Juniorul jucat deja în Liga 2, titular la ASU Politehnica. Marius Marin: ”Toți doresc să ne învingă dar prima dată trebuie să și poată!”

Puțin a mai rămas până la primul joc oficial acasă în 2016 pentru liderul Seriei a IV-a în Liga 3, ASU Politehnica Timișoara, care a pornit sâmbătă excelent în retur, învingând cu 4-0 în deplasare la Motru, pe fosta secund-divizionară Minerul, ”violeții” țintind acum continuarea seriei de victorii pe linie pe teren propriu în actualul campionat, reușită unicat în zona vestică, de astă dată într-un duel cu ultima clasată, CS Millenium Giarmata.

Marius Marin

Marius Marin

 

Învingători în partida tur cu 3-1 la partenerii de întrecere din județul Timiș, nou-promovații în alb-violet sunt mari favoriți pentru a-și trece în cont alte 3 puncte, exact avansul pe care îl dețin în fața oponentei lor de la finele săptămânii viitoare, Metalurgistul Cugir, în deplasare la Cisnădie în etapa ce tocmai bate la ușă.

Jocul de sâmbătă de la ora 15 pe arena ”Știința” este de fapt și primul în care ASU Politehnica va primi în actuala stagiune vizita unei grupări timișene, iar înaintea acestui inegal duel am ales să-l întrebăm una-alta pe unul dintre juniorii cu curaj cooptați în lot de alb-violeți, și care s-a impus în linia mediană după sosirea sa în vară de la o altă nou-promovată, concitadina ACS Poli.

Născut în 30 august 1998, mijlocașul Marius Marin debuta la doar 16 ani în Liga 2, la pauza partidei CS Unirea Tărlungeni – ACS Poli, când tabela de marcaj consemna 0-3, antrenorul Dan Alexa introducându-l în locul lui Boldea în antepenultima apariție a timișorenilor în seria vestică înaintea revenirii în Liga 1, adjudecată cu 5-0 pe 23 mai 2015.

Ulterior, în alb-violetul lui ASU Politehnica, Marin a apărut în marea majoritate a meciurilor, adesea ca titular, sâmbătă la Motru fiind integralist și contribuind cu o prelungire pe spate a balonului la golul marcat de Gălan în minutul 56, 3-0 în urma unui corner. Mijlocașul junior a mai fost co-autor și la reușite din toamnă ale liderului, pentru care încheia turul intrând în minutul 56 al partidei din 5 decembrie cu CS Măgura Cisnădie, atunci în locul lui Dorin Codrea, într-un 1-0 pe teren propriu, după ce integralist era și în precedenta deplasare, usturător cedată cu 3-0 la Becicherecu Mic.

Marin 1

 

Marin a apărut totodată și încă din primul joc al pregătirilor de iarnă, în cadrul unui unsprezece introdus în repriza a doua a întâiului amical polist din 2016, 2-2 (1-2) pe 30 ianuarie la Salonta, cu secund-divizionara Olimpia Satu Mare, iar o bună perioadă de acumulări îi poate oferi speranțe îndreptățite să continue bunul parcurs din tur. Însă nu doar el, ci și întregul efectiv.

Acum nici un an încă la juniorii lui ACS Poli, Marius Marin trage în acest retur la promovarea în Liga 2 cu un club divizionar, ba chiar în linia mediană a primului unsprezece, salt pe care adolescentul l-a făcut cu responsabilitate dar și recunoștință față de noul colectiv: ”Am fost într-adevăr foarte bine primit de colegi, sunt colegi foarte de treabă, și le mulţumesc din tot sufletul, inclusiv domnului profesor Sorin Brîndescu, care mi-a acordat toată încrederea, iar eu trebuie în continuare să dau totul şi să dovedesc pe teren că nu s-a înşelat în privinţa mea!”

În privința detașatei victorii de la Motru, ocazie cu care ASU Politehnica a marcat în premieră 4 goluri într-un joc din actualul campionat, Marius Marin a spus că ”am reuşit un rezultat foarte bun, chiar şi la scor! Am fost preocupaţi numai de joc iar pasele au mers chiar foarte bine, deși, din păcate, a fost un teren greoi, însă ne-am descurcat. În continuare, noi ne dorim să batem în toate jocurile. Se știe că întotdeauna echipa care este pe primul loc este și prima vizată de adversare, toate doresc să o bată, dar prima dată trebuie să și poată. Mai avem 13 meciuri din retur, toate sunt ca nişte finale, şi trebuie să le abordăm cu maximă seriozitate”.

Marin 2.

 

Despre vizita ultimei clasate, Marin a remarcat că ”nu pot spune că este un meci tocmai uşor, căci în acest campionat toate jocurile sunt foarte grele. În tur, am luat uşor partida de la Becicherecu Mic şi ne-am întors acasă cu trei goluri”. Iar după meciul cu Giarmata mergeţi la Cugir, ocupanta locului secund… ”Da, va fi un examen foarte dificil, toată lumea aşteaptă acest meci. Sigur, va fi care pe care, dar noi trebuie să dăm totul pe teren şi să demonstrăm că nu întâmplător ocupăm primul loc. Dacă vom respecta sarcinile primite din partea antrenorului şi ne vedem de joc, atunci nu putem scăpa victoria. Sperăm să repetăm jocul bun prestat la Motru!”

Sporttim va difuza în direct, în comentariu LIVE TEXT, partidele Mama Mia – CSM Lugoj, de vineri de la ora 15, și ASU Politehnica – CS Millenium, de sâmbătă de la ora 15.

* Clasamentul, ultimele rezultate și programul etapei a XVII-a în C4, de vineri și sâmbătă, pe coloana dreaptă. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: