Ionuț Popa lansează mai multe întrebări însă ”le-am cerut jucătorilor să ne gândim doar la meciul nostru, căci dacă ne gândim la celelalte, atunci ajungem să ne gândim și la Chiajna – Botoșani”

ACS Poli joacă duminică de la ora 21 în ultima etapă a fazei play-out din Liga 1, la Mediaș, cu Gaz Metan, în același timp cu celelalte meciuri cu implicații în evitarea retrogradării directe de pe locul 13 respectiv a poziției de baraj, a 12-a, și anume FC Botoșani – Pandurii și FC Voluntari – Concordia, ultimul, la Pitești. Timișorenii, momentan pe locul de baraj cu 26 de puncte, ar avea în cazul egalității de puncte în urma rundei din weekend avantajul de a nu fi beneficiat înainte de play-out de rotunjirea punctajului prin adăugire după înjumătățirea totalului obținut în sezonul regulat, caz valabil pentru cei din Târgu Jiu, actualmente pe locul salvator 11 cu 27 de puncte, și pentru cei din Chiajna, pe penultimul cu 26, acesta fiind primul criteriu de departajare. Cel de-al doilea este al rezultatelor directe, care s-ar aplica doar între Pandurii și Concordia, cu câștig de cauză pentru gorjeni.

Ionuț Popa

Astăzi înaintea prânzului, de la ora 11,30, antrenorul principal al timișorenilor, Ionuț Popa, a explicat că tot ceea ce ar trebui să-i intereseze pe elevii săi este deplasarea la a doua clasată din play-out, Gaz Metan, în fața căreia bănățenii n-au pierdut în 3 apariții în actualul campionat, însă a lansat pe de altă parte unele întrebări în jurul acestui echilibrat finish al grupei a II-a valorice: ”E ultimul joc, în care ne punem ultimele speranțe, nu credeam că vom ajunge aici, chiar am vorbit cu jucătorii în vestiar acest lucru, și ar fi păcat și frustrant să nu încununăm cu succes atingerea obiectivului, după un parcurs în care nimeni nu credea că vom ajunge să jucăm tocmai la ultimul meci o partidă pentru atingerea obiectivului”.

”Le-am cerut să fie altfel decât au fost în alte jocuri, în ceea ce privește concentrarea, atenția, ambiția, determinarea, hotărârea, gândirea, ideea tactică, totul să fie la cote maxime, în așa fel ca toți să joace bine și să aibă în minte acest dicton: ori murim, ori trăim. Le-am cerut să nu se mai gândească și la celelalte două jocuri care se dispută la aceeași oră, jocuri interesante din punctul meu de vedere, mai ales prin prisma celui al lui Voluntari, în care gazdele nu joacă decât pe teren neutru și marea mea surprindere și marea mea întrebare ar fi ce s-ar fi întâmplat dacă Voluntari era în situație de retrogradare, dacă s-ar mai fi jucat și atunci meciul la Pitești”, a remarcat Popa.

”Sunt partide care cred eu că se vor desfășura normal, din toate punctele de vedere, și de aceea le-am cerut jucătorilor să se gândească doar la meciul nostru, căci dacă ne gândim la celelalte, atunci vrând, nevrând ajungem să ne gândim și la cel care s-a disputat, Chiajna – Botoșani, dar mai ales la declarația lui Marin Condescu vizavi de ceea ce au spus jucătorii de la Chiajna apropo de ultimele două partide. Este o declarație care mie mi se pare foarte, foarte gravă, și eu cred că trebuia deja să se autosesizeze Federația Română de Fotbal și LPF, dar implicit și DNA, pentru că dacă nu se va implica, va trebui să se facă un denunț. Este o situație care trebuie să lămurească lucrurile și să iasă la iveală un adevăr, dacă este. Așa, declarația poate să fie una fără importanță, dacă nu se continuă demersurile de verificare. N-ați văzut la televizor declarația pe care a făcut-o Condescu!? Mai are rost s-o pomenesc!? Condescu a spus clar că jucătorii de la Concordia povesteau, discutau cu cei de la Târgu Jiu, între ei, că ultimele 6 puncte sunt sigure. Așa a spus Condescu, nu eu, da rămân oripilat, vorba președintelui de la Chiajna. De aceea trebuie lămurită situația asta, căci este gravă, iar Condescu nu vorbește prostii după părerea mea, îl cunosc bine și este un om echilibrat, știe ce spune. Dar trebuie verificat. Da, trebuie verificat și să vedem care este adevărul!”, a mai spus Popa.

”La această partidă contra unei echipe care nu joacă nici pe teren neutru, care n-a intrat nici în vacanță, și apropo, am văzut declarația antrenorului de la Botoșani după meciul de la Chiajna, că echipa lui e de 3 săptămâni sau de 3 etape în vacanță, atunci la ce să ne așteptăm acolo, ce se va întâmpla… De aceea nici nu ne gândim. Noi întâlnim o echipă bună, o echipă foarte bună, o echipă care trebuia să joace în play-off, o echipă cu un antrenor serios și conducere, cu jucători foarte buni, dar o echipă care a suferit și ea foarte mult și sper să nu suferim și noi după această ultimă etapă, acum 2-3 ani, când au jucat la Brașov, au făcut 0-0, iar într-un alt joc Chiajna a câștigat cu 3-2 mi se pare cu Petrolul, a fost scandal mare atunci după ultima etapă, s-a făcut parcă și un dosar, nu știu exact, un dosar nelămurit, și echipa pe care o întâlnim, repet, a trecut și ea prin momente grele…”

Ionuț Popa a mai subliniat că ”știm echipa Mediașului, știm calitatea lor, știm valoarea lor, și o putem încurca doar dacă, așa cum am spus la început, determinarea noastră este foarte, foarte mare, dacă dorința este atât de mare încât să nu spun cam 4-5 au jucat foarte bine ci toți au făcut-o excelent. În condițiile în care toți vor juca excelent, s-ar putea să avem succes”.

”Mă gândesc și la cealaltă partidă, eu, ca antrenor, cea de la Voluntari, și cred că și ei la rândul lor sunt oarecum nemulțumiți că nu joacă pe terenul propriu, dar ei sunt câștigătorii Cupei României, merită felicitați, pe Claudiu Niculescu l-am și felicitat săptămâna trecută, imediat după finala Cupei, l-am felicitat pentru această performanță, și cred că și ei își doresc să termine cu bine, mai ales că în spatele lor au un primar care ține fotbalul la Voluntari și care am înțeles că este un om de valoare. Dar atât ne gândim despre celelalte două jocuri, mai mult ne îndreptăm atenția spre ceea ce facem noi…”, a adăugat Popa.

Ca probleme de efectiv, ”din păcate, Novak este accidentat și în continuare, Scutaru la fel, Poparadu la fel, jucători care nu pot face parte din lot, alături de un alt jucător pe care nu-l pomenesc și nu vreau să-i mai spun numele, pentru că nu mai vreau să aud de el. Eu nu-l cunosc pe acest jucător și nu mai vreau să aud de el”. 

ACS Poli a pierdut deplasările jucate în returul din play-out, cu 2-1 la Voluntari și cu 3-1 la Chiajna, eșecuri care coroborate cu mai recenta înfrângere acasă cu Pandurii, 0-1 săptămâna trecută, i-au ciuntit avansul luat la un moment dat pe locul salvator grație unor mai bune rezultate reușite în restul fazei grupei a II-a valorice, și anume de 5 victorii, 4 remize și o altă înfrângere, la Iași.

”Tocmai acum am spus că mă orientez și vreau ca și orientarea jucătorilor noștri să fie doar spre jocul nostru, doar la asta ne gândim, doar despre asta povestim și vorbim, iar celelalte partide vor fi așa cum vor fi, nici nu mă interesează… Dacă vom reuși, atunci ar fi o performanță fantastică și este numai și numai rodul muncii jucătorilor”. ACS Poli încheia turul fazei play-out prin a dispune de Gaz Metan cu 1-0 prin golul lui Străuț din minutul 89, medieșenii contabilizând un jucător eliminat pe ”Dan Păltinișanu”.

”Poate ne poartă noroc șapca lui Real Madrid…”, a glumit Popa la finalul conferinței de presă, cu referire la accesoriul vestimentar alb pe care îl purta, pentru a-l feri de căldură.

Ultimele rezultate din play-out, din etapa a 13-a, precum și programul rundei finale, de duminică și luni, plus ierarhia înaintea încheierii fazei 7-14, pe coloana dreaptă.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: