Juniorii B, detaşat: Marin, gol de ziua sa pentru ACS Poli, LPS Banatul administrează 7

Şi juniorii B ai cluburilor timişorene din Seria a V-a a Campionatului Naţional juvenil şi-au adjudecat avantajul terenului propriu în runda inaugurală a sezonului, de la ora 14.

Pe “Colterm”, ACS Poli a trecut cu 2-0 (1-0) de CS Metalul Reşiţa, un bun start înaintea unei luni viitoare în care, din 12 septembrie, componenţii Velcotă, Fridrich şi Motreanu vor fi vreme de peste două săptămâni sub steag “tricolor”, convocaţi la selecţionata naţională.

Marius Marin, de ziua sa de naştere, la împlinirea vârstei de 16 ani, a marcat în minutul 5 din penalty 16, acordat în urma unui henţ comis pe fondul insistenţei ofensive a lui Popan, iar Codrean a dublat avantajul în minutul 65, cu capul, venit din stânga, din centrarea lui Oprea de pe 6 metri.

Într-o formulă compilată, generaţiile 1998-1999, a căror reunire generează mari aşteptări, ACS Poli este înaintea unui sezon în care se speră la reeditarea ascensiunii juniorilor C, vicecampioni naţionali în urmă cu două luni. “Sper să şi confirme aceste aşteptări, toată lumea este încântată de ei ca individualităţi, dar sper să funcţioneze ca echipă şi să crească atât în plan individual cât şi colectiv”, a spus la final Robert Fruşa, antrenorul timişorenilor.

ACS Poli a câştigat în alcătuirea Mîndrea – Sporin, Cochinţu, Lazăr (75, Istrate), Fridrich – Marin (65, Popa), Popan (52, Codrean), Haruţ, Totic (74, Găvruţă), Oprea, Kokora (60, Sîrbu), pe bancă rămânând Contra şi Andrei.

Motreanu, convocat la echipa a doua, împreună cu Velcotă, n-a fost implicat astăzi, la fel ca şi Andreici, Dincă şi Podină, indisponibili. De bun augur, internaţionalul sârb Kokora a bifat o revenire după rupture care l-a ţinut departe de gazon.

ACS Poli va juca în etapa a doua la CS FC Hunedoara.

*

Ca şi la junior A, învingători cu 6-1, LPS Banatul s-a impus şi mai clar, 7-1 (3-0) cu CS FC Hunedoara, Copoieru marcând primele 3 goluri ale echipei profesorului Tiberiu Brândescu. Neamţu a adăugat două goluri iar Saizu şi Daniel Filip, câte unul.

Generaţia de 1998 a “Banatului” şi-a început en-fanfare viaţa în lumea juniorilor B, în componenţa Filip – David, Titu, Vasiliu, Vlădic, Nicorici, Copoieru (Ţurcaş), Bîce, Buda, Cupşa (Saizu), Muj (Daniel Filip), Aldea (Neamţu).

Pe bancă: Tătăran – Fluture, Holca.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: