UTA Bătrâna Doamnă – Sepsi Sfântu Gheorghe 2-1 (1-1): joaca de-a destinul

Această partidă de la încheierea etapei a 29-a în Liga 2 a fost importantă pentru ambele formații: o eventuală victorie a arădenilor îi menţinea în lupta pentru promovare, în timp ce pentru oaspeţi un succes le-ar fi consolidat poziţia secundă în clasament.

A rezultat un meci interesant, cu faze şi ratări la ambele porţi. Echipele au fost susţinute pe tot parcursul partidei de două galerii civilizate şi entuziaste, chiar dacă exprimarea a fost bilingvă.

Arădenii au început curajos meciul, atacând poarta lui Niczuly. Efectul s-a remarcat imediat şi chiar din primele minute au obţinut un penalty transformat cu siguranţă de Alin Gligor. Issa Thiaw a fost înger şi demon pentru oaspeţi, el provocând lovitura de pedeapsă şi egalând pentru Sepsi.

În general, cei din Sfântu Gheorghe au răspuns cu un joc elaborat, cu trasee bine stabilite, prezentând mereu pericol pentru poarta lui Miron. Mai mult, ei şi-au permis luxul de a rata o lovitură de la 11 metri prin vedeta Hadnagy. Şi cum soarta nu iartă, arădenii reuşesc golul victoriei. Stahl a avut momentul lui de inspiraţie şi i-a aşezat mingea pe cap lui Adrian Petre. Oaspeţii au revenit în atac, dar nu au mai avut prospeţimea necesară, chiar dacă au ratat două-trei mari ocazii de gol.

În concluzie, cei din Sfântu Gheorghe s-au dovedit victimele propriilor erori, ceea ce i-a costat foarte mult: UTA Bătrâna Doamnă – Sepsi 2-1. Arădenii au meritat victoria şi astfel se menţin în lupta pentru locurile 2-3, având în continuare o deplasare sâmbătă la liderul Juventus București și apoi un meci acasă cu Olimpia Satu Mare, pe când gruparea din județul Covasna va primi vineri de la ora 16 vizita lui ASU Politehnica în uvertura etapei 30 și ulterior o ieșire la Balotești. Alb-roșii arădeni se vor îndrepta spre încheierea sezonului cu 3 deplasări la rând, la Călărași, Clinceni și Timișoara, urmate de două apariții finale în propriul județ, cu CS Balotești și Chindia, în jur de 3 iunie.

Laurenţiu Roşu: „Am câştigat un meci important pentru noi. Am ştiut că vom întâlni un adversar bun, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu vom renunţa la lupta pentru promovare.”

Valentin Suciu: „Am pregătit acest joc cu mare atenţie, dar nu am reuşit mai mult din cauza propriilor noastre greşeli.”

Sâmbătă, 15 Aprilie 2017; stadion: Otto Greffner Şiria; teren: denivelat; spectatori: 1.000.

Au marcat: 1-0 A. Gligor (min. 4) din lovitură de la 11 metri în urma unui fault inutil al lui Issa în careu asupra lui Strătilă; 1-1 Issa (min. 11) a şutat pe sub Miron în urma unei pase eficace a lui Răduţoiu; 2-1 Petre Adrian (min. 67) cu capul din careul mic la o centrare a lui Stahl.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Mevlan, Manea, Gligor (cpt.), Copaci (min. 73 Filaret) – Strătilă (min. 58 Stahl), Chindriş, Tănase, Andor (min. 56 Munteanu) – Petre Adrian, Curtuiuş.

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Pe bancă: Barna, Copil, Piccioni, Vâlceanu.

Sepsi Sfântu Gheorghe: Niczuly – Răduţoiu, Ursu, Damian, Olteanu – Ghinga, Burlacu (min. 72 Ene), Thiaw Issa, Manole (min. 56 Huiban) – Greu (min. 81 Jakab), Hadnagy (cpt.).

Antrenor: Valentin Suciu.

Pe bancă: Fejer, Dumbravă, Iovu, Chiş.

Cartonaşe galbene: Miron, Copaci, Petre Adrian, Filaret; Ursu, Ghinga, Thiaw Issa, Huiban.

Arbitri: Iulian Dima (Bucureşti) – Florin Badea (Râmnicu Vâlcea), Alexandru Midvichi (Bucureşti). Rezervă: Nagy Vladimir (Aiud). Observatori: Cristian Petropoulos (Alba Iulia), Dan Monea (Aiud).

Rezultatele etapei a 29-a în Liga 2, clasamentul la zi și programul rundei 30, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: