Juniorii Centrului Național de Pregătire doboară Șoimii

Mai degrabă pe drumuri, cu 8 deplasări la activ în turul campionatului, juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara au pus punct astăzi după prânz celor 6 apariții acasă din sezonul de toamnă în Seria a IV-a din Liga 3 de o manieră identică debutului pe teren propriu între seniori din etapa a II-a, cu un 3-2 tras la indigo după singurul succes anterior pe ”Banatul”, pe 1 septembrie cu nou-promovata ACS Ghiroda, de la ora 13 cu nou-promovata arădeană CS Șoimii Lipova.

Într-adevăr, juniorii de 2000 și 2001 ai Centrului Național de Pregătire au așteptat așadar aproape 3 luni pentru a semna un nou succes acasă în C4, dar n-au făcut-o în zadar, în acest prim tur de campionat jucat între grupările de seniori din seria vestică dobândind o neprețuită experiență competițională la un alt nivel, care cu certitudine le va folosi pe traiectoriile carierelor lor.

Dacă precedentele 6 etape le-au adus suficientă amărăciune, juniorii antrenați de Cristian Petcu pierzând pe linie la zero, de trei ori acasă și în 3 deplasări, în schimb la despărțirea în devans de sezonul de toamnă și-au făcut un frumos cadou de sărbători, cucerind primele puncte după 9 runde dar și obținând întâiul succes după 10 etape, ba chiar 13 dacă raportarea se face strict la întâlnirile găzduite pe ”Banatul”.

Nevoiți să se adapteze din mers rigorilor fotbalului divizionar, juniorii fostului Centru de Excelență au ajuns ușor copleșiți de seria rezultatelor potrivnice, conturate în ciuda marilor lor strădanii, iar un prim gol părea a deveni Fata Morgana, dar la exact o lună și jumătate după reușita scuturării ultimei plase adverse, în deplasarea din 14 octombrie la Cermei, unde Chera reducea din handicap la 2-1 în minutul 53 al jocului câștigat cu 3-1 de CS Gloria Lunca Teuz, Casian a spart astăzi gheața în minutul 16 al meciului acasă cu o altă formație arădeană, CS Șoimii Lipova.

Nu mai puțin de 593 de minute au trecut așadar de la precedentul gol al timișorenilor, dar odată debarasați de bariera psihologică, juniorii au adunat astăzi o jumătate din totalul golurilor agoniste în primele 13 apariții în Seria a IV-a, totodată aproape înjumătățind handicapul de puncte ierarhice față de oaspeții din Lipova: 3-2 (1-1).

Căci Șimăndan a marcat și el tot după aproximativ un sfert de oră de la începerea reprizei, dar în partea secundă, preluând din nou conducerea după ce Calvin Aly Tolmbaye egala convenabil pentru elevii lui Flavius Sabău tocmai înaintea pauzei, iar Chera n-a intrat degeaba în mitanul al doilea, ridicând scorul la 3-1 în minutul 79.

Juniorii n-au mai lăsat socotelile pe final, precum se impuneau la potou cu 3-2 cu ACS Ghiroda, de astă dată golurile la încheierea reprizelor aparținând lui Calvin Aly Tolmbaye, și de fiecare dată în urma unui corner: 3-2 în minutul 82.

CS Șoimii, care efectua două înlocuiri la pauză, inclusiv cea a portarului, în eroare la deschiderea scorului, n-a mai repetat astfel isprava din precedenta deplasare, câștigată cu 2-3 la Ghiroda pe 4 noiembrie, mai apoi având parte doar de două reprezentații acasă, una pierdută iar ultima adjudecată sâmbătă cu 2-0 cu CS Nuova Mama Mia, ci a plătit tribut ratărilor din repriza I, când Dobre a fost de netrecut în fața lui Trabalka iar Vasinc a irosit tot la 1-0 o lovitură de la 11 metri.

Partida în devans din etapa a XV-a și ultima a turului în C4 a fost așadar tranșată de juniorii care au lăsat o ultimă bună impresie, ca o promisiune pentru 2018, întâiul examen de anul viitor fiind tot acasă, în jur de 3 martie, cu CS U Craiova SA 2, pe când CS Șoimii va reveni tot în Timiș, la Lugoj.

Până atunci însă, vineri și sâmbătă se joacă ultimele 6 partide din turul seriei vestice, la Cermei și Reșița în a doua zi, în timp ce ACS Ghiroda e deja și ea în vacanță de ceva vreme…

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara: Dobre – Kovari, Ţieranu, Coroiu, Stoianovici – Jurj, Casian, Peter (50, Chera), Trip – Şimăndan (90+1, R. Popa), Piţigoi (56, Burghele).

Şoimii Lipova: Bujor (46, Iliescu) – Turai (46, Kocsis), Calvin, Vasiu, Lupşe (80, Stoin) – Deta, S. Popa, Jichici, Copil – Vasinc, Trabalka (64, Tomuţ).

Programul etapei și clasamentul la zi în C4, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: