Ionuț Popa: ”Știam că nu mai avem vâna de altădată, încerc s-o menţin, dar e greu când joci permanent cu aceiaşi 14-15”

ACS Poli Timișoara a început returul fazei play-out prin a remiza acasă și a primi primul gol pe teren propriu din acest sezon în cadrul grupei a II-a valorică. După 1-1 (1-0) cu FC Botoșani, în care bănățenii au scos mingea din plasă pe ”Dan Păltinișanu” în premieră în 5 apariții respectiv după două luni fără 3 zile, antrenorul principal Ionuț Popa a spus că…

”Nu știu dacă am obținut un punct sau am pierdut două… Haideţi să v-o spun şi vouă, căci am făcut o glumă înainte de joc, când am spus că am jucat contra unei echipe care a venit cu avionul și care nu o să mai facă unsprezece metri ca la Târgu Jiu, unde a mers cu trenul…”

Fundașul central Cânu a deschis scorul pentru ocupanta locului 11 cu capul după un corner, în sfertul de oră dinaintea pauzei, dar Golofca a egalat pentru FC Botoșani cu un sfert de oră înainte de final, după 426 de minute de la precedentul gol primit acasă în campionat de timișoreni, chiar 546 cu tot cu jocul de Cupa României cu CFR Cluj. Așadar peste 7 ore fără gol încasat pe teren propriu în Liga 1 au fost curmate de 1 mai, după ce pe 4 martie se încheia ACS Poli – Concordia 1-1 în ultima rundă din returul sezonului regulat, în care Șeroni egala în minutul 90, mai întâi Albu marcând în minutul 10 pentru ilfoveni.

Ionuț Popa, antrenor principal al gazdei ACS Poli Timișoara, a mai remarcat că ”știam că echipa noastră nu mai are vâna de altădată, încerc s-o menţin, dar e greu când joci tot cu aceiaşi 14-15 jucători în permanență. Normal că apar la noi rupturile și problemele medicale, ori nu sunt antrenaţi, ori sunt obosiţi de competiţie. Jucăm pe trei fronturi și vom juca până la capăt, i-am spus și lui Budescu că nu s-a încheiat calificarea în finală. Nu reușesc să alcătuiesc cel mai bun unsprezece pe care l-aș vrea, și nici rezervele să fie cele pe care le doresc, și s-a accidentat acum şi Scutaru, cred că are ruptură, Fucek a jucat nerefăcut, la fel şi Şeroni, avem probleme și nu ştiu cum le voi gestiona. Să nu se înţeleagă că vreau să dau bir cu fugiţii! Când văd că am foarte mulţi accidentați pe listă, mă apucă bâlbâială…”

Ionuț Popa: 11 jocuri la rând acasă fără eșec

Popa a mai zis și că ”la pauză am vorbit cu arbitrul pe un ton mai ridicat dar foarte respectuos, l-am întrebat de ce a dat galben la Neagu aşa de repede, la un fault petrecut la centrul terenului. Nu vorbesc foarte mult, că sunt vânat, ca Mario Moretti, m-au prins cu un kilogram de cocaină pe vapor. Vreau să fiu norocos ca și Newton, să-mi cadă mărul în cap și să descopăr legea gravitației…”

Ionuț Popa a mai explicat că ”am întâlnit un sistem cu trei fundași centrali, vrând, nevrând făceam pressing, au ținut mult de minge, au jucat în jumătatea noastră. Jucând lent, i-am determinat să facă pasul în spate dar pe mine mă deranjează că mijlocașii noștri centrali au făcut pasul în spate. Dacă mijlocașii centrali atacau mai sus la faza golului, nu ieșea pasa aceea pe centru. Dacă joci pe contraatac, nu înseamnă că te bagi cu fundul în poartă. Eu nu i-am îndemnat să facă pasul în spate. Dacă jucăm cu două vârfuri, ei rămâneau cu trei fundași centrali, care jucau la marcaj la ai noștri și nici n-am fi contat în atac”. În fine, întrebat de… retrogradare, Popa a mai calculat că ”dacă nu vom câştiga patru meciuri şi nu facem 31 de puncte, nu ne vom salva de la retrogradare”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: