduc aici, dar el a vrut să stea aproape de casă, cu familia, așa încât nu cred că acest băiat ar face așa ceva. Valabil și pentru Marius, Nicoliță, aș fi vrut să-i aduc aici. Nu cred că s-ar preta asemenea jucători la cele spuse…”

”E greu pentru ASA Târgu Mureș dar fiecare echipă se leagă de orice punct, de orice meci. Cele care reușesc să facă minim 30 de puncte se pot salva de la retrogradare!”

Legat de faptul că tot în etapa a VI-a și Pandurii joacă la Mediaș iar Chiajna la Botoșani, ”anulez de la început ideea că urmăresc jocul unei echipe cu altă echipă. Deoarece depinde numai și numai de noi dacă ne salvăm, nu să stăm la mâna rezultatelor, de aceea mi-am fixat să fac 30 de puncte”.

”Unul a ratat, Drăghici, și altul a dat gol, Pedro, dar sper să nu se accidenteze careva dintre ei, să n-am probleme surprinzătoare în ceea ce-i privește. Este foarte, foarte greu să ne revenim, uitați cazurile lui Poparadu, Doman, Fucek, Șeroni. Iar Croitoru a făcut numai o alergare ușoară dar intră în categoria celor dinaintea jocului cu Pandurii, incerți”.

”Mailat mai trebuie să prindă curaj în deplasare, iar noi cu toții îl ajutăm, căci e un copil care trebuie să evoleze constant pentru că la tinerețea lui inconstanța este numărul 1, e o problemă generală pentru jucătorii tineri. Cu Concordia a jucat bine, la Târgu Jiu a făcut un meci mai puțin bun dar rămâne un tânăr în care ne punem speranțe. Cu Neagu a fost un accident stupid la Severin, a căzut aproape pe margine, dar și-a revenit…”

”Alin Ignea a reintrat la jocul de marți, la care am fost invitați de primarul comunei Periam, am fost și eu cu majoritatea componenților de la echipa a II-a, iar Ignea a intrat o repriză, să sperăm că mâine va juca mai mult de o repriză la echipa a II-a, contra Giarmatei, și săptămâna viitoare s-ar putea să intre în programul normal”, a mai spus Popa… ”Am mai prins Învierea pe drum, ba pe la Brașov, ba la Salonta, așa că sunt obișnuit… Este o sărbătoare măreață, toți am vrea să fim acasă, cu cei dragi, dar să sperăm că vom reuși să ajungem acasă.”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: