La Poli… „Ce preţ e ăsta!? Mai ieftin, la cum au distrus echipa!”

Mai sunt nici zece minute până la startul celui mai insipid joc găzduit de Poli în aproape zece ani, cu FC Olt oameni buni, şi circa 25 de spectatori, care mai răbdători, care fremătând să urce treptele ovalului „Dan Păltinişanu”, aşteptau în rând la coada formată la ghereta lui <Torpilă>, de comercializare a tichetelor şi produselor poliste, în preajma tribunei nord.

Şi mai mult în întâmpinarea nu numeroşilor fani venind spre stadion, în colţ la NovaTim, un tânăr cu coadă care îşi suplinea prietenul comercializa alte bilete de pe o măsuţă de camping. Sunt taţi cu copiii lor, un tată cu fiica sa. Întrebarea este dacă intrarea copiilor este liberă şi pentru cei doi prichindei suporterul polist a cumpărat un bilet. „Regula cu copiii sub vârsta de 14 ani având accesul gratuit e în cazul Peluzei Sud”, explică tânărul îmbrăcat în violet şi cu un fular COMMANDO VIOLA.

Zâmbeşte amar, lăsându-şi capul într-o parte, când îl întreb cum a mers vânzarea. Ceva din acel puţin pus la bătaie s-a dus… „Am avut 300 de bilete şi cred că am vândut spre 180, majoritatea la tribuna a II-a şi Peluza Sud. Mai toţi au venit în ultimele minute…” Un suporter cu fular violet solicită trei bilete la Peluza Sud şi mai nimeni nu face aprecieri pe seama preţului, mai degrabă căzând de acord în care tribună să ia loc.

Totuşi, mai sunt şi fani care adresează întrebări legitime, mai degrabă pentru sine. E cu un mountain-bike, poartă ochelari fumurii şi, căutându-se de mărunţiş, nu înţelege de ce preţul a rămas acelaşi. „N-ar fi normal să ieftinească biletele? Ce preţ mai e şi ăsta!? Mai ieftin, la cum au distrus echipa”.

Ultima oară când Poli a jucat în <B>, în 2001-2002, al doilea joc pe teren propriu avea loc în 1 septembrie şi se sfârşea prost, anticipând un sezon de coşmar… 1-3 cu Olimpia Satu Mare. După exact 9 luni, în 1 iunie 2002, cu ocazia ultimei etape, a 30-a, calvarul se sfârşea tot cu un eşec la două goluri diferenţă, 0-2 pe „Dan Păltinişanu”, cu Apullum Alba Iulia.

A trecut aproape un deceniu şi parcă se completează un cerc vicios. Cu diferenţa că Poli e totuşi mult mai tare ca pe-atunci iar adversarele, slăbite în ton cu nivelul valoric al diviziei. Care, dacă e să te iei după prestaţia secondantei din 2010-´11, FC Bihor cea cu pretenţii de Liga 1, o faţă palidă în urmă cu două săptămâni, la debut la Timişoara, este sub nivelul mării prin competitoare ca FC Olt… Cam cu asemenea cluburi îşi ţine acum Poli companie iar pe suporteri în soarele matinal.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la La Poli… „Ce preţ e ăsta!? Mai ieftin, la cum au distrus echipa!”

  1. Dan C spune:

    da mai, ca si in liga1 era plin stadionul de acesti fani minunati … numai muieri care cauta scuze… ca e cald, ca echipa nn joaca ca e distrusa… distruti is toti astia care isi cauta scuze … vai de mama lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: