Laszlo Balint, prim eșec ASA: ”La pretențiile noastre, am comis nepermis de multe erori și am primit prea multe goluri”

Liderul nou-promovat Ripensia a stopat marți seară întâiul șirag victorios de 3 succese după 2 ani și aproape 4 luni al ex-prim-divizionarei ASA Târgu Mureș, 3-2 (1-1) de la 0-1 și 1-2, timișorenii desprinzându-se astfel la 3 puncte în fruntea Ligii 2 de oaspeții învinși. Din partea cărora antrenorul principal Laszlo Balint a estimat că prin prisma evoluției ardelenilor în Ciarda Roșie le va veni foarte greu să prindă fotoliul de lider, deținut de bănățeni încă după runda inaugurală.

 

Balint a admis la final că ”n-am reușit din păcate un meci bun deoarece am avut foarte multe naivități în faza defensivă și nu am reușit să gestionăm momentele avute pe avantajul nostru, după ce am condus cu 0-1 și 1-2. Consider victoria Ripensiei meritată, chiar dacă și noi am avut momente bune de joc, dar nu am reușit acea presiune, iar în ultimele 10-15 minute nu am putut mai mult, ba din contră, Ripensia și-a creat spre final oportunitățile de a se desprinde pe tabela de marcaj. Este o lecție pentru noi, eșec după care trebuie să tragem învățămintele de rigoare, să vedem ce și unde am greșit, să analizăm toate greșelile. Din păcate, la pretențiile noastre, am primit foarte multe goluri și, la fel, erori nepermis de multe…”

Antrenorul învinșilor a semnalat și că ”știam foarte bine punctele forte ale Ripensiei, dar exact acolo nu am reușit să o blocăm. Este o echipă chiar frumoasă, care a demonstrat deja ceva în acest debut de campionat, abordat ca nou-promovată cu același nucleu cu care a câștigat în Liga 3. Reușește ceva frumos și merită toate aprecierile, îi urăm succes în continuare!”

 

În privința năzuințelor învinsei în premieră în noua campanie, ”a fost un obiectiv trasat de conducerea clubului dar suntem totuși încă în căutări, pentru întăriri în toate compartimentele, și să vedem ce vom reuși să achiziționăm în perioada imediat următoare, dar în orice caz, la cum am arătat azi, este evident că va fi foarte greu să ne batem acolo, la promovare”.

Laszlo Balint a explicat că prea multe lămuriri în ceea ce privește starea generală a clubului ocupant al podiumului în Liga 2 nu are la îndemână pentru a oferi, punctând în schimb în privința retrogradatei din elită că ”planul de reorganizare a fost aprobat dar un club în insolvență nu este unul fără probleme, însă personal mă voi strădui să fac tot ceea ce ține de mine, să le imprim jucătorilor mentalitatea de învingători, căci reprezentăm totuși pe ASA Târgu Mureș, un club cu rezultate importante în primul eșalon în trecutul recent, așa că pe undeva trebuie să ne ridicăm la un anumit standard și să luptăm la locul 1”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: