Ionuț Popa trist, ”îi dedicăm victoria lui Adi Stoicov!”, dar și bucuros pentru ”pragmatism” și cursele lui Șeroni: ”Cele mai spectaculoase din acest sezon în fotbalul românesc!”

ACS Poli a câștigat pentru a patra oară acasă din seria imbatabilă de 7 jocuri pe ”Dan Păltinișanu” din ultimele 135 de zile, 1-0 (1-0) cu FC Voluntari, înjumătățindu-și handicapul de puncte față de învinșii lor din această seară.

La final, Ionuț Popa a remarcat că ”a fost o partidă mai grea decât ne-am fi așteptat, dar știam că va fi așa, căci mă gândeam că jucătorii stau psihic foarte rău după tragedia dispariției lui Adrian Stoicov, și că nu putem aborda meciul la capacitatea necesară. Dispariția lui Adi Stoicov a lăsat în sufletul tuturor o durere fără margini, a fost un om tânăr, un bun coleg, și am suferit cu toții. Îi dedicăm lui această victorie!”

Antrenorul principal a mai spus că ”în prima repriză am atacat, am avut și o serie de cornere, am jucat; în repriza a doua însă ne-am retras și nu știu din ce cauză, căci nu le-am cerut așa ceva la pauză, și vom vorbi asta. Am încercat să schimb ceva, chiar cu un vârf fals, am încercat și cu al doilea vârf, și ne-am creat 3-4 bune ocazii, dar important e că echipa a înțeles rolul jocului de echipă, cu pragmatism. Nu trebuie să facem spectacol și nici n-am reușit noi până acum să facem spectacol, important fiind să jucăm bine la rezultat, ceea ce mă bucură cel mai mult. Mă bucur pentru cele 2 victorii, dar trebuie să trecem mai departe, căci avem o perioadă grea, marțea viitoare n-avem liber, e Cupa României, iar în condițiile în care lotul e redus numeric… Dar vom încerca să facem cum putem”.

Prin succesul cu 1-0 semnat de cursa pe stânga a lui Șeroni și golul lui Popovici, din minutul 56, ACS Poli a urcat pe locul 11 înaintea meciului Pandurii – CSM Poli Iași. ”Nu sunt nici eu Mafalda, îmi dau și eu cu părerea, iar acum am dovedit și eu că sunt nespecialist, apreciind înaintea fazei play-out că Concordia nu va fi în aceste calcule. Dar cu 2-3 înfrângeri intri, iar 3 să zic eu consecutive te pot scoate definitiv din joc. Părerea mea, 4 echipe nu au emoții, Voluntari, Botoșani, Iași și Mediaș. Dar celelalte 4 care mai sunt, ne vom lupta ca orbii… Timișoara, Târgu Mureș, Pandurii și Chiajna…” a mai spus Popa.

”Dacă rămâne Zidane la Real, Șeroni are calea deschisă căci a reușit cele mai grozave curse din fotbalul românesc în acest sezon. Cu Astra, cu Iași, azi, și a mai făcut de fapt una, era să dea gol… Îi place s-o ia din spate și să meargă în atac. Antrenăm jocul acesta și în joc îi permit cam 30% din el să joace pe atac atunci când apare ca fundaș stânga; are calități de atacant, iată, dă pasă de gol, a dat gol cu Chiajna… Șeroni mi-a făcut semn când a făcut alunecare și a dat în aut… Vroiam să fac de fapt o înlocuire în atac, cu Mailat, un jucător de viteză, să-i surprind pe contraatac, mai ales că ei ieșeau și cu linia din spate în atac, dar accidentarea lui Șeroni a dus la intrarea lui Neagu, pe care l-am băgat direct, așa, neîncălzit… Șeroni nu se gândește acum la cupe, ci să cumpere un tractor, așa, cu televizor în el, ca un bun gospodar de Belinț”.

Despre marcator, ”i-am surprins pe mulți cu titularizarea lui Popovici, dar l-am surprins cred că și pe el, căci toată săptămâna, la toate jocurile școală sau în fragmentările de joc pe Drăghici l-am folosit mai mult, l-am substituit și pe Artean, care credea că nu va juca azi”. 

Tot despre Popovici, prin prisma reacției negative a tribunei după o fază nereușită de la 0-0, Popa a zis: ”I-am auzit și eu că strigă, dar nu sunt spectator. Când sunt spectator, mănânc semințe și nu strig. Dar au dreptul să-și exprime opinia, de aceea sunt în tribună. Iar de la un spectator ai de multe ori ce învăța!”

Ionuț Popa a mai vorbit și despre următorul meci acasă, de marți 28 martie de la ora 20,30, cu CFR Cluj, în sferturi: ”Nu mă gândesc la Cupa României, am și vorbit cu conducerea, și aș vrea să joace cu tineri, căci nu cred că putem să mergem pe atâtea fronturi, fizic nu putem duce. O miuță zilnică, refacere a doua zi, joc. Până la meciul cu Iașiul sunt așa, 12 zile, 3 jocuri. Lasă-i pe alții să meargă în cupele europene!”

Cât despre România – Danemarca, ”e greu să ne calificăm dacă nu câștigăm; dacă reușim, atunci ne mai cresc șansele, dar dacă nu, părerea mea e că va fi foarte greu; avem apoi deplasări grele…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: