La conducere o repriză și penalizată după pauză cu două lovituri de la 11 metri, Ripensia e egalată la final din penalty dar detronează liderul: 1-1 la Snagov

Ripensia Timișoara a fost astăzi la un pas de a provoca primul eșec liderului CS Sportul Snagov, în Ilfov, unde a urmat tiparul acestui început de campionat, la conducere dar pierzând puncte pe final de meci. Bănățenii, cu directorul sportiv Radu Suciu revenit în rol interimar odată cu această deplasare, au deschis scorul înaintea pauzei dar au fost penalizați în partea secundă a jocului din etapa a VI-a în Liga 2 cu două lovituri de la 11 metri, egalați fiind de pe punctul cu var în minutul 90 dar determinând totuși schimbarea liderului, căci Academica Clinceni a dispus tot în Ilfov cu 1-0 (1-0) de ACS Poli și a trecut peste Sportul.

N-a fost deplasare în această primă treime a turului în care Ripensia să nu înscrie, și încă din prima repriză, atât la debut la Brăila, unde se impunea cu 1-2 prin reușita lui Dumiter din minutul 85, cât și în Bihor, încă de două ori în primele 30 de minute, egalată fiind apoi la 2-2, respectiv la Arad, unde a punctat din penalty înaintea pauzei însă a cedat pe final, iar timișorenii au marcat și pe terenul Snagovului, chiar în minutul 45, deschizând scorul prin Adrian Ungureanu, care a șutat din afara careului Sportului, din stânga la colţul lung al porţii lui Iacob: 0-1.

Era și primul gol încasat acasă în acest campionat de ilfoveni, după succesele cu 2-0 cu CS Mioveni și 1-0 cu nou-promovații constănțeni. Era totodată de fapt doar al doilea gol primit de CS Sportul în noua ediție, patru din precedentele 5 apariții încheindu-se fără a scoate balonul din propria poartă.

Pe de altă parte, Ripensia a fost de fiecare dată cu măcar un pas în urmă în repriza a doua din precedentele 4 apariții, iar istoria s-a repetat și în Ilfov, fiind egalată la potou, din cea de-a doua lovitură de la 11 metri acordată în partea secundă liderului gazdă: CS Sportul Snagov – Ripensia 1-1 (0-1).

Deși rămași fără victorie încă din runda inaugurală, timișorenii măcar au stopat totuși seria de 3 înfrângeri începută pe ”Dan Păltinișanu”, putând aborda mai împăcați meciurile de pe Bega de săptămâna viitoare, miercuri în calitate de organizatori în Cupa României cu ASU Politehnica, pe ”Dan Păltinișanu”, iar apoi acasă cu CS Balotești.

Prima lovitură de la 11 metri acordată în favoarea fruntașei învingătoare în precedentele 4 etape, inclusiv prin înscrierea a câte 3 goluri la Daco-Getica și Brăila, s-a consemnat puțin după pauză, Robert Elek executând însă peste transversală în minutul 51 și fiind înlocuit puțin mai apoi cu Dănălache, la debut pentru ilfoveni. Rămânea 0-1…

Iar tocmai Dănălache avea să fie cel care obținea în minutul 89 al doilea penalty pentru ilfoveni, pe care îl și transforma, salvând pielea celor din Snagov, în continuare invincibili în Liga 2: 1-1.

Punct într-o deplasare dificilă pentru timișorenii intrați într-o ușoară criză a rezultatelor și despărțiți la mijlocul săptămânii de Ciprian Urican, Ripensia copiind însă la indigo în acest context rezultatul primei ieșiri din anul 2018, 1-1 la CS Sportul tot după ce a condus, atunci cu Paul Codrea la debut pe banca tehnică, de astă dată cu Radu Suciu revenit în cadru și efectuând o schimbare în garnitura de start, prin revenirea lui Călin Toma, locul fiind cedat de Bădăuță.

Iar Sportul Snagov va sosi weekend-ul viitor la Timișoara, pentru meciul cu ACS Poli, însă abia după deplasarea ilfovenilor miercuri în Cupa României la Slobozia.

*

CS Sportul Snagov: Iacob – Vlădoiu, Lică, Fl. Ilie, Stancu, Val. Bărbulescu – cpt., Costache, Borţoneanu, Buia, Hlistei, Elek.

Rezerve la start: Marinescu – Oanea, Şerban, Ion, Vl. Bărbulescu, Dănălache, Tazouti.

Antrenor: Laszlo Balint.

Ripensia Timișoara: Pădurariu – Popa, Străuţ, M. Toma, C. Toma – cpt. – Burdeţ, Stoi, Anghelina, Monea – Ungureanu – Dumiter.

Rezerve la start: Rădulescu – Hecsko, Cluci, Barâcă, Apro, Zaluschi, Bădăuţă.

Director sportiv: Radu Suciu.

Rezultatele etapei a VI-a, începută vineri la Târgoviște cu jocul AFC Chindia – CS Mioveni 0-2, clasamentul și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: