Iulian Prodana: ”Chiar vor fi câțiva care vor face deplasarea și la Călărași”. ASU Politehnica deschide vineri etapa 29, Prodana singur la Dunăre. Declarații Dur-Bozoancă, Motreanu

În sezonul trecut, primul pentru ASU Politehnica în Liga 2, Dunărea Călărași s-a numărat între cele două echipe învinse tur-retur de ”violeți”, alături de Metalul Reșița. În actuala ediție, timișorenii completau pe 30 septembrie o serie de 4 apariții fără succes în eșalonul secund, șir depășit cu 5 similare în retur, prin a ceda cu 0-1 pe ”Dan Păltinișanu” elevilor lui Dan Alexa, care se apropiau la 3 puncte în acea etapă a X-a de ex-liderul Hermannstadt, reducând handicapul cu două puncte. Dunărea n-a mai pierdut însă de-atunci și are acum 3 avans față de sibieni, înaintea rundei 29, inaugurată la Călărași vineri 13 aprilie de la ora 17.

Deplasare prefațată astăzi de la orele 13:15 de antrenorul secund al alb-violeților, Iulian Prodana, și de portarul Cosmin Dur-Bozoancă respectiv fundașul lateral Radu Motreanu. Ultimul, titular în răsturnarea de scor din precedentul duel direct la Dunăre, 2-3 de la 1-0 la pauză, Birău înscriind în minutul 51, Constantinescu în minutul 56 din penalty iar Bădăuță în cel de-al treilea minut de prelungiri, triumf după care ASU Politehnica se apropia de trupa din Călărași la două locuri și 4 puncte în a doua jumătate a ierarhiei Ligii 2.

Tot în repriza a doua s-a desprins ASU Politehnica și mai detașat în returul din primăvara trecută, 4-1 (1-1) pe 6 mai în etapa a 33-a, Ghinescu punctând puțin înaintea pauzei iar Blănaru de două ori la reluare, când a mai marcat și Vucea, succes în urma căruia bănățenii se aflau la 4 locuri și 10 puncte în urma Dunării, care avea să încheie sezonul a opta.

Cu totul alta este situația Dunării în actuala ediție a Ligii 2, elevii timișoreanului Alexa fiind de neînvins după eșecurile afară din etapele 1 și 3, cu 4-1 la Clinceni și 2-1 la Sibiu pe 5 și 19 august 2017. Iar în noul an 2018 au adăugat doar victorii pe teren propriu, 2-1 cu CS Afumați, 2-0 cu Sportul Snagov și 2-1 cu UTA, remizei albe din derby-ul acasă care inaugura sezonul de primăvară, 0-0 în returul cu FC Hermannstadt.

Din partea timișorenilor, care cu Antonio Foale la cârmă au remizat recent 1-1 la Mioveni, apoi au spulberat pe Metaloglobus la București, cu 5-0, și au cedat în aceeași deplasare cuplată în zona capitalei cu 2-1 la CS Balotești, cea de-a treia ieșire peste munți în 2018 a fost prefațată astăzi de Iulian Prodana, antrenorul secund: ”În primul rând e o deplasare la Călăraşi, pe terenul unei echipe foarte bune, care e pe locul unu, care pe teren propriu are 12 victorii și două egaluri în acest sezon. La fluierul de start avem însă șanse egale, 50-50%, și sperăm să facem un joc bun! De ce nu, să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv?!”

Prodana a explicat lămuritor că ”domnul Toni Foale, colegul meu, trebuie să rămână să se opereze la ochi, de cataractă, iar colegul meu Ionuț Iacob – antrenorul cu portarii, are programată o deplasare în Austria, la un turneu cu grupa lor de juniori. Voi fi așadar singur în staff-ul tehnic. Sper să le pot suplini absența celor doi și să reușim un rezultat cu brio la Călărași!”

ASU Politehnica a avut 3 juniori înscriși pe raportul de joc al victoriei cu 2-1 din Vinerea Mare cu CS Afumați: ”Chiar vor fi câțiva care vor face deplasarea și la Călărași! Unul dintre obiectivele fixate de Universitatea Politehnica și de Druckeria este promovarea juniorilor din propria pepinieră. De altfel, am început acest lucru și cu vechiul staff, care și-a pus amprenta pe integrarea juniorilor la antrenamentele primei echipe și chiar i-au folosit la câteva meciuri amicale, chiar la echipa mare. S-ar putea ca pe lângă cei care au fost pe foaie la meciul cu Afumați, să mai fie doi copii în lot, să facă deplasarea pentru partida de vineri. Încă mai analizăm şi vedem care este situaţia…”

Despre fruntași, Prodana a spus că „au câțiva jucători de certă valoare, de elită, chiar unul dintre ei e și golgeterul campionatului, Valentin Alexandru, care a marcat 19 goluri dacă nu mă înşel în acest sezon. Ar mai fi Doman, Dobrosavlevici, care a jucat la noi, mai sunt Țenea, Șandru, deci au un lot foarte valoros și merită primul loc. Merită promovarea și ei, și Hermannstadt, care se bat la promovare şi vor să promoveze cu doi antrenori din zona Timişoarei, zona Caransebeşului… Toată stima pentru ei!”

Portarul titular Cosmin Dur-Bozoancă a remarcat la rândul său că ”Dunărea este echipa de pe primul loc, cu un parcurs foarte bun, dar şi noi venim după o victorie și sperăm să venim cu un rezultat pozitiv din această deplasare. Dacă vom reuşi acest rezultat pozitiv, asta ne va da în continuare o motivare în plus pentru meciurile următoare, care mai sunt de disputat, având în vedere că cel următor este cu UTA. Mă simt bine, chiar foarte bine, chiar şi la primul interviu am spus că m-am integrat foarte bine în echipă, am mai spus că îmi doresc să joc meci de meci, iar până acum am reuşit, sper să fie la fel şi în continuare. Pentru un jucător care joacă în liga a doua, este foarte bine pentru orice tânăr care are nevoie de meciuri şi de minute!”

A mai vorbit astăzi și Radu Motreanu, care a explicat că ”este un meci dificil, o deplasare lungă pentru noi. Din păcate avem câţiva jucători suspendaţi şi accidentaţi, dar sunt convins că jucătorii care vor intra în teren vor reuşi cu succes să-i suplinească pe cei absenţi şi împreună să facem un joc frumos şi spectaculos, care să ne aducă punct sau puncte de-acolo. Fiecare meci din liga a doua este un meci greu, în special cu cei de la Călăraşi, care vin cu mijloace de apărare şi joacă ofensiv, dar trebuie să fim atenţi şi cu o concentrare bună putem scoate un rezultat bun. Clasamentul o dovedeşte că ei sunt cei mai buni, este echipa cea mai bună din campionat, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne subestimăm, ci noi mergem acolo să ne facem jocul şi să vedem ce putem obţine. Nu cred că ei ne vor subestima, după cum eu îl cunosc pe Dan. Eu am lucrat cu el, e antrenorul care m-a debutat la 14 ani, nu subestimează echipele şi încearcă tot timpul să-şi impună punctul de vedere şi să impună o atitudine pozitivă jucătorilor în vestiar”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: