Iordane

Fenomenul fotbalistic de la noi capătă dimensiuni neașteptate, iar pe unele paliere aproape mirobolante. Apar echipe fără o identitate bine precizată, de situația financiară reală ce să mai vorbim. De exemplu, nu se știe precis cum se numește echipa Viitorul. Viitorul Constanța sau Viitorul Ovidiu? Marea majoritate se mulțumesc s-o numească Viitorul lui Hagi.

Un alt aspect îngrijorător este starea gazonului. Cum se explică faptul că la Arena Națională se schimbă gazonul la fiecare șase luni de zile? Pe lângă toate acestea apar în campionatul nostru jucători de o valoare îndoielnică, în general liberi de contract din ligile inferioare ale campionatelor serioase din Europa.

Toate acestea duc la erodarea fotbalului nostru. Peste trei săptămâni se va disputa partida România – Serbia. Antrenorul echipei naționale, Cosmin Contra, se confruntă cu probleme de lot, deoarece după disputarea a patru etape de campionat, nu s-a remarcat în mod deosebit nici un jucător, așa că probabil va apela la jucătorii români aflați în străinătate.

Echipele românești aflate în preliminariile Europa League au șansele lor de calificare, dar care nu sunt prea încurajatoare. Clubul FCSB, care se laudă cu transferuri răsunătoare, a achiziționat doi jucători, Rusescu și Latovlevici, care de fapt reprezintă niște reveniri și care nu prea au jucat cam de multișor. Nici CFR Cluj nu se poate lăuda cu prea multe realizări în această direcție.

Universitatea Craiova a achiziționat un jucător paraguayan, lăudat de toată lumea, care s-a accidentat la primul antrenament, deoarece numai jucase de vreo doi ani. Așa că Marcel Popescu filosofează degeaba. Ar fi bine să-l determine pe antrenorul Devis Mangia să învețe să vorbescă limba română, deoarece limba italiană este soră bună cu a noastră.

În campionat, echipele nou promovate pierd puțin teren, chiar dacă au avut un start încurajator. Ultima clasată, FC Voluntari, scapată de la retrogradare de arbitrul Sebastian Colțescu, va reuși cu siguranță o nouă salvare in extremis, mai ales că-i are în staff pe Mircea Rădulescu și pe Ioan Andone, iar primarul Pandele are suficienți bani să-i plătească pe toți.

O surpriză plăcută o constituie echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, care are un lot echilibrat și un antrenor priceput, Eugen Neagoe.

În liga a doua, CS Târgoviște, o eternă candidată la promovare, aremaximum de puncte după două etape alături de morganatica echipă Energeticianul. Patronul cestei echipe a mai înregimentat o echipă sub egida sa, pe Pandurii Târgu Jiu.

ASU Politehnica a avut ghinionul să le întâlnească pe cele două clasate în campionat, înregistrând două înfrângeri. Pe parcurs lucrurile se vor limpezi și echipa va avea alt parcurs. ACS Poli, până nu de mult aflată în atenția tuturor, acum uitată de toată lumea, nu reușește să se regăsească, neizbutind decât un rezultat de egalitate cu Dacia Brăila pe teren propriu.

UTA, aflată pe renovata arenă Motorul, a reușit o victorie dătătoare de speranțe în fața echipei Farul Constanța. Tânărul fundaș lateral Paul Copaci a reușit să marcheze două goluri, dovadă că UTA a atacat cu toate liniile. Cea mai bine clasată echipă din zona noastră este Ripensia pe care o așteaptă două jocuri dificile cu ACS Poli și cu UTA.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: