Juniorii îi fac iar zile fripte trupei de podium: Centrul Național Pregătire Timișoara – CSM Școlar Reșița 1-1

Cu greu câștiga jocul tur vicecampioana ediției trecute a seriei vestice în Liga 3, cărășenii impunându-se cu 1-0 în prelungirile disputei de la Reșița din 9 septembrie 2017, iar gruparea care încheia la un punct de Ripensia sezonul anterior în C4 s-a descurcat și mai anevoios în returul de astăzi cu aceiași juniori din ”pepiniera” de pe Bega, în ciuda faptului că a descins în calitate de ocupantă a locului 3. Ceea ce nu i-a intimidat pe junii cu 7 puncte acumulate fără eșec în ultimele 3 apariții oficiale și care au repetat deja din primul foc în 2018 cea mai bună secvență avută în sezonul de toamnă, de două runde succesive fără înfrângere: Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – CSM Şcolar Reşiţa 1-1 (0-1).

Juniorii de 2000 și 2001 ai ”Centrului” au devenit astăzi primii oponenți ai reșițenilor care să le scuture plasa porții după nu mai puțin de 6 etape și aproape 4 luni și jumătate, din 4 noiembrie, când CSM Școlar dispunea în Caraș-Severin de CS Millenium Giarmata cu 4-1. Succes în urma căruia trupa ajunsă pe podium n-a mai încasat nici un gol, 2-0 acasă cu CS U Craiova SA 2 și ACSO Filiași dar și 11-0 weekend-ul trecut cu CS Nuova Mama Mia, precum și 1-0 în deplasare la CS Șoimii Lipova respectiv 0-0 la Ghiroda. De fapt, pe alte terenuri, cărășenii n-au mai scos până azi balonul din plasă încă din 28 octombrie 2017, 2-1 pentru ACS Șirineasa la Petroșani…

Juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara, la timonă cu antrenorii Cristian Petcu şi Ionuţ Vucea, au repetat astăzi de la ora 15 jocul bun de săptămâna trecută, dar numai în partea secundă, când au reuşit să egaleze iar cu puţină atenţie să și iasă învingători, totul după victoria din etapa trecută în deplasare la ACS Ghiroda.

Și ce-a mai plouat astăzi pe ”Banatul”, dar gazonul s-a ținut chiar bine…

Primele 45 de minute le-au aparţinut oaspeţilor, care au reuşit deschiderea scorului în minutul 21, în urma unei centrări de pe flancul stâng, a lui Copaci, expediată în faţa porţii, unde Dobre a respins mingea din careul de 6 metri, balonul fiind deviat de un fundaş spre propria poartă iar Staicu, pe fază, împingând mingea de la nici un metru în plasă: 0-1.

Asediul la poarta gazdelor a continuat, iar prima ocazie mai clară pentru ”Centru” s-a ivit pe contraatac, purtat de Chera, care a plecat spre poartă, i-a pasat pe stânga lui Casian, care a intrat în careu și a şutat de la 8 metri la colţul lung, Zimmermann respingând în corner, rămas fără rezultat.

Oaspeţii au rămas în 10 jucători din minutul 38, când Bărbulescu a primit al doilea cartonaș galben, implicit pe cel roşu, în urma unui fault asupra lui Chera, la 18 metri de poartă adversă. Lovitura liberă a fost executată de Peter dar Zimmermann a fost la post, respingând aproape din vinclul porţii. Deși în inferioritate numerică, ”albii” Reșiței puteau pleca la cabine cu un avantaj de două goluri, dar transversala s-a opus la lovitura de cap a lui Staicu, cu două minute înainte de pauză.

Dezechilibrul numeric avea să cântărească însă greu pe umerii reșițenilor. Căci, în mitanul secund, ”Centrul” a fructificat avantajul numeric, arătând aidoma altei echipe, dezinvoltă în teren, probabil după imboldurile recepționate la pauză din partea celor doi antrenori. Iar juniorii au reuşit chiar să-i domine pe adversarii lor seniori și au semnat egalarea în minutul 49, prin Chera, cu un şut de la 18 metri pe jos, în stânga portarului: 1-1.

O nouă ocazie au avut-o gazdele prin Peter în minutul 56, cu un şut puternic de la 23 de metri, razant cu transversala. Iar cinci minute mai târziu acelaşi Peter a şutat la colţul lung de la 16 metri lateral dreapta, puţin pe lângă stâlpul porţii reşiţene. Din nou la rampă Peter, şut de la 25 de metri, respins de Zimmermann în corner.

CSM Școlar scăpa cu fața curată în fața juniorilor, iar dacă ”pepiniera” nu va pierde și în primăvară vântul din pânze, precum pățea de la mijlocul sezonului de toamnă, atunci am putea asista la o promițătoare îmbobocire a formației de pe malurile Begăi, care dovedește că pregătirile de iarnă cu patină internațională dau notabile roade.

*

CNP Timişoara: Ştefan Dobre – Darius Tieranu, Ştefan Kovari (min. 85, Răzvan Piţigoi), Dragoş Coroiu, Adrian Stoianovici, Călin Jurj, Denis Casian (min. 89, Mihail Bănceanu), Patrick Peter, Vlad Chera (min. 80, Raul Popa), Sebastian Şimăndan, Florin Burghele.

Antrenor: Cristian Petcu.

Rezerve: Adrian Pădure, Alexandru Goţa, Vlad Pop, Marius Filip.

CSM Şcolar Reşiţa: Cristian Zimmermann – Bogdan Szijj, Sergiu Bactăr, Cristian Podină, Marian Liuba, Laurenţiu Breşneni, Valentin Bărbulescu, Cristian Costin, Marius Staicu (min. 57, Nicolae Jula), Paul Copaci, Daniel Ene.

Antrenor: Daniel Opriţa.

Rezerve: Daniel Petruţ, Ionuţ Putanu, Rafael Hrudei, Andrei Burciu, Marin Musteţa şi Marius Musteţa.

Arbitri: Mihai Domşa (Aiud) – Daniel Popa (Aiud) şi Claudiu Giorgiu (Cluj – Napoca). Observatori: Mihai Jivan (Arad )şi Florin Oglindoiu (Mehedinţi).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: