Jocul cu focul: UTA – Astra Giurgiu 0-6 (0-2)

Este destul de dificil să analizezi un joc în care arădenii au fost surclasați la un scor aproape neverosimil de Astra, o echipă care până mai ieri era codașa clasamentului. Situația echipei UTA este puțin mai complicată decât se încearcă să se minimalizeze cauzele.

După mult așteptata promovare din vară, timpul fiind relativ scurt până la începerea noului campionat, tandemul Apostu – Balint a adus mai mulți jucători, unii dintre ei neavând o valoare certă. Au urmat câteva jocuri cu rezultate bune, ceea ce a făcut să fie uitate aceste aspecte.

Iată că ultimele patru partide au scos în evidență aceste carențe. În plus, antrenorul Balint a făcut o greșeală atunci când a anunțat renunțarea la mai mulți jucători înainte de sfârșitul turului. Acest anunț a avut efect de bumerang și rezultatele s-au văzut.

Despre jocul propriu-zis nu sunt prea multe de spus, doar că Budescu a făcut cam ce a vrut pe teren pentru oaspeți, reușind un hat trick spectaculos, în timp ce jucătorii echipei gazdă și-au demonstrat neputința, înregistrând al patrulea eșec la rând. Iar joi s-ar aniversa două luni de la unica victorie pe teren propriu, 1-0 cu Chindia în urmă cu 7 etape.

Ultima impresie pe anul 2020, negativă, bilanțul meciurilor jucate acasă de UTA în turul sezonului de toamnă fiind apăsător: 7 1 2 4 5-14 5 puncte din 21 posibile. Bilanțul în deplasare, pozitiv, a asigurat clasarea pe un loc în zona mediană a ierarhiei Ligii 1 după 15 etape, arădenii fiind urmați tocmai de… Astra.

Clasamentul elitei, rezultatele, pe coloana datelor tehnice. 

*

UTA – Astra Giurgiu 0-6 (0-2) 

Au marcat: 0-1 Riza (min. 7) cu un șut din careu la o greșeală a lui Bustea; Budescu (min. 19) din lovitură de la 11 metri în urma unui fault al lui Roumpoulakou în careu asupra lui Montini; Budescu (min. 63) din lovitură de la 11 metri la un fault al lui Bustea asupra lui Stahl în suprafața de pedeapsă; Budescu (min. 77) cu un șut din apropiere; Azulay (min. 82) cu un șut de la vreo 10 metri; Azulay (min. 84) după ce a ascăpat singur spre poartă și a șutat din apropiere.

Arad, luni 21 Decembrie 2020 ora 17.30; stadion Francisc Neumann; teren acceptabil.

UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Da Silva, Roumpoulakou (min. 46, Tomozei) – Tescan (min. 46 D. Rusu), Isac (min. 33 N. Roșu), Albu, Buhăcianu (min. 78 C. Popescu) – C. Rus (cpt.) (min. 72 Morar), Hora.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Fl. Ilie, A. Ioniță, Oroian.

Astra Giurgiu: Lazăr – De Sousa, Graovac, Găamn, Radunovic – Crepulja – Bruno, V. Gheorghe (min. 72 Balaure), Budescu (cpt.), Riza (min. 15 Montini, min. 62 Azulay) – Stahl (min. 72 D. Gheorghe).

Antrenor: Eugen Neagoe.

Pe bancă: Popa, R. Moise, Dima.

Cartonașe galbene: Roumpoulakou, Da Silva, Bustea (2).

Cartonaș roșu: Bustea.

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Marius Marica (Bistrița), Valentin Dumitru (Gherghița – Prahova). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observatori: Ion Marin (București), Ioan Onicaș (Zalău).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: