Ionuț Popa (UTA), după victoria la ASU Politehnica, 1-3: ”Este în memoria celor 2 Bogdan ai noștri, care azi ar fi fost în galerie!”

UTA a câștigat cu 1-3 (0-2) deplasarea de la ora 12 la ASU Politehnica, triumf în urma căruia antrenorul principal arădean Ionuț Popa a subliniat însemnătatea reușitei elevilor săi la două zile după tragica trecere în neființă a 2 fani din galeria roșu-albilor dar s-a referit și la viitorul imediat al echipei, confruntată cu dificultăți financiare.

Popa a spus: ”Mă bucură această victorie, pentru că echipa UTA și galeria lui UTA trec prin momente extraordinar de grele, iar dacă vreți, aș simplifica totul prin a spune că e o victorie în memoria celor 2 Bogdan ai noștri care azi ar fi fost în galerie, iar atunci și noi aveam o galerie numeroasă și la fel de frumoasă. Victoria e în memoria celor 2 mari absenți, care s-au pregătit să fie prezenți la acest meci și Dumnezeu așa a dorit, ca ei să lipsească. Pe jucători i-a motivat foarte mult acest lucru”.

UTA primește etapa viitoare vizita nou-promovatei din Cluj iar apoi va juca pe terenul unei alte nou-promovate, la Bacău, Ionuț Popa semnalând că ”m-am înțeles cu ei ca de acum să efectuăm două antrenamente pe săptămână, marți și joi, caută la munci ale câmpului, la tăiat lemne, în construcții căci timpul nu este însă urât, să facă rost de bani în plus. Mă supun acestui plan! Căpitanii, am trei, sunt bravi. E nevoie și la stadion, să adune fânul, să fie curat în vestiar, îi plătesc, cer împrumut, de la prieteni care dau…”

Popa a adăugat: ”Nu am treabă cu Primăria, cu Consiliul Județean, nu mai am treabă cu nimeni. Felicit administrațiile, am treabă cu activitatea la care am venit, la echipa mea, să fac o echipă în Arad la UTA și nu pot, așa nu pot face, și probabil voi pleca. Dacă nu pot să fac echipă, plec. Nu, a fost răstălmăcit ceea ce am zis, am venit să fac echipă, dar dacă nu pot, mă retrag, cu toată admirația pentru suporterul arădean! Ne rugăm la Dumnezeu, e vorba de salarii. Este cel mai important lucru în fotbalul românesc, salariul. Dumnezeu ne poate ajuta, nu reții!? Când o să poată face rost conducerea, într-o lună, în două luni, în 3 luni, nu grevă, nimic, ci venim la două antrenamente săptămânal, și dacă putem face rost în rest de bani în plus. Când am fost aici, la Timișoara, a fost o altă treabă. Dar știți cum e vorba aceea cu sărăcia, eu de ea fug și ea m-ajunge…”

Despre victoria cu 1-3, Ionuț Popa a spus că ”a fost fără drept de apel, căci la pauză puteam avea vreo 4 avans, apoi 30 de minute din repriza a II-a ne-au călărit cum au putut, la care ne-am trezit, am avut câteva epave în repriza a II-a…”

În privința continuității sale pe banca tehnică a arădenilor, ”la prima ofertă, pa! Am oferte, la prima strigare la revedere, dacă nu se rezolvă problema echipei la Arad. Aștept să se rezolve, acest tur vreau să-l termin, dacă nu mă dă afară conducerea după discursul acesta fantastic. Eu la UTA vreau să rămân, să fac echipă. Dar nu pot toată ziua să trag de ei, nu pot…”

Întrebat despre accidentarea suferită de Copaci în contactul cu portarul arădenilor la faza acordării loviturii de la 11 metri în favoarea gazdelor, la mijlocul reprizei a II-a, la scorul de 0-2, Popa a spus: ”Copaci!? N-are nimic! A văzut salvarea pe teren și s-a speriat…”

Ionuț Popa a mai zis și că ”atunci când l-am văzut pe Mera cu jerba, mi-a venit să plâng, bravo galeriei, de nota 10! Și cred că și noi, dacă era aici galeria și toată familia lui UTA, și galeria noastră era la înălțime!”

Despre perioada sa pe banca lui ACS Poli dar și despre o eventuală revenire în fotbalul de pe Bega, Popa a răspuns: ”Se juca fotbal aici, timișorenii… Dacă dispar 2 cetățeni de aici, nu dau nume, să nu mă dea nimeni în judecată, atunci… Să vină DNA la Birlică și să-l interogheze, și la mine să vină…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: