Juniori B, în play-off. ACS Poli Timişoara – LPS Banatul 0-2, umbrit de găzduirea derby-ului local pe acelaşi deteriorat teren sintetic

Liderul Seriei 6 în Campionatul Naţional de juniori B, LPS Banatul, a mai făcut un pas spre calificarea la turneul zonal-semifinal, de care-l mai desparte doar alte 3 jocuri, trecînd prin goluri pe final de reprize pentru a treia oară în acest sezon de concitadinii de la ACS Poli, 0-2 în etapa a 3-a şi ultima a turului în faza play-off 1-4 a zonei noastre, dar găzduirea tocmai acestui derby juvenil al Timişoarei pe aceeaşi suprafaţă sintetică tot mai erodată este complet de neînţeles…

Deşi în inferioritate numerică din minutul 15, LPS s-a impus prin golurile mijlocaşilor de bandă, dar întrebarea în privinţa găzduirii acestui joc „pe sintetic” rămîne stînjenitoare pentru ACS Poli Timişoara.

Vremea era excelentă şi îmbietoare pentru un joc pe iarbă naturală iar terenul 1, adiacent şi omologat pentru găzduirea de competiţii oficiale, disponibil într-o duminică după-amiază, aşa încît un meci al juniorilor B ai oraşului merita probabil altceva. De parcă n-ar fi de ajuns că unii juniori acuză deja dureri articulare şi ale tendoanelor, deloc de mirare în condiţiile numeroaselor antrenamente desfăşurate pe terenul sintetic din complexul „Dan Păltinişanu”, acestora nu li s-a pus la dispoziţie nici măcar cu această ocazie un gazon natural, variante existînd în ciuda desfăşurării anunţate din timp a Cupei Hagi Danone pe terenul „Ştiinţa”.

Dar la un club care îşi trimite juniorii B în cea mai lungă deplasare din play-off, la Târgu Jiu, cu un vehicul cu 19 locuri şi fără o cală de bagaje, în consecinţă ACS Poli limitîndu-se la convocarea a doar 16 componenţi şi călătorind cu genunchii „la gură”, nu mai trebuie aşadar să fie de prea mare mirare că un simplu demers pe hîrtie, de a notifica schimbarea terenului gazdă, poate sta în calea… săririi unui gard, de pe terenul sintetic pe cel cu iarbă.

Asta dacă tot nu s-a luat în seamă ceea ce sugeram în repetate rînduri aici, şi anume că există varii terenuri disponibile, Colterm, Ştiinţa, chiar „Dan Păltinişanu”, dar măcar acest „Teren 1”, pentru ca şi juniorii B şi A ai clubului să evolueze în condiţii optime. Iar argumentul că tinerii s-ar fi obişnuit cu această suprafaţă de joc este invalid, din contră, această „obişnuinţă” putîndu-le aduce prejudicii fizice pe termen lung.

În fine…

Ultima etapă din turul play-off-ului a adus faţă în faţă cele două timişorene, ACS Poli şi LPS Banatul, de la gazde absentînd Yazji – suspendat, precum şi Balaure, avansat la echipa juniorilor A, învinsă astăzi în premieră în acest sezon, la Reşiţa, cu 2-0, tot în etapa a 3-a din play-off-ul Seriei a şasea, dar care gazde au apelat în schimb la 2 juniori C de generaţia 1998, Totic şi Friedrich, un fundaş central de picior stîng titularizat la acest nivel, componenţi ai lotului naţional, precum şi la 5 jucători de 1997 şi patru de 1996, ceea ce constituie un lucru îmbucurător pentru cei mai tineri, care pot astfel evolua la o categorie superioară de vîrstă.

Iar jocul a început destul de bine de ambele părţi, cele două echipe reuşind faze frumoase, încheiate cu şuturi la poartă, doar că un atac violent al lui Petri la Totic, în minutul 15, a înnourat puţin ambianţa, fundaşul stînga al liderului aliniat de profesorul Claudiu Arba văzînd cartonaş roşu.

Cei de la LPS au strîns însă rîndurile, reuşind să se organizeze bine în faza defensivă şi să pună stăpînire pe mijlocul terenului, ca o dovadă a experienţei superioare. De fapt, după eliminare, cei care s-au dovedit mai incisivi au fost oaspeţii favoriţi, Livan driblînd şi portarul şi intrînd în careu, unde l-a întors şi pe Mărghitan, trimiţînd însă pe lîngă poartă. Oportunitate care a anunţat însă golul, căzut la momentul oportun, exact înaintea pauzei, în minutul 39, în urma unei lovituri libere de pe stînga, expediată de Gaidoş în careu, la care apărătorii acesişti nu s-au arătat a fi hotărîţi şi Brînduş a profitat de indecizie: 0-1.

Mai hotărîtă să încerce înscrierea unui gol, echipa pregătită de Roberto Ivan a început mai bine partea secundă, dar imprecizia şuturilor sau interevenţiile lui Ristea au păstrat scorul înregistrat la pauză, „libera” executată de Simionov şi salvată din vinclu de Ristea fiind sugestivă în acest sens. Şi cum ocaziile se răzbună, minutul 75 a adus dublarea avantajului „Banatului”, care şi-a asigurat toate cele 3 puncte, prin Livan, care a luat o minge pe cont propriu şi a trimis-o în careu uşor din lateral dreapta, aceasta nimerind transversala şi căzînd pe teren, moment în care asistentul a indicat centrul terenului iar centralul arădean a validat golul la semnalizarea ajutorului său: 0-2.

ACS Poli rămîne totuşi cu această promovare a lui Friedrich, cu o prestaţie foarte bună şi încurajatoare, pentru care merită felicitat aportul antrenorului Sorin Vlaicu, de la juniorii C, dintre care şi alţi tineri, ca Motreanu ori Dragomir, par a fi în vizorul unei promovări la juniori B, pe cînd LPS Banatul îşi vede de drum spre turneul semifinal de luna viitoare…

Ar mai fi trei paşi, mai întîi la Hunedoara iar apoi la Tîrgu Jiu, după care în returul cu ACS.

*

ACS Poli Timişoara: Rusu – Marghitan, Jivcovici, Friedrich, Gligorovici – Dalea, Stolojescu – Totic, Buzducea, Simionov – Nicoară.

Au mai jucat Bercuci, Covaci, Pîrvulescu, Sorescu, Stan.

Pe bancă: Miculaş, Golda.

LPS Banatul: Ristea – Contescu, Mărginean, Horcea, Petri – Brînduş, Giuricici, Gaidoş, Livan – Radu, Alex Rus.

Au mai jucat Răzvan Rus, Mitre, Grunţă, Abu Tamer, Mailat.

Pe bancă: Cifor – Budriş.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Juniori B, în play-off. ACS Poli Timişoara – LPS Banatul 0-2, umbrit de găzduirea derby-ului local pe acelaşi deteriorat teren sintetic

  1. nesimtire spune:

    asa a fost tot timpul la ACS Poli,dar daca ai spus ceva toti sareau cu gura si ziceau ca ai ceva cu conducerea sau cu antrenorul…….nu-i pasa nimanui ca acesti copii au facut antrenamente pe sintetic……si daca cumva ar vrea sa plece copilul ca s-a saturat de nebunia de aici……stai putin ca nu se pleaca chiar asa,ca s-au investit bani in copil…..niste minciuni si bete in roate de n-ai vazut…….aici NESIMTIRE = IDIOTENIE…….. pacat ca sunt multi copii buni ,dar ……nepasarea unora……bine ca baga desteptul de la primarie bani aiurea la echipa mare si isi bate joc de copii care vin din urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = patru

 


Alte articole legate de acest subiect: