Juniorii B de la LPS Banatul Timişoara, încă un pas sigur spre intrarea între cele mai bune 8 trupe din ţară

Juniorii B de la LPS Banatul Timişoara sunt primii care să smulgă un punct pe terenul Mioveniului în patrulaterul play-off al celor mai bune câte două grupări din Seriile 5 şi 6 după sezonul regulat al Campionatului Naţional al categoriei 1997-1998, după ce UTA Bătrâna Doamnă şi CS Universitatea Craiova cedau în Argeş în weekend-urile precedente.

LPS Banatul Timişoara, juniori B (1997-1998), pregătită de profesorul Ovidiu Vîlceanu: lider în play-off-ul turneului intermediar zonal al Seriilor 5-6 înaintea ultimei runde, acasă cu "Bătrîna Doamnă"

Elevii lui Ovidiu Vîlceanu au remizat 1-1 la CS Mioveni, în etapa a 5-a şi penultima a turneului, fiind la un joc distanţă, şi acesta acasă, duminica viitoare, cu UTA Bătrâna Doamnă, de calificarea în turneul semifinal al Naţionalului juniorilor B.

„Îl consider şi pe acesta drept un punct câştigat, pe terenul unei echipe bune, dar am arătat că alcătuim o formaţie puternică şi care ar merita din plin calificarea din această fază. Am avut două deplasări grele în care n-am pierdut şi nici la Craiova nu cred că meritam să încheiem învinşi. Îi felicit pe băieţi pentru dăruire şi de-ar fi şi puţină şansă la această echipă, nu ne-ar strica!”, a spus Ovidiu Vîlceanu după meciul de la ora 14, din Argeş, ultimul în deplasările turneului pentru „Banatul” – B.

Într-o atmosferă incendiară, remarcabilă pentru un joc de juniori între tineri de 16 ani, şi care a contrastat cu liniştea mormântală dinaintea partidei, Mioveniul şi „Banatul” şi-au împărţit punctele, lăsând deschisă lupta pentru calificare. Totuşi, timişorenii rămân şi în continuare lideri.

În faţa unor amfitrioni susţinuţi şi de pe gard, şi care îşi aveau antrenorii răspândiţi în toate colţurile terenului, LPS Banatul s-a ţinut tare şi a preluat conducerea după pauză.

Timişorenii şi-au creat două-trei mari ocazii de a marca la 0-0, în minutul 44 Benzar trimiţând spre colţul scurt de la 15 metri dar ratând milimetric cadrul porţii, iar Pădurariu, foarte bun astăzi, ratând de puţin intercepţia la o altă incursiune a talentatului Benzar, care l-a servit spre colţul lung.

Deschiderea scorului a fost opera aceluiaşi Pădurariu, cu un şut de la 16 metri la colţul lung, după o frumoasă acţiune în minutul 44, egalarea survenind în ultimul sfert de oră, mai exact în minutul 67, 1-1, după un balon respins de fundaşii centrali ai Timişoarei în zona mărginaşă a careului mare, de unde argeşenii au ochit colţul scurt, cu şansă, lângă bară, printr-o „pădure” de picioare.

La 1-1 a mai scăpat spre gol Mailat, care a dispus de o altă şansă, reluare din vole, la serviciul lui Drăghici, dar oaspeţii s-au mulţumit finalmente şi cu al doilea draw la rând pe alte terenuri.

„Banatul” are acum bilanţul în play-off 5 2 2 1 12-9 8 puncte, fiind urmată de CS Mioveni, cu 5 2 1 2 6-6 7p, UTA 5 2 1 2 5-7 7p şi CS U Craiova, căzută de pe locul 2, cu 2 0 3 11-12 6 puncte.

LPS Banatul Timişoara, juniori B: Fişteag (bun în intervenţiile sale, precis la interceptarea loviturilor libere şi a centrărilor, 100% la acest capitol, în ciuda faulturilor la care a fost supus) – Nicola (57, Gîţ), Stupu, Boldea, Drăghici – Contescu (78, Grunţă), Stoian, Dîrnu (45, Gabriel Rus) – Mailat (72, Budriş), Pădurariu, Benzar.

Pe bancă: Ciobănică – Filip, Barbura.

Bună prestaţia brigăzii de arbitri, inclusiv cu o salutară semnalizare a unei poziţii de ofsaid la un atac argeşean soldat cu scuturarea plasei, golul fiind însă invalidat.

Mailat, proiectat în gard la finele unei faze, a suferit o accidentare la mână, iar Benzar este şi el uşor lovit, dar ambii sunt în cărţi pentru a se alinia la debut şi contra arădenilor.

În celălalt meci al zilei, UTA Bătrâna Doamnă – CS U Craiova 2-0. În ultima etapă se va mai juca şi CS U Craiova – CS Mioveni.

*

Juniori B, turneul de palmares 3-6: Pandurii Tg. Jiu – ACS Poli 0-0

Juniorii B de la ACS Poli Timişoara au încheiat sub scut deplasările din actualul campionat al Seriei 6, 0-0 la Târgu Jiu, pe sinteticul Pandurilor, antrenorul Robert Fruşa promiţând cu speranţe justificate că obiectivul creşterii şi lansării de tineri jucători de la acest nivel al piramidei juvenile a grupării prim-divizionare va avea rod în timp.

Fruşa a apelat astăzi de la ora 14, în etapa a 5-a a turneului de palmares al locurilor 3-6 în Seria 6 la Rusu – Motreanu, Cochinţu, Cherecheş, Podină – Marin, Sorescu (76, Golda), Lică (56, Andreici – un junior C de 1999 aflat la debut la juniori B), Totic (55, Codrean), Bîrnoi (65, Dincă), Velcotă, pe bancă rămânând Contra – Jivcovici şi Alexandru Lazăr.

Cu acest draw alb, ACS Poli juniori B rămâne în frunte, pe locul 1 în grupa 3-6, cu bilanţul 5 3 1 1 8-4 10 puncte şi 3 avans faţă de Pandurii, asigurându-şi practic poziţia şi locul 3 pe podiumul Seriei 6 la finele sezonului, dar Fruşa a remarcat că mai presus de rezultate este creşterea acestei generaţii.

„S-a reuşit un meci foarte bun, pe o căldură infernală, pe terenul sintetic care s-a încins, iar băieţii au evoluat într-un efort susţinut. Sunt mulţumit de prestaţia tuturor şi chiar îmi pare rău că n-am reuşit să avansăm într-o fază superioară, pentru că noi şi Pandurii am arătat că vrem să jucăm fotbal, cred că am fost cele mai bune formaţii din serie, preocupate să joace. Ne-am creat şi ocazii, a fost şi o bară, prin Sorescu, un posibil penalty neacordat la Lică, am arătat ca o echipă omogenă, pe terenul altei echipe omogene. A fost un meci între echipe neinteresate să apere un rezultat neimportant până la urmă”, a spus Robert Fruşa.

„Cu Reşiţa vizăm revanşa, pentru a încheia cât mai bine sezonul şi această fază, care cred că a fost mult mai utilă decât întreg campionatul, cu meciuri mult mai bune decât în cursul sezonului regulat. Sunt încrezător că echipa va reuşi să demonstreze anul viitor că are juniori talentaţi, care cred că o să fie un nume în fotbalul timişorean. Îi felicit pentru dăruire, într-un meci peste nivelul campionatului nostru de juniori”, a mai spus Fruşa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: