Juventus Colterm câștigă cu 3-0 finala contra Luceafărului Cluj și biletele pentru Champions Trophy, cupă vieneză luată în 2016 de Benfica

Gruparea timișoreană de fotbal juvenil Juventus Colterm a triumfat în weekend în turneul de calificare cu 10 echipe din județul Brașov și a devenit reprezentanta României la ediția din acest an a întrecerii internaționale Champions Trophy, prezentat de organizatorii austrieci drept cea mai mare competiție rezervată copiilor sub 10 ani, reunind în zona Vienei 128 de formații care își croiesc drum în urma a 50 de concursuri preliminarii reunind o mie de echipe.

Elevii instruiți la clubul din sud-vestul Timișoarei de Nicu Butnărașu și-au asigurat biletele pentru prezența în intervalul 16-18 iunie la Champions Trophy, organizatorii asigurând gratuitatea alinierii la start pentru zece sportivi, iar alte grupări central-europene precum Crvena Zvezda Beograd, MTK Budapesta sau Wacker Innsbruck și-au asigurat deja la rândul lor calificarea, fiind de notat că de exemplu și China va avea o prezență la start, prin Lanmor FC.

Deținătoare la zi a trofeului întrecerii rezervate copiilor sub 10 ani este Benfica Lisabona, urmată pe podium la ediția din 2016 de Rapid Viena și Liverpool FC, după ce în 2015 primele 3 clasate erau SC Brunn, Borussia Dortmund și Lokomotiv Moscova. La ediția de luna viitoare au confirmat prezența la start și Chelsea Londra, Juventus Torino, Atletico Madrid, PSV Eindhoven, Benfica Lisabona, AS Roma, Inter Milano, Academia Paris Saint Germain, Legia Varșovia, Ujpesti Dozsa, NK Maribor, Zeljeznicar, HJK Helsinki și din țara gazdă Austria Viena, Red Bull Salzburg și Sturm Graz.

Juventus Colterm va avea așadar parte de mai multe jocuri într-o companie notabilă, după ce a trecut de cele două hopuri pe plan intern, și anume îndeplinirea criteriilor de înscriere între cele zece echipe reunite în weekend în turneul din județul Brașov rezervat generației 2007 respectiv câștigarea competiției.

Timișorenii și-au început aparițiile sâmbătă la ora 10,40, în cadrul uneia dintre grupele ce le-a mai reunit și pe Luceafărul Cluj, grupare campioană națională de juniori E în 2016, Corona Brașov, Râșnov și gazda ACS Kids Tâmpa 2015 Brașov, încheind victorioși prin a câștiga finala jucată duminică de la ora 13,50 cu CS Luceafărul Cluj, ”pepinieră” depășită cu 3-0 (1-0) prin reușitele lui Ianis Doană, David Dascălu și Eric Adam.

Juventus Colterm obținea locul 2 în grupă după ce trecea cu 7-5 de ACS Kids Tâmpa, ceda cu 1-2 Luceafărului Cluj din faze fixe și dispunea apoi cu 9-2 de Corona și 7-2 de cei din Rîșnov, câștigând mai apoi și cu 3-1 în sfertul de finală cu Colțea Brașov și cu 2-0 în semifinala cu Cautis Steaua Sudului București, depășită apoi în finala mică de alb-albaștrii localnici, de la ACS Kids Tâmpa, cu 6-2.

Calificările românești pentru Champions Trophy s-au derulat în sistemul de desfășurare al întrecerii internaționale din Austria, și anume în echipe de 6+1, meciurile cu două reprize a 15 minute jucându-se precum în țara alpină, pe terenuri de iarbă cu dimensiuni de 55×35 metri, la Tărlungeni.

Unde Juventus Colterm s-a prezentat la purtător și cu reușita din turneul reșițean găzduit de Mundo luna trecută, în urmă cu 3 săptămâni, când dispunea în finală de Atletico Arad.

Urmează așadar dispute la nivel internațional, Champions Trophy U10 fiind organizat în prima sa fază sub forma a 16 grupe cu câte 8 echipe, din care primele două se califică în fazele superioare iar celelalte continuă în întrecerile ”Challenge”, totul urmând a se derula pe gazonul a 5 arene din sud-vestul Vienei, la Maria Enzersdorf, Brunn am Gebirge, Liesing-Atzgersdorf, Sittendorf și Breitenfurt bei Wien, inclusiv cu participarea din partea fotbalului din țara gazdă a calificatelor reprezentând districtele landurilor federale.

Antrenorul Butnărașu s-a bazat în turneul de la Tărlungeni pe portarul Mihai Traia și Răzvan Moldovan, Goran Iovanovici, Rareș Laza, Ionuț Popescu, Mădălin Rus, David Bîrzoi, Laurențiu Olărașu, Andrei Ursu, Raul Ailenei, Eric Adam – nepot al fostului jucător polist Octavian Roșca, David Dascălu și Ianis Doană, fiu al antrenorului reșițean Leo Doană. Butnărașu a ținut să mulțumească ”în numele întregului club conducătorului de la ACS Poli, Sorin Drăgoi, și antrenorului Florin Bătrânu pentru că au fost de acord ca Eric Adam să joace alături de noi în turneul de calificare”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: