Jimbolia, gol cu primul atac, Dumbrăviţa, succes în ultima fază

Plusul de experienţă şi concentrare a debalansat derby-ul din preajma podiumului în chiar ultimele sale secvenţe, CS Dumbrăviţa adăugînd succesului din etapa intermediară şi un 2-1 smuls de Zoli Kovacs în prelungirile deplasării la Jimbolia, unde „mînjii” lui FC Marcel Băban, încă îmbătaţi de euforia înfrîngerii liderului, au cedat pentru al doilea week-end la rînd, deşi au deschis scorul încă din primele secunde ale partidei din runda a 27-a a Diviziei D Timiş.

Dumbrăviţa lui Florin Macavei este la al 6-lea succes în 2012

A fost FC Marcel Băban Jimbolia – CS Dumbrăviţa 1-2, jimbolienii urmînd a juca în runda a 28-a deja joi de la ora 18, la Chişoda. Paradoxal, învingătorii liderului din Lugoj au fost singurii învinşi pe teren propriu în etapa de sîmbătă, a 27-a.

„A fost prea aproape de dificilul joc cîştigat cu CSM Lugoj şi au fost greu de montat după un asemenea succes. Nu aş putea generaliza că întreaga echipă a jucat mai modest dar au apărut momente de relaxare, exploatate de adversar. Unii au jucat bine şi astăzi dar dacă nu joacă toţi, ca o echipă… Surpriza a venit în prelungiri, cînd am primit golul înfrîngerii”, ne-a spus după 1-2 antrenorul Octavian Popescu, explicînd nevoia de consistenţă şi continuitate: „Nu este normal să abordeze jocurile în mod diferit, fotbalul este acelaşi, şi meci de meci trebuie tratat cu responsdabilitate. Iar cine crede că este vedetă după victoria cu Lugoj, se pierde…”

Dionisie Hîrdău a marcat deja în primul minut, în urma unui pressing efectuat de gazde, pe fondul căruia fundaşul central al Dumbrăviţei a alunecat, dîndu-i posibilitatea juniorului din generaţia 1995 să „ciupească” balonul şi să deschidă scorul: 1-0. FC Marcel Băban n-a mai reuşit însă să conserve rezultatul, ca şi cu 3 zile înainte, iar Moga a semnat egalarea în urma unei faze fixe, cu recentare în careu, lobînd peste Pap. Iar cînd puţini se mai aşteptau, în prelungiri, Pană a recuperat balonul în propria sa zonă de fundaş stînga, a avansat şi a speculat pasul înainte eronat efectuat de gazde, lansîndu-l pe un contraatac pe Zoli Kovacs, care a adus victoria: 1-2.

„Un meci foarte bun, şi de-o parte şi de alta, cu o echipă gazdă dezinvoltă, care aleargă mult. A fost unul dintre cele mai bune jocuri la care am fost părtaşi în acest retur. Şi noi am jucat destul de bine şi i-am prins în ultima fază, prin experienţa superioară. Ei au dominat 10-15 minute după pauză. Terenul a fost foarte bun, ceea ce ne avantajează, atunci echipa joacă”, ne-a spus antrenorul Florin Macavei, de la învingători.

FC Marcel Băban Jimbolia: Niţă (Sima), Rus (Sava), Moldovan (Hîrdău). Pe bancă: Doda, Coşa, Ioniţă, Ciubotariu.

CS Dumbrăviţa: Miklos – Şofronea (Terlai), Moga, Vlaic, Pană – Şurpanu, Bîrsanu, Homan (Todor), Duma (Moisuc) – Zoli Kovacs, Giurgiu (Iszak). Pe bancă: Puiu – Ciubotariu.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru

 


Alte articole legate de acest subiect: