Joc absolut nebun! Alex Coviț, 5 goluri în ASU Politehnica – CSM Școlar Reșița 5-6 (5-2). Nocturnă de la 12, gol de la mijloc, bare, o bucurie cu bandaj și spitalizare: FOTO

Dacă zilele trecute seceta de goluri bântuind fotbalul românesc a fost ca și totală, în schimb astăzi la amiază, pe terenul sintetic al Bazei II – UPT s-a deschis brusc robinetul iar golurile au curs șuvoi, unul mai spectaculos decât celălalt, într-un duel de podium din cadrul etapei a 24-a în Seria 7 a Campionatului Național FRF sub 19 ani.

Ceva a plutit în aer încă dinaintea partidei juniorilor mari de la ASU Politehnica și CSM Școlar Reșița, dacă era să te iei după aspectele că meciul a început cu o întârziere de 10 minute, având de-a face cu brigada de arbitri, sau că deși era miezul zilei instalația de nocturnă era în funcțiune. Deficiență semnalată de rezerva de arbitri Gheorghe Blaj și preluată spre rezolvare de antrenorul juniorilor B al gazdelor, Flavius Nastor, ale cărui diligențe au dat roade, în sensul că după circa 10 minute nocturna a trecut în poziție pe loc repaus, luminând însă ulterior cu  intermitențe. De exemplu între minutele 40 și 45…

Dar odată meciul pornit, eficacitatea a fost la rang major. Încă din minutul 14, când Neamțu a șutat de la 25 de metri în transversală, Țurcaș urmărind atent și înscriind de la 12 metri, direct în vinclu: 1-0.

Fază similară în minutul 20, tot cu Neamțu la pupitru, șutul său fiind respins de portar, dar tot în calea lui Țurcaș, omul potrivit la locul potrivit, care, pe fază, de la 7 metri lateral, a marcat la colțul lung: 2-0.

Aveau să câștige în sfârșit și gazdele în acest duel direct, după ce primele două confruntări din actuala campanie se sfârșeau la limită în favoarea vizitatorilor? Într-adevăr, reșițenii câștigau pe Bega cu 1-2 în 21 septembrie 2016, în etapa a șasea, iar alb-violeții se revanșau cu 2-3 în Caraș-Severin pe 6 noiembrie, echilibrul dintre grupările de podium regăsindu-se și în liniile de clasament, 10 1 3 47-17 și 31 de puncte pentru timișoreni respectiv 10 0 4 39-17 și 30 de puncte pentru cei din Valea Domanului.

Ceva îți spunea în schimb că n-avea să se încheie remiză, faptul conturându-se la mustață. Dar până atunci a fost vorba despre un veritabil scenariu de film de acțiune…

Căutând să profite de faptul că liderul cu 34 de puncte LPS Sebeș stătea în runda în curs, cele două grupări bănățene au aruncat totul pe cartea atacului, iar minutul 29 a adus alt gol, dintr-o lovitură liberă de la 45 de metri, executată de Drăghici înalt în careu, de unde, cu capul, Dincă a reluat în dreapta portarului: 2-1.

Marcatorul Dincă s-a ales puțin mai apoi cu un cartonaș galben, după un al treilea fault consecutiv, asupra lui Copoeru, o talpă pentru care centralul ar fi putut să-l elimine, cum de altfel a solicitat tabăra gazdă, însă din lovitura liberă tot a rezultat ceva, și anume încă un gol al ”violeților”. Neamțu a surprins portarul reșițean prea ieșit dintre buturi, și l-a taxat imparabil sub transversală, nu de altundeva decât de la mijlocul terenului: 3-1 în minutul 40.

Putea fi chiar 4-1 în minutul 37, când Ciontu a șutat de la 20 de metri lateral stânga, la colțul lung, balonul ștergând cadrul porții, pe la vinclu. Dar a devenit în minutul 38, când Copoeru a șutat de la 22 de metri perpendicular pe buturi… 4-1.

Scor cu care n-a fost însă de-acord Alex Coviț, care poate puțin ar fi anticipat că în minutul 41 își va începe un antologic recital. A driblat 2-3 adversari în careu și de la 10 metri a pus latul: 4-2.

Se părea însă că orice ar face reșițenii, ASU Politehnica ar face mai bine, același Țurcaș marcând din nou și în minutul 45, cu un șut de la 16 metri la colțul lung. 5-2 sub lumina reflectoarelor, la ora 13, după primele 45 de minute.

După pauză, sarabanda golurilor a continuat, dar cu o exclusivitate. În minutul 49, Alexandru Coviț a redus din handicap de la 12 metri, la colțul lung: 5-3.

Buda a ochit apoi și el transversala pentru timișoreni, de la 22 de metri, în minutul 60, iar cum se întâmplă în fotbal, plasa a fost scuturată în schimb de vizitatori. În minutul 63, când același Alex Coviț, scăpat singur cu portarul, l-a taxat de la 10 metri, sub transversală: 5-4.

Toată cavalcada golurilor a fost brusc stopată în minutul 65 de o dublă accidentare survenită în terenul oaspeților la un duel aerian Anițoiu – Copoeru, ce a necesitat intervenția urgentă a medicului. Copoeru a fost cusut dar în cazul lui Anițoiu lovitura la cap a fost mai puternică. Juniorul reșițenilor sângera și a fost solicitată o altă Ambulanță, sosită de la Spitalul Județean, care, după acordarea altor îngrijiri medicale la fața locului, l-a și luat cu destinația Urgențe, însă abia după ce adolescentul cu capul bandajat a ”explodat” într-un gest de bucurie solidară. Anițoiu, cu toată durerea și îngrijirile de care avea parte, s-a ridicat dintr-o dată de pe margine și dus a fost la meleul bucuriei golului egalării. Semnat pe-atunci de același Alex Coviț cu latul, de la 6 metri, după o bâlbâială în careu: era 5-5 în minutul 69.

Finishul părea a fi al poliștilor, de la care, în minutul 83, Muj a șutat de la 16 metri puțin peste transversală, iar Neamțu a ratat în minutul 86 cu poarta goală, în fața căreia, dacă punea latul, era poate câștigător.

Dar cum spuneam, nu era loc de remiză… Iar minutul 90+4 a adus ultima lovitură din partea lui Alexandru Coviț, din careu, după un corner și o reluare cu capul respinsă de portar. El a pus latul și… 5-6. Absolut dramatic.

*

ASU Politehnica Timișoara U19 – CSM Școlar Reșița U19 5-6 (5-2)

ASU Politehnica (antrenor Tiberiu Brîndescu): 12. Caius Imbrescu – 3. David Nicorici, 5. Adrian Titu, 6. Deian Tismănaru, 13. Ondrei Iakab (70, 15. Adelin Țenche), 17. Adrian Vlădic, 7. Laurențiu Copoeru (65, 21. Ionuț Muj), 8. Ionuț Buda (80, 18. Alexandru Grigoraș), 19. Alexandru Ciontu (80, 11. Raul Fluture), 10. Darius Neamțu, 23. Denis Țurcaș.

Rezerve: -.

CSM Școlar Reșița (antrenor Dan Potocianu): 1. Alexandru David – 2. Claudiu Iancu, 5. Denis Dincă, 3. Mătuschka Anițoiu (65, 13. Sebi Coviț), 18. Herman Bona, 6. Andrei Doban, 9. Milos Krkelic (88, 17. Vlad Geambașu), 10. Alexandru Coviț, 15. Florin Călin, 7. Cosmin Epure, 16. Radu Drăghici.

Rezerve: 8. Marius Ivan, 15. Adrian Holovcici, 19. Vali Giurbinca.

Dan Potocianu: ”Dedic această victorie lui Gheorghița Binder, care s-a dus în ceruri… Iar doar o divinitate a putut aduce o asemenea răsturnare de scor. Felicit băieții pentru atitudine și voință, căci au reușit să întoarcă un asemenea deficit! Mă așteptam la un asemenea joc frumos dar nu cu atâtea goluri!”

Tiberiu Brîndescu: ”Băieții au jucat bine și scorul la pauză spune totul, dar de la acea accidentare nefericită parcă le-a căzut plumb în ghete. Chiar și mie mi s-a făcut pielea găină la acea accidentare. Puteam tranșa jocul până în acel minut, cu 2-3 ocazii clare de a marca, și dacă nu mă înșel cu două sau trei bare, dar asta e. Felicit pe reșițeni că nu s-au dat bătuți!”

Arbitri: Andrei Pirtea – Rareș lakatos, Ionuț Cheregi – toți din Oradea. Rezervă: Gheorghe Blaj.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: