Juniori A: fără Păduraru, în teste la Lecce, LPS Banatul cedează greu pe final liderului ACS Poli Timişoara

ACS Poli Timişoara, lider neînvins în Seria 6 a Campionatului Naţional de juniori A, a debutat oficial în 2013 cu a 13-a victorie din 14 jocuri, dar a tremurat pînă în ultimele minute, în inferioritate numerică fiind, pentru a smulge un gol al victoriei văzut de oaspeţi a fi fost marcat cu cotul: ACS Poli – LPS Banatul 2-1 (1-0), într-un joc restant din etapa a 14-a, ultima pe 2012.

Liderul s-a impus abia pe final, şi tras de păr, deşi i-a reavut în componenţă pe juniorii aliniaţi recent în amicale ale echipei de seniori a clubului, pe cînd oaspetea s-a bazat abia pe cel de-al treilea portar din lot, Golopenţa fiind accidentat iar George Păduraru ajuns în Cizmă, la Lecce, în probe.

Astfel, cu alte 3 puncte în cont, timişorenii vor începe duminica viitoare la CS FC Hunedoara avînd un avans de 7 puncte faţă de Pandurii Târgu Jiu, pe cînd „Banatul” rămîne pironită pe 7 şi la şapte puncte în urma ocupantei locului 4, care duce în play-off.

A fost vorba de un meci practic restant de la finele anului trecut, dat fiind faptul că respectivul joc era întrerupt din pricina zăpezii din preziua alegerilor… Ninsorile au trecut dar la terenul sintetic timişorean, unde juniorii alb-negri n-au avut în cele din urmă de ales şi s-au aliniat la start deşi în tur evoluau şi pe „Ştiinţa”, nu multe s-au schimbat, existînd momentan doar un schelet metalic nou şi scaune aşişderea la una dintre băncile de rezervă, operă a Dinu Instal, iar la cealaltă, doar scaunele.

Cît despre ceea ce semnalam şi zilele trecute, lipsa unui echipament de prezentare al clubului şi pentru juniorii mari ai lui ACS Poli, problema persistă, jucătorii fiind pestriţi-tehnicolor, asta în vreme ce onor somităţile echipei mari au pînă şi mînuşelele personalizate…

Cît despre jocul în sine, întâlnirea avea să fie una deosebit de strânsă, mai cu seamă şi datorită faptului că majoritatea celor angrenaţi în meci sunt colegi la Liceul Sportiv Banatul.

Încă din debutul partidei aveam să credem că echipa gazdă nu poate scăpa victoria nici în ruptul capului, pentru că iureşul s-a dezlănţuit din start, scorul fiind deschis în minutul 6, cap Ştirbu, la centrarea lui Duţu.

După acest gol, putem spune că partida s-a echilibrat, datorită în primul rând incapacității jucătorilor echipei gazdă de a gestiona situaţia şi de a accelera mereu către poarta adversă. Am asistat la vechea meteahnă a mijlocaşilor, de a freca mingea la infinit şi apoi a le-o da adversarilor, întru a periclita poarta gazdelor.

Aşa s-a întâmplat şi în minutul 55, când, pe contraatac, Palkovacs a profitat de breşa creată de Bocşan şi Popa şi a egalat din mijlocul careului mare, lat lîngă bară, servit fiind de Luca, după o minge lungă a lui Iakab: 1-1.

Pe rînd, Luca, Palkovacs şi Benzar au dat şi alte emoţii liderului, rămas şi în inferioritate numerică, pentru al doilea cartonaş galben văzut de Scheau, inutil încasat, din pricina jucătorului: era în minutul 63.

În inferioritate numerică, biciuiţi în permanenţă de antrenorul Cristian Contescu, alb-negrii au demonstrat că pot răsturna situaţia, atunci când sunt cu cuţitul la os. Cu Stoichescu pe post de buldozer, un jucător foarte conştincios, care, merită semnalat, a tras echipa după el, şi numai datorită unei mobilizări exemplare şi din partea celorlalţi jucători, ACS Poli a învins la potou cu 2-1, prin golul reuşit de Ciobanu, care a deviat din 6 metri mingea scăpată în faţă de rezerva Molnar, la reluarea unui alt nou intrat, Cosovanu, fază la care LPS Banatul a reclamat un cot, adică henţ…

Meciul a avut suspans, a fost atractiv şi spectaculos, liderul fiind mai tenace, mai matur în exprimare, în vreme ce vecinii de la LPS puteau smulge un rezultat de egalitate mizând pe cartea contraatacului.

ACS Poli Timişoara (antrenor Cristian Contescu): Gîrlea – Popa, Ştirbu, Bocşan, Todorov – Bărbuţ, Schiau, Duţu, Opriş – Semenea, Stoichescu.

Au mai jucat: Ardeleanu, Cosovanu, Ciobanu, Mureşan, Lihoni.

LPS Banatul Timişoara (antrenor Laurenţiu Pop): Molnar – Roman (32, Ionescu), Dănilă, Murariu, Râmneanţu (60, Cloşcă), Iakab, Acatrinei (75, Benzar), Luca (62, Vlădică), Palkovacs, Stancu, Sighiartău (Chifan).

Pe bancă: Mimiş – Deac.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: