Laszlo Balint (Sportul Snagov), a doua oară victorios 1-2 pe ”Dan Păltinișanu” de la 1-0: ”Cred că-i deja caracteristic spiritului nostru de grup din vestiar”

CS Sportul Snagov a câștigat meritat cu 1-2 (1-2) la Timișoara la încheierea etapei a XVI-a în Liga 2, urcând astfel pe locul 2, poziție pe care a mai ocupat-o, mai multe runde. Ilfovenii, cu al optulea cel mai eficace atac din divizia secundă, 28 de goluri în 16 apariții, au înscris în această seară pe ”Dan Păltinișanu” de două ori mai multe goluri decât toate celelalte 9 vizitatoare ale acestei etape la un loc, acea unică reușită a Pandurilor la Târgoviște. Elevii lui Laszlo Balint au întors rezultatul din cornere în minutele 14 și 30, cap Hlistei deviat în propria poartă de Bilia, cel care deschidea scorul din fază fixă în minutul 10, respectiv șut Huiban. Iar ”roșii” mai răsturnau scorul tot la 1-2 pe același gazon și pe 16 septembrie, acum 57 de zile și 9 etape, atunci de la 1-0 la pauză pentru ACS Poli. Dar iată ce-a remarcat antrenorul învingătorilor…

”Cred că am câștigat meritat un meci dificil, în fața unui adversar care ne-a pus din start sub presiune dar am gestionat jocul destul de bine, și îl puteam închide destul de repede. Am primit gol pe o greșeală de poziționare în defensivă dar am reacționat bine și am întors rapid rezultatul, tot în prima repriză mai având alte două ocazii mari prin Ilie și Hlistei”, a remarcat mai întâi tehnicianul oaspeților.

A fost pentru prima dată în acest campionat ca alb-violeții lui Cosmin Petruescu să ajungă să fie conduși după ce au deschis scorul, filmul jocului fiind consemnat în comentariul text în direct al partidei. În cele 5 cazuri în care poliștii au marcat primii în partidele acestui campionat, nici n-au mai scăpat victoria. De 3 ori pe ”Dan Păltinișanu”, unde au conservat acel 1-0 conturat din minutul 4 cu clujenii prin Velici, din minutul 32 prin Mera contra lui CS Mioveni și din minutul 9 în dauna Farului prin Coadă, respectiv de două ori afară, 2-1 (1-0) la Aerostar și 2-0 (1-0) la Brăila. În această seară însă, o premieră negativă pentru bănățeni. Și o alta: trei eșecuri la rând în acest campionat…

În plus, ASU Politehnica n-a înscris din acțiune după pauza meciurilor acasă din acest tur, deja 9 la număr. Bilanțul pe teren propriu după această partidă, 9 3 1 5 7-10 10 puncte. Mai mult de jumătate din meciurile acasă, pierdute. Iar media golurilor marcate în propriul fief, subunitară: 7 în 9 reprezentații, din care două din lovituri de la 11 metri iar alte câteva din lovituri libere. Doar de două ori a marcat ASU Politehnica pe teren propriu în repriza a II-a a meciurilor găzduite în acest campionat, și de fiecare dată din penalty, egalând-o pe FC Argeș în minutul 75 prin Velici și reducând din handicap la 1-2 prin Bozian în minutul 66 al jocului pierdut cu 1-3 cu UTA. ”Violeții” au mai înscris de 6 ori după pauză, dar în deplasări.

În această seară, CS Sportul Snagov a menținut intact rezultatul în repriza a II-a, Laszlo Balint  semnalând că ”sunt 3 puncte foarte importante, și țin să-i felicit pe băieți, care muncesc exemplar săptămână de săptămână, efortul lor reliefându-se prin aceste rezultate și prestațiile de pe teren, aducătoare de victorii. Sunt bucuros și dintr-un alt punct de vedere, și anume acela că am câștigat în deplasare după o perioadă mai lungă fără victorie, din 29 septembrie la Clinceni, veneam după două înfrângeri, ultima dureroasă, la Chindia. Am stat mult de vorbă cu băieții pe acest subiect în ultimele zile și iată că au reacționat pozitiv, ca atitudine, foarte determinați, ceea ce ne-a atras cele 3 puncte!”

Antrenorul vizitatorilor a mai subliniat: ”Cred că este deja ceva caracteristic spiritului nostru de grup din vestiar, jucătorii fiind foarte concentrați pe performanța sportivă, în a obține etapă de etapă maxim, deși am avut și perioade în care nu ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor, în primul rând ale noastre, ca evoluție, însă muncind bine, iată că reușim să rămânem în față în ciuda problemelor cu care se confruntă clubul. Jucătorii sunt admirabili și ne bucurăm pentru constanța de care dă Sportul dovadă. Liga 2 este în acest sezon așa de echilibrată și cu numeroase echipe valoroase, încât e destul de important să ne aflăm pe locul 2 după 16 etape!”

Întrebat despre eventualitatea unei strămutări a Sportului în vestul țării, la Reșița sau chiar… Timișoara, Balint și-a văzut de fișa propriului post: ”Mă concentrez la tot ceea ce mai avem de jucat până în 8 decembrie, iar dacă circulă niște zvonuri, dar nu eu sunt cel mai în masură să vă răspund la asemenea întrebări, mai îndreptățiți sunt conducătorii. Știți cum e viața de antrenor, plină de surprize, foarte multe se pot întâmpla, dar eu sunt doar la început, n-am realizat foarte mult, trebuie să cresc, însă sunt mândru de ceea ce am reușit până acum la Sportul, unde jucătorii mi-au înțeles ambiția și nebunia de a câștiga fiecare meci. Vreau să spun că azi poți fi antrenori, mâine nu, căci suntem în România și fel și fel de situații apar în viața antrenorilor, din păcate… Dar eu încerc cât se poate de mult să trăiesc momentul, iar acesta este acum Sportul Snagov, și iată că după etapa a 16-a suntem pe loc de promovare directe, iar acesta e un aspect important! Repet, sunt antrenor la Sportul Snagov și mă concentrez pe munca mea, ca de aici și până în iarnă să reușim să confirmăm acest parcurs și să ne clasăm cât se poate de sus după sezonul de toamnă. Noi am mai fost deja în acest sezon pe locul 1, așadar am demonstrat că putem să ocupăm poziția fruntașă, și am confirmat că nu întâmplător am fost acolo, ci și prin joc, căci astăzi Sportul a arătat că a venit aici să câștige și s-a exprimat în această formă, dar urmărim și pe mai departe să încheiem cât mai sus în 8 decembrie!”

Clasamentul după 16 etape și programul rundei viitoare, în care Sportul joacă la Snagov duminică de la 11 cu AS FC Universitatea Cluj, pe coloana datelor tehnice. Revenim cu alte declarații și seturi de fotografii.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = saptesprezece

 


Alte articole legate de acest subiect: