Laconice

Nu am intrat în spațiul Schengen nici măcar la fotbal, echipele CFR Cluj și FCSB fiind eliminate în preliminariile Europa League într-un mod rușinos. Nici un argument nu stă în picioare, mai ales că CFR Cluj a fost eliminată de o echipă din Luxembourg, fapt de neconceput până acum zece ani. Echipa clujeană nu poate depăși perioada de criză prin care trece de ceva vreme. Această criză se datorează mai ales politicii de transferuri, când au fost aduși jucători neadecvați, care au dus la scindări în cadrul grupului. Schimbările dese de antrenori au constituit o altă fațetă a crizei. Toate aceste lucruri se petrec în timp ce președintele Iuliu Mureșan prezintă situația total diferit față de realitate.

În ceea ce privește FCSB, aici liniștea este mereu bulversată de finanțatorul George Becali, care ia uneori decizii de-a dreptul năstrușnice. El transferă jucători fără o analiză prealabilă, mai mult pentru a slăbi potențialul adversarilor decăt pentru a aduce un folos propriei sale echipe. Antrenorul Nicolae Dică, pentru care și fasolea este carne, acceptă aceste compromisuri fără să crâcnească pentru a-și păstra postul de antrenor principal.

Nici în campionatul ligii întâi situația celor două echipe nu este diferită, chiar dacă sunt situate pe primele două locuri ale clasamentului. CFR Cluj a fost învinsă pe teren propriu de Viitorul Constanța, ce-i drept, dintr-o lovitură de la 11 metri, ceea ce a constituit o ofrandă adusă „regeluiˮ Hagi de către arbitrul Hațegan. FCSB nu a putut trece tot pe teren propriu de FC Botoșani, chiar dacă a beneficiat de un cadou, o lovitură de la 11 metri.

A surprins victoria categorică a Universității Craiova în fața echipei Dinamo, chiar dacă antrenorul Bratu se crede atotștiutor. Derby-ul județului Sibiu a dat câștig de cauză medieșenilor în întâlnirea cu FC Hermannstadt. Echipa FC Voluntari a obținut un punct la Giurgiu, fapt care a dus la schimbarea antrenorului Astrei, Marius Măldărășanu.

În liga a doua, ACS Poli a fost învinsă pe teren propriu de UTA. Dacă în toată Timișoara fotbalistică nu se poate găsi un antrenor pentru această echipă, orice comentariu este de prisos. Să pierzi pe teren propriu cu 0-3, nu trebuia adus Ștefan Nanu, putea să rămână pe bancă Petre Vlătănescu. Chiar dacă are antrenor timișorean, Ripensia a fost învinsă pe teren propriu de Clinceni. Se pare că centrul de greutate al fotbalului românesc s-a transferat către zona de sud-est a țării. Singura echipă victorioasă din Timișoara în această etapă a fost ASU Politehnica, învingătoare la Bacău, în fața lui Aerostar, prin golurile reușite de arădeanul Bozian.

În liga a treia, două echipe cu pretenții anuale de promovare, CSM Reșița și Național Sebiș, se află într-o postură jenantă, ele neputând trece pe teren propriu de două echipe nou promovate, Crișul Chișineu-Criș și CS Dumbrăvița. După două etape, a apărut un lider surpriză, care a reușit maximum de puncte, Șoimii Lipova.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: