Juniorii de 2000 ai Centrului confirmă că și prelungirile sunt ale jocului: CNP Timișoara – Nuova Mama Mia 1-0 (0-0)

Deși smulsă abia în prelungiri și doar dintr-o lovitură de la 11 metri, cea de-a doua victorie la zero din returul Ligii 3 a juniorilor Centrului Național de Pregătire Timișoara are semnificația sa prin faptul că reprezintă primul triumf pe teren propriu fără gol primit de la lansarea acestei generații de 2000 în fotbalul divizionar din seria vestică. S-a repetat practic la indigo succesul repurtat printr-un unic gol de elevii lui Petcu și în partida tur din 22 septembrie, acum peste o jumătate de an, în ceea ce era întâia apariție la Jimbolia a celor de la Mama Mia, altfel învinși cel mai adesea în acest sezon de la minim 3 goluri handicap în sus, cu excepția acestui dublu duel, a remizei acasă din toamnă cu Millenium Giarmata, 1-1, și a eșecului de marți, 0-2 cu ACS Ghiroda: CNP Timişoara – CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 1-0 (0-0).

Astăzi de la ora 15, în cea de-a patra etapă disputată în 2018 în returul din C4, de fapt a cincea rundă conform programării inițiale a sezonului de primăvară, s-au întâlnit într-adevăr două formații depășite marți la câte două goluri diferență în meciuri găzduite pe propriul teren, juniorii ”Centrului” de către ”satelitul” Craiovei, cu 2-4, iar Mama Mia în fața nou-promovatei din Ghiroda, cu 0-2. Reabilitarea au reușit-o elevii lui Cristi Petcu, confirmând la rândul lor prin perseverență ceea ce constatau și marți colegii lor juniori A cu un an mai mari din selecționata sub 19 ani a României, și anume că prelungirile fac parte din meci, dar și pot face diferența, în urmă cu câteva zile între o calificare la turneul final european și o ratare a biletelor, astăzi între 3 puncte respectiv doar unul singur.

Pe de altă parte, o oarecare surpriză a oferit echipa lui Marcel Baban, care abia în finalul meciului s-a văzut învinsă dintr-o lovitură de la 11 metri acordată pentru un henţ comis în careu de Braşoveanu, la ultima fază a partidei. Penalty-ul a fost transformat cu precizie de Denis Andrei Casian în cel de-al treilea minut de prelungiri, 1-0, juniorii repetând astfel și în retur isprava din tur de a învinge de două ori în primele 4 apariții.

Prima ocazie mai clară au avut-o oaspeţii în minutul 28, prin Daniel Radu, cu capul, din 8 metri, la o centrare de pe flancul drept, dinspre Ndongo, reluarea fiind deturnată de Pădure în corner de sub transversală.

În partea secundă dominarea gazdelor a fost în schimb netă dar mingea a intrat în plasă abia la potou, dintr-o lovitură de la 11 metri contestată de oaspeţi. Întrebat dacă a comis henţ, Alex Brașoveanu a spus, cu lacrimi în ochi, că ”nu am avut ce face, dacă mingea m-a lovit în mână”, fiind foarte afectat de acest deznodământ. Echivalent cu al treilea eșec la zero al timișenilor în acest retur, în tabăra adversă bilanțul pe 2018 fiind pe plus, 4 2 1 1 6-5 7 puncte.

Iar alte două etape așteaptă săptămâna viitoare la cotitură, cea restantă din weekendul trecut precum și cea cu numărul 21, ritm cu 4 runde în 12 zile care fără doar și poate pune la încercare resursele trupelor din Liga 3, neobișnuite în mod normal cu o asemenea frecvență competițională…

Până una alta, juniorii ”Centrului” au tranșat favorabil duelul timișean din ultima cincime a clasamentului.

 

+

CNP Timişoara: Pădure – Kovari, Goţa, Stoianovici (min. 55, Piţigoi), Raul Popa, Jurj, Casian, Coroiu, Peter (min. 46, Marius Filip), Chera, Şimăndan (min. 70, Vlad Pop).

Antrenor Cristian Petcu.

Pe bancă: Dobre, Bănceanu, Baltariu şi Gîdea.

Pe raportul de arbitraj, în dreptul formației oaspete au fost înscriși pe lângă sportivi numai antrenorul Ilie Rotariu iar ca delegat Alin Negrea, director sportiv al ultimei clasate.

CS Nuova Mama Mia: Costoaie – Catrici, Ciobanu (min. 58, Braşoveanu), Racolţa, Miculete, Tchana, Ndongo, Kawagec, Paşcu, Radu, Gheorgheoiu (min. 80, Chivăran).

Pe bancă: Micu, Petrovics, Coltiş, Vaştag şi Hotca.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă (Arad) – Daniel Ioan Humiţa (Armeniş – Caraş-Severin) şi Alina Mihoc (Arad). Observator de arbitri Ovidiu Bocai (Aiud) şi delegat de joc Florian Mierea (Timişoara).

*

Rezultatele și marcatorii zilei în C4:

ACSO Filiaşi – ACS Şirineasa 0-3: Marian Stoenac (9), Cătălin Ţîră (52), Mansour Gueye (90+4)
CNS Cetate Deva – Millenium Giarmata 0-1: Claudiu Ghilighicea (79 – pen.)
Naţional Sebiş – CS U Craiova II 2-0: Marco Enciu (25), Cristian Onţel (75 – pen.)
AFC Hermannstadt 2 – ACS Ghiroda 2-1: Lucian Dumitriu (17, 52) / Denis Hotca (79).

CSM Lugoj stă în această rundă iar sâmbătă 31 martie de la ora 15 se mai joacă Internaţional Băleşti – Şoimii Lipova și Gloria Lunca Teuz Cermei – CSM Şcolar Reşita.

Clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: