La alegere

S-a încheiat campania de toamnă a echipei naționale cu rezultatele cunoscute. Dacă ultima impresie contează, atunci partida cu Irlanda de Nord nu a fost o reușită. Golul egalizator venit destul de târziu nu a putut ascunde jocul modest de până atunci. Faptul că am ajuns în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile campionatului mondial este un reper de care se folosesc cei de la FRF pentru a mai cosmetiza puțin evoluția echipei naționale. Așa cum am prevăzut, Mirel Rădoi rămâne selecționer, chiar dacă a apărut alternativa Universitatea Craiova.

A surprins într-o oarecare măsură decizia portarului Tătărușanu de a se retrage de la echipa națională. Imediat Mirel Rădoi s-a grăbit să afirme că are la îndemână trei variante: Vlad, I. Radu și Bălgrădean. L-a omis pe Lazăr care are evoluții constant bune în campionat. Cât despre Bălgrădean, am anumite rețineri, deoarece gafează aproape la fiecare partidă. Echipa U 21 a României s-a calificat la turneul final al campionatului european cu oarecare emoții, apelând și la subterfugii care nu au nimic cu fotbalul.

Revenind la liga întâi cea de toate zilele, să remarcăm că Poli Iași nu poate ieși din conul de penumbră, nereușind victoria cu FC Argeș. Singura satisfacție este una personală, Andrei Cristea evoluând în partida cu numărul 400 în campionat. Mihai Teja s-a dovedit un antrenor docil în fața echipei Dinamo, echipa sa, FC Voluntari, încasând trei goluri fără replică. De altfel, Dinamo este considerată un bun național de unii oameni cu mintea rătăcită.

Academica Clinceni s-a cocoțat pe locul patru în urma victoriei obținute cu Viitorul, echipă care nu mai apelează la jucători din grădina proprie, ci tot mai mult la jucători străini. Universitatea Craiova n-a putut trece de FC Botoșani, chiar dacă la conducerea tehnică a apărut Corneliu Papură, un antrenor lipsit de personalitate. La această partidă am remarcat un jucător, Haruț, care poate fi oricând chemat la echipa națională.

Astra Giurgiu a învins în deplasare pe FC Hermannstadt, anunțând un reviriment mult așteptat, prezența noului antrenor Eugen Neagoe făcându-se resimțită. Într-un meci fără valențe spectaculoase UTA a obținut o victorie pe terenul campioanei CFR Cluj. Dacă Florin Iacob a fost un portar imbatabil, în schimb Cristian Bălgrădean, la gol, a avut o intervenție care îl caracterizează.

În liga a doua, ASU Politehnica a obținut o victorie importantă cu Petrolul Ploiești, având în Plazonja un atacant de valoare. CSM Reșița a fost învinsă la Constanța, nereușind o evoluție bună. Din păcate, Ripensia nu poate evolua în campionat din cauza problemelor ridicate de autorități cu care sunt nevoite cluburile să se confrunte.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: