Ionuț Popa, înainte de ACS Poli – Gaz Metan: ”Cunosc situația jucătorilor dar una e situația, alta e manifestarea. Conducerea nu e de acord ca ei să nu intre în cantonament și le comunic acest lucru”

Ionuț Popa a condus în această dimineață o ședință de jumătate de oră cu jucătorii de la ACS Poli, după conferința de presă de la ora 10 și înaintea antrenamentului care în cele din urmă a demarat, totul pe fondul nemulțumirilor în creștere ale sportivilor prim-divizionarei, care sunt pe punctul de a nu efectua cantonamentul dinaintea partidei de luni de la ora 18 cu Gaz Metan Mediaș, cantonament prevăzut a demara duminică seară.

Ionuț Popa a prefațat partida de luni seară prin a semnala că ”este un joc greu, pentru că sunt două echipe apropiate valoric, iar Mediaș văd că nu pierde, mai ales în deplasare joacă foarte bine, a obținut și un rezultat de egalitate la CFR, care ne dă mult de gândit în perspectiva partidei. Vom încerca să alcătuim o echipă cât mai bună, în așa fel încât să putem spera la un rezultat pozitiv”.

Gaz Metan n-a mai pierdut în deplasare în Liga 1 din 17 septembrie, 4-0 pentru FCSB, remizând apoi 1-1 la Juventus și 0-0 la CFR Cluj respectiv Sepsi, iar medieșenii n-au cedat în ultimele două apariții din Liga 1, comparativ cu ultimele 4 reprezentații ale timișorenilor, cu mențiunea că formația din județul Sibiu a acces în sferturile Cupei României prin a triumfa la mijlocul săptămânii cu 0-1 la CS Mioveni.

ACS Poli are mari dificultăți în zona fundașilor centrali, Melinte și Cânu, care au fost titularizați împreună în apărare în 14 etape din campionatul în curs, ambii accidentându-se însă joi seară, în partida din Cupa României cu FCSB: ”Din păcate fundașii centrali sunt accidentați, i-am și pierdut la începutul reprizei a II-a pe amândoi în meciul cu Steaua, în care am avut un ghinion teribil, și știți că întotdeauna echipa începe de la fundașii centrali. Va trebui să găsim situații de compensare să zic așa, de a pune acolo 2 fundași centrali care să fie stâlpii apărării. Șeroni și-a revenit, ieri am avut antrenament cu ei și s-a prezentat bine, sper acum să nu aibă alte motive sau alte stări la antrenamentul de astăzi.”

”Cânu cred că va lipsi toată perioada aceasta, dar Melinte nu știm exact, să vedem luni, când va efectua un RMN. Cu Melinte am vorbit aseară mai târziu, cred că are o contuzie la genunchi, Gabi însă are probleme mai grave, cu aductorii, la inghinali, după RMN se va stabili mai exact ce au amândoi. Nu mai avem alte probleme medicale…”

Popa se confruntă însă și cu alte probleme de ordin stringent în lotul timișorenilor: ”Eu am fost înștiințat de jucători că nu vor să intre în cantonament înainte de jocuri și eu am anunțat conducerea, care nu e de acord cu acest lucru. Anunțul mi l-au făcut jucătorii în vestiar, conducerea nu este de acord, are programul ei bine stabilit, va lua legătura cu hotelul unde stăm, dinainte. Eu am spus și susțin asta, cunosc situația jucătorilor, cunosc situația întregului club, sunt de acord și sunt de partea jucătorilor 100% dar una este situația și alta este manifestarea, și când zic manifestare mă gândesc în special la joc, iar dacă ești lipsit de concentrare, de atenție, de dăruire, de ambiție, astea nu-mi convin, căci suntem echipa care permanent trăiește numai prin rezultate. Dacă avem rezultate, sperăm s-o mai ducem, dacă nu avem rezultate, se termină totul. De aceea jucătorii trebuie să aibă altă viziune asupra lucrurilor. Cel de la vestiar constituie un aspect iar cel din teren cu totul alt aspect.”

Popa nu va conta probabil contra sibienilor pe croatul Soljic, găsit țap ispășitor după eliminarea din Cupa României într-o identificare personalizată din partea conducătorului Radu Birlică, abil pare-se în a deturna atenția de la situații sensibil mai agravante în colectivul prim-divizionarei: ”Este adevărat că Soljic a jucat foarte slab și am văzut că e criticat permanent, acum nu pot să fiu și eu de acord, cu excepția conducerii, cu toți cei care vorbesc de el într-un fel sau altul. Sunt antrenorul lui și trebuie să am încredere în el. Repet, a jucat slab și probabil că îl voi schimba în meciul cu Mediaș, dar eu îndemn să avem răbdare în cazul lui și să se termine acest tur și câteva etape din retur, iar după aceea să chibzuim bine ceea ce facem. Am plecat seara târziu de la conferința de după meci, jucătorii erau deja plecați, iar ieri au avut o zi liberă, doar apărarea a făcut antrenament ieri, astăzi e cu toată echipa. Normal că voi avea o discuție în particular cu el și în colectiv înaintea jocului…”

Legat de opțiunea jucătorilor de a refuza să intre în cantonament, Popa a spus: ”Nu știu, vor suporta consecințele, clar, prevăzute de conducere în regulamentul de ordine interioară. Eu îi voi anunța astăzi că conducerea nu e de acord și nu susține ideea de a nu se efectua cantonamentul. Ar trebui să intre mâine seară. Nici eu n-am susținut această idee, a venit din partea lor, am și povestit cu echipa un lucru. La Iași aveam o serie bună și din proprie inițiativă am renunțat la cantonament, i-am adus înainte de joc la teren, iar în 8 etape am mai făcut două puncte acasă, iar afară făceam și acasă nu. Mi-am zis că nu pot eu să fac pe cel mai profesionist antrenor din România și nici n-am cea mai profesionistă echipă, așa încât i-am adus înapoi în cantonament. Au și jucătorii o frustrare, ați văzut de exemplu manifestarea lui Artean, și este și normal, și arbitrajul, și ghinionul, pentru că altfel eu n-am ce să le imput mare lucru, doar că au făcut niște greșeli individuale crase, crase…”

Iar apropo de Andrei Artean, eliminat în minutul 79 al partidei din Cupa României, ”ROAF spune clar că jucătorul care primește roșu în Cupă nu-și poate face suspendarea în campionat. E un articol clar. Am citit ROAF din 2017, m-am interesat să văd ce spune acolo, și am văzut acest articol, vi-l menționez acum…”

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: