Ionuț Popa, altă intrare în semifinale: ”Am plecat înainte de ultima lovitură de la 11 metri. N-am mai avut răbdare, știam că dă Neagu gol…”

Ionuț Popa a împărtășit bucuria elevilor săi după ce ACS Poli a reușit eliminarea deținătoarei trofeului, CFR Cluj, și a pătruns în semifinalele Cupei României, bis la reușita intrării până în finala Cupei Ligii, însă versatul antrenor nu și-a îngăduit să se bucure pe deplin, gândindu-se pe de altă parte la faptul că timișorenii au importante meciuri de campionat, în play-out, sâmbătă la Iași, marți acasă cu Concordia și vinerea viitoare la Pandurii. Un program extrem de încărcat, iar oboseala te poate prinde din urmă…

Ionuț Popa a spus: ”Este o victorie a voinței, puterii de luptă și a marelui caracter de care au dat dovadă acești băieți. Vreau să mă bucur și eu cum o fac ei dar ne-a cam încurcat programul. Este însă o performanță a orașului, a echipei, pentru toți cei care o iubesc. Am avut un adversar foarte bun dar nici în campionat nu ne-a putut învinge, de fiecare dată i-am condus, și aici în tur, și cu 2-0 la ei. Noi am fost azi mai buni, mai norocoși. Dar când joci 74 de minute în inferioritate numerică, greu te poți gândi la un rezultat pozitiv. Însă mi-a plăcut cum au alergat, cât de mult au luptat pentru fiecare minge, și e exclusiv victoria lor, pentru care îi felicit. Știu că am avut 9 meciuri oficiale până acum și am pierdut unul singur…”

Popa a mai remarcat: ”Aș vrea să nu ne mai oprească nimeni. Mi-e frică însă de starea de oboseală, care poate fi una decisivă în următoarele partide. Chiar căpitanul mi-a atras atenția în vestiar în mod surprinzător, că e nevoie de pauză, așa că recuperare – e miercuri, joi le dau liber și vineri suntem gata pentru plecarea la Iași”.

Despre seria loviturilor de departajare, Ionuț Popa a mai admis și că ”am plecat înainte de ultima lovitură de la 11 metri, că am înțeles că nu e corect să spui penalty. N-am mai avut răbdare, știam că dă Neagu gol, știam că urmează strigătele spectatorilor. Iar la capătul tunelului a venit Mincă și a dat mâna cu mine…”

”Despre arbitraj pot vorbi până dimineață dar mă așteaptă cei de pe la comisii si mă taxează la fix, că ei sunt simpatici și-atunci să fiu și eu. Uneori, în fotbal, și antrenorii greșesc, și jucătorii, dar și arbitrii. Mi s-a spus că a fost 11 metri la Bărbuț, că a fost la Străuț. Dar un singur exemplu vă dau despre arbitraj din acest meci. Rus, numărul 31 de la ei, a faultat de 4-5 ori de galben înainte să i se dea galben. Dar nu spun că dacă nu mai era roșul lui Șeroni, era 9-0. Mă abțin să mai critic arbitrajul că și așa eram așteptat așa, la cotitură. Oricum, în viața mea n-am trăit un meci în prelungiri și lovituri de la 11 metri…”

Popa a mai zis: ”Aș fi vrut cu Steaua dar dacă nu-i Steaua, atunci cu Mioveni, c-am fost antrenor acolo și aș vrea cu ei. Să câștigăm Cupa Cupelor, dar nu mai este… Te împinge cumva cineva de la spate. Este 12 și 5 minute noaptea și uneori și la meciurile din cupele europene adorm iar la ora asta trebuia să visez. Nici noi n-am dat o șansă la început de campionat, așa că a fost mâna lui Dumnezeu, așa cum a fost a lui Maradona la Mondial… Nu cred că a antrenorilor sau altcineva.”

Revenind la seria penalty-urilor, descrisă pe îndelete în comentariul LIVE TEXT furnizat de Sporttim, Popa a mai remarcat că ”și Rică mi-a spus cum Curileac s-a dus în dreapta, în stânga, în toate colțurile, unde trebuia. Pe chestia asta am antrenor de portari, el răspunde, nu cunosc. Dacă zice Țurcaș că Smaranda apără la Iași, el apără. Singurele chestiuni ce le pot spune din intimitatea vestiarului e că am vrut să schimb 2 la pauză, pe Poparadu și Șeroni, am discutat cu medicul. Am înțeles că cel puțin 10 minute mai pot juca. A treia indica spre Pedro, căci arbitrul mă tot avertiza că gesticulează. Dar Pedro a fost iertat puțin de schimbare. A fost a doua problemă, inspirația cu introducerea lui Drăghici, l-am băgat 2-3 minute, să se acomodeze înainte de lovituri cu starea de joc, și a și dat gol. Dacă nu era eliminarea, putea fi băgat mai repede, dar am încercat multe formule. Am vrut chiar să risc cu 3 atacanți, chiar și în 10. Să-l introduc pe Mailat, după schimbul lui Pedro – căci în zece îți aglomerezi la mijloc și mergi pe contraatac. Dacă nu apărea eliminarea, probabil erau alte schimbări. Am văzut acum la final că Șeroni tot le explica ceva arbitrilor, că a văzut el la televizor…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: